Navigatie

Welke soort baardgroei heb je?

Welk scheerapparaat past bij welk type baardgroei?

Bij lichte baardgroei kun je het best kiezen voor een scheerapparaat met minder vermogen, of je kunt scheren op een lagere stand. Gemiddelde baardgroei kun je in principe met elk scheerapparaat scheren. Voor zwaardere baardgroei heb je een krachtiger scheerapparaat nodig om soepel te kunnen scheren. Verder raden we aan om langere baardharen eerst kort te knippen of te trimmen voordat je je baard scheert.

Bekijk alle baardtrimmers

Baardgroei

Lichte baardgroei herken je aan:

 • Dunne, zachte haartjes
 • Haartjes verschillen van kleur
 • Ongelijkmatige groei
 • Baardgroei bij de kaaklijn en gezichtscontouren
 • (Bijna) geen haartjes op de wangen

Lichte baardgroei

Voor lichte baardgroei is in principe elk scheerapparaat geschikt, maar je kunt het beste kiezen voor een scheerapparaat met een laag vermogen, of voor een lagere stand. Hiermee voorkom je dat je je huid onnodig belast.

Gemiddelde baardgroei herken je aan:

 • Gemiddelde, zachte haartjes
 • Gelijkmatige groei
 • Niet geheel dekkend
 • Je kunt een 3-dagen baard laten staan

Gemiddelde baardgroei

De meeste mensen hebben een gemiddelde baardgroei. Om gemiddelde baardgroei te scheren, kun je in principe elk scheerapparaat gebruiken.

Zware baardgroei herken je aan:

 • Dikke, harde haartjes
 • Gelijkmatige baardgroei
 • Bedekt de gehele kaaklijn en loopt door tot in de hals
 • Je kunt een grote, volle baard laten groeien

Zware baardgroei

Voor het scheren van zware baardgroei heb je een krachtiger scheerapparaat nodig om soepel te kunnen scheren. Vaak zijn dit de scheerapparaten uit het hogere segment. Verder zul je vaker moeten scheren om je baard bij te houden, of je moet je baard eerst kort trimmen voordat je begint met scheren.

Hoe werk je je baard bij met een scheerapparaat?

Als je je baard bij wil scheren met een scheerapparaat, raden we aan om voor een scheerapparaat met uitklapbare trimmer of met een trimopzetstuk te kiezen. Op deze manier kun je langere haren eerst kortknippen voordat je begint met scheren. Het scheren gaat hierna veel makkelijker. Een scheerapparaat met trimfunctie is ideaal voor als je zware baardgroei hebt, of als je je baard niet altijd glad wil scheren maar soms ook wil laten staan. Kies bij zware baardgroei voor een scheerapparaat met voldoende vermogen.

Hoe gebruik je een scheerapparaat met trimmer?

Hoe trim je je baard met een baardtrimmer?

Als je je baard niet helemaal glad wil scheren maar wel netjes bij wil werken dan is een baardtrimmer ideaal. Ook kun je een baardtrimmer gebruiken om je baard eerst kort te knippen voordat je hem gaat scheren met een scheerapparaat. Sommige baardtrimmers hebben ook een scheeraccessoire voor als je gezicht af en toe helemaal glad wil scheren.

Hoe gebruik je een baardtrimmer?

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt