Navigatie

Wat is een laser-tv


Wat zijn de voordelen van een laser tv?

Als je een nieuwe tv wil kopen dan is het beeldtype een van de keuzes die moet maken. Wil je de inktzwarte mogelijkheden van een OLED-tv, de helderheid van een QLED-tv of de veelzijdigheid van een LED-tv? Of gooi je het over een andere boeg. Je kan tegenwoordig namelijk ook kiezen voor een laser-tv. Wat dit is en wat de voordelen hiervan zijn? Dat leggen we voor je uit.

Het beeldtype van je tv heeft een grote impact op hoe jij films en series ervaart. En elk beeldtype heeft zijn voor- en nadelen. Zo heb je met een OLED-tv echte diepe zwartwaarde en een oneindig contrast, maar heeft een QLED-tv een hogere helderheid waardoor deze beter tot zijn recht komt in een kamer met veel licht. Ondanks de verschillen werken de meeste tv’s echter wel via hetzelfde principe. Verlichte pixels maken samen het beeld. Laser-tv’s werken echter op een hele andere manier. En dat heeft zo zijn voordelen.

Meer weten? Lees dan onze adviespagina’s over QLED vs OLED en over alle soorten led-tv’s - Full Array, Edge-lit en miniled.

Hoe werkt een laser-tv

Het grote punt dat een laser-tv anders maakt, is dat een laser-tv indirect beeld geeft. Waar je bij de meeste tv’s rechtstreeks naar het geproduceerde beeld kijkt, kijk je bij een laser-tv naar geprojecteerd beeld. Het beeld wordt ‘gemaakt’ in een relatief klein kastje dat het beeld op een scherm projecteert. Het beeld kan op een slimme wijze omhoog worden geprojecteerd, waardoor het beeld niet verstoord kan worden door mensen die in het licht lopen.

Het grote voordeel van een laser-tv?

Laser-tv’s hebben een groot voordeel. Letterlijk. Het beeld kan namelijk worden geprojecteerd met een beeldschermdiagonaal van 100 inch. Dat betekent dat het scherm van de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek 2,54 meter is. Ideaal om je woonkamer om te toveren in een echte thuisbioscoop of om die bloedstollende voetbalwedstrijd met vrienden te zien alsof je zelf in het stadion zit.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt