Navigatie

Wat is een slimme koelkast?

Wat kan je met een slimme koelkast?

De temperatuur op een afstandje aanpassen, boodschappenlijstjes opstellen op een touchscreen, nooit meer handmatig ontdooien. Dit zijn allemaal kenmerken van een smart koelkast. Een smart koelkast is niet alleen heel handig, maar ook gewoon een gaaf apparaat. In dit artikel vertellen we je alles wat je er over moet weten!

Bekijk alle koelkasten

Bedienen met app

Steeds meer koelkasten zijn te bedienen met een speciale app. Meestal is dit een app die het merk zelf heeft ontwikkeld. Siemens en Bosch maken bijvoorbeeld gebruik van de Home Connect-app, terwijl Samsung daarvoor de SmartThings-app heeft. Eigenlijk komt het bijna allemaal op hetzelfde neer. Namelijk, een omgeving waar je alle informatie over je koelkast vindt en ook kan aanpassen. Zo stel je vanuit de supermarkt alvast een lagere temperatuur in, zodat je straks alle producten snel kunt invriezen.

De ontwikkeling van koelkasten staat zeker niet stil. Zo zijn er zelfs al koelkasten met camera’s aan de binnenkant. Daardoor heb je altijd zicht op de producten in de koelkast. Dat is handig wanneer je in de supermarkt staat en je afvraagt of je nog een pak melk moet halen. Het checken van de camerabeelden gaat ook via de mobiele app.

Verder zijn koelkasten tegenwoordig ook al zo slim dat ze je relevante meldingen sturen. Zo laten ze bijvoorbeeld weten wanneer producten over datum raken of wanneer de koelkast te warm wordt.

Slimme koelkast met touchscreen

Vroeger werden koelkasten altijd beplakt met tientallen post-its met reminders of leuke vakantiefoto’s. Nu heb je koelkasten met ingebouwd touchscreen, waar je super veel mogelijkheden mee hebt. Zo check je snel even het weer, zet je reminders in je agenda of zet je leuke herinneringen op het scherm.

Het touchscreen is ook heel handig voor het maken van boodschappenlijstjes. Als jij of één van je huisgenoten wat nodig heeft, dan voeg je dat heel eenvoudig toe aan het lijstje. Daarnaast heb je door de ingebouwde speakers de mogelijkheid om muziek af te spelen of tv te kijken. Zo maak je het koken een stukje gezelliger.

Samsung is het enige merk dat koelkasten met touchscreen verkoopt. Deze serie koelkasten worden ook wel Family Hub genoemd.

Slimme techniek van No Frost

Een inmiddels vrij bekende techniek is No Frost-technologie. Ook dit is een kenmerk van een slimme koelkast. Het geeft je namelijk een stuk meer gebruiksgemak.

No Frost is een techniek die ervoor zorgt dat je koelkast automatisch ontdooit. Daardoor hoef je het dus niet meer handmatig te doen. Dat is fijn, want dat is vaak nog wel even een klusje. Je bespaart dus een hoop tijd, maar dat niet alleen. Je bespaart namelijk ook energie. Aangezien ijsvorming zich niet in het vriesvak vormt, blijft de koelkast altijd in goede conditie.

Vers voedsel uit vershoudzone

Ook steeds meer koelkasten beschikken over een speciale vershoudzone. Daarmee geniet je van verse maaltijden, wat natuurlijk weer lekker gezond is. De lades werken met een bepaalde luchtvochtigheid die goed is voor jouw producten. Overigens kan je deze meestal aanpassen via je smartphone. Je geniet daardoor altijd van een gezonde maaltijd met groenten, vis, fruit of vlees.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt