Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over ventilatoren

Een ventilator koelt lucht niet af, maar blaast het een ruimte door. Hierdoor ontstaat een aangename bries op warme zomerdagen die de gevoelstemperatuur verlaagt. Door de luchtstroom van de ventilator verdampt het zweet op je huid en krijg je het koeler.

Wanneer je een ventilator gaat kopen kun je uit veel soorten kiezen. Zo zijn er tafel ventilatoren, staande ventilatoren, torenventilatoren, vloerventilatoren, plafondventilatoren en statiefventilatoren. Verder hebben Dyson ventilatoren een uniek ontwerp zonder ventilatorbladen. Hieronder vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe ventilator.

Bekijk alle ventilatoren

1. Wat voor ventilator kies je?

Tafel ventilator
Een tafel ventilator is een eenvoudige, kleine ventilator en zorgt voor een koel briesje vanaf je bureau of tafel. Ideaal voor als je verkoeling wil terwijl je achter je bureau aan het werk bent. De meeste tafelventilatoren kunnen heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Staande ventilator / Statief ventilator
Een staande ventilator staat op de grond en heeft een hoge steel zodat hij op de goede hoogte staat. Met een staande ventilator verlies je geen ruimte op je bureau of tafel. Een staande ventilator kan  heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Een statiefventilator heeft een in hoogte verstelbare steel. Zo kun je de ventilator heel precies op de gewenste hoogte plaatsen.

Vloer ventilator
Een vloerventilator plaats je op de vloer. Een vloermodel ventilator is heel krachtig en is geschikt voor grotere ruimtes. Je kunt de hoek waarin de ventilator blaast naar boven of naar beneden aanpassen. Een vloerventilator draait niet heen-en-weer maar blaast in één richting.

Plafond ventilator
De plafondventilator wordt veel gebruikt in slaapkamers. Ze maken weinig geluid en produceren veel luchtcirculatie. Sommige modellen hebben een ingebouwde lamp.

Let er bij een plafondventilator op dat het aansluitpunt genoeg draagkracht heeft om de ventilator stevig op te hangen. Ook moeten de bladen van de ventilator op een veilige hoogte hangen van minimaal 230 cm.

Toren ventilator / Zuilventilator / Kolomventilator
Een torenventilator staat op de grond en is circa 80 cm hoog. In tegenstelling tot een traditionele ventilator blaast een torenventilator op meerdere hoogtes lucht uit. Torenventilators zijn compact, maar heel krachtig. Er bestaan ook torenventilatoren met een ingebouwde ionisator voor het reinigen en verschonen van de lucht in je kamer. Torenventilatoren kunnen heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Dyson ventilator
Een Dyson ventilator heeft een uniek ontwerp zonder ventilatorbladen. Hierdoor is hij stiller, veilig en makkelijk schoon te maken. Sommige modellen van Dyson kunnen naast verkoelende lucht ook warme lucht blazen. Verder hebben sommige Dyson ventilatoren een ingebouwde luchtreiniger waardoor allergenen en schadelijke dampen uit de lucht worden gehaald.

Alle Dyson ventilatoren

2. Geluidsniveau – Hoeveel geluid maakt de ventilator?

Het geluidsniveau van een ventilator wordt gemeten in decibel (dB) en is met name van belang in de slaapkamer. Je wil immers rustig kunnen slapen. De meeste ventilatoren hebben op de hoogste stand een geluidsniveau tussen de 50 en 65 dB.

3. Ventilator met luchtreiniger

Sommige torenventilatoren en Dyson ventilatoren hebben een luchtreinigende functie. Filters nemen slechte stoffen op. Zo hebben luchtverontreinigende zaken als sigarettenrook, smog, pollen, virussen en schimmels geen kans. Een luchtreiniger is ideaal voor mensen met een allergie of longaandoening.

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijg je liever een persoonlijk advies? Jouw lokale Expert winkel staat voor je klaar! Wij helpen je met het maken van de perfecte keuze, op basis van je wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij jou in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels