Navigatie

Wat is QNED?

Nieuw van LG: QNED

De strijd om de beeldschermtechnieken is losgebarsten. Wil je een nieuwe tv kopen dan kan je niet meer kiezen uit LCD of plasma, maar uit bijna 10 verschillende beeldtypes. Van OLED-tv’s en LED-tv’s tot QNED-tv’s. Wat die laatste is? Dat leggen we voor je uit op deze pagina.

QNED is de nieuwste lijn top-tv’s van LG. Deze televisies combineren meerdere technieken die perfecte kleuren garanderen. Of je nu een natuurdocumentaire of een sciencefictionepos kijkt, QNED zorgt voor schitterende kleuren waarmee je elke scéne levensecht ervaart.

-Wat is QNED?

De volgende stap

Voor QNED vertrouwde LG op NanoCell-technologie om pure kleuren te produceren. Dit kwam neer op een extra paneel in het beeldscherm dat het licht filtert zodat alleen de pure kleuren doorkomen. Dit beeldpaneel van de NanoCell-tv’s is ook terug te vinden in de QNED-tv’s.

De andere kleurtechniek in deze tv’s zijn de Quantum Dots. Dit kennen we al van QLED-tv’s en zorgt voor 100% kleurvolume en een fijne helderheid. Anders gezegd zorgt dit QLED-paneel ervoor dat de tv meer dan een miljard kleuren kan weergeven, net zoals het menselijk ook kan zien. Daarnaast zorgt dit paneel voor een prettig helder scherm zodat je ook levensechte beelden ziet als je overdag tv of een film kijkt.

Zijn QNED-tv’s MiniLED-tv’s?

Alle QNED-tv’s die in 2021 zijn uitgebracht werken met MiniLED-achterverlichting. Dit houdt in dat het beeldpaneel wordt belicht door minuscule leds die heel precies aangestuurd kunnen worden. Hierdoor kunnen heel gericht delen van het scherm worden verlicht of juist donker gehouden worden. Donkere delen kunnen daardoor indrukwekkend donker zijn en pal naast felverlichte delen staan zonder last te krijgen van beeldfouten als blooming. Wil je daar meer over weten? Lees dan onze adviespagina Wat is blooming.

Sinds 2022 heeft LG echter ook QNED-tv’s zonder MiniLED-technologie. Deze televisies worden aangestuurd als ‘gewone’ led-tv’s met Edge-lit Backlight. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze adviespagina Dit zijn de soorten led-tv’s - Alles over Full Array, Edge-lit en miniled.


Conclusie


QNED-tv’s combineren het pure beeld van NanoCell-tv’s met de Quantum Dots van een QLED-tv om jou pure, levensechte en spectaculaire kleuren te geven. QNED-tv’s zijn beschikbaar met Edge-lit Backlight of met MiniLEDs, zodat iedereen de QNED-tv vindt die perfect bij zijn situatie past.

Wil je meer weten over QNED? Bekijk onze video!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt