Navigatie

Welke hogedrukreiniger accessoires?

Welke accessoires zijn er voor een hogedrukreiniger?

Beschikbare accessoires voor een hogedrukreiniger zijn een terrasreiniger, wasborstels, een rioolslang en een vuilfrees. Een basismodel hogedrukreiniger komt meestal alleen met een spuitlans en vuilfrees terwijl hogedrukreinigers uit het hogere segment vaak met meerdere accessoires worden geleverd. De accessoires zijn meestal ook los verkrijgbaar. Kijk bij een nieuwe accessoire altijd wel even of hij ook op jouw hogedrukreiniger past.

Bekijk alle hogedrukreinigers en accessoires

Terrasreiniger

Een terrasreiniger, ook wel oppervlaktereiniger genoemd, is een accessoire die je vastklikt aan je hogedrukreiniger. Hij voorkomt opspattend water en vuil en is ideaal om de tegels van het terras een goede reinigingsbeurt te geven. Bij veel terrasreinigers kun je de werkdruk op de terrasreiniger zelf instellen.

Als je met de terrasreiniger hardnekkige groene aanslag in één keer weg wilt krijgen, raden we een werkdruk boven de 130 bar aan. Maar bij een heel hoge werkdruk kan een terrasreiniger als het ware opstijgen waardoor het meer moeite kost om hem goed op de tegels te houden. Daarom is een gemiddelde werkdruk van ongeveer 145 bar voor een terrasreiniger ideaal.

Hoe maak je je terras schoon met een hogedrukreiniger

Wasborstel

Een wasborstel klik je vast op de hogedrukreiniger. Wasborstels zijn niet alleen heel handig bij het wassen van de auto, maar ook voor bijvoorbeeld je fiets of tuinmeubilair. Een borstel werkt ook goed om bij moeilijk bereikbare plekken te komen of om kwetsbare oppervlakken te reinigen. Wasborstels zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er naast de standaardborstels, die er uitzien als een bezem, ook roterende borstels en extra zachte borstels. Een extra zachte borstel is bijvoorbeeld ideaal voor de auto, omdat je daarmee voorkomt dat er krassen achterblijven.

Zo maak je je auto schoon met een hogedrukreiniger

Rioolslang

Een rioolslang is een lange flexibele slang die je aansluit op de hogedrukreiniger. Een rioolslang is ideaal voor het ontstoppen van de riolering, dakgoten, afvoerbuizen en leidingen. Verder kun je hem ook preventief gebruiken door bijvoorbeeld een keer per jaar beginnende verstoppingen weg te spoelen.

Vuilfrees

Een vuilfrees en spuitlans zijn accessoires die bij de meeste hogedrukreinigers worden meegeleverd. De vuilfrees perst het water samen tot een krachtige, dunne straal waarmee je hardnekkig vuil eenvoudig verwijdert.

Waterfilter

Een waterfilter zorgt ervoor dat er geen vuil in de pomp van de hogedrukreiniger komt. Daarom is een waterfilter belangrijk voor een goede werking van het apparaat.

Tuinslang

Een hogedrukreiniger sluit je altijd aan op een tuinslang. Als je de hogedrukreiniger ook op grotere afstand van de kraan wil gebruiken, heb je dus een langere tuinslang nodig. Sommige tuinslangen komen met een slanghaspel waarmee je de tuinslang makkelijk weer netjes op kunt rollen na gebruik. Zorg ervoor dat de tuinslang het juiste koppelstuk heeft voor jouw hogedrukreiniger.

Verlengsnoer

Hogedrukreinigers hebben een elektriciteitssnoer van ongeveer 5 meter. Voor langere afstanden heb je dus een verlengsnoer nodig. Let er wel op dat wanneer je bezig bent de stekker niet nat wordt, want water en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie. Kies daarom altijd voor een geaard verlengsnoer.

Reinigingsmiddel

Er zijn verschillende soorten reinigingsmiddelen die je kunt gebruiken met je hogedrukreiniger. Bijvoorbeeld Ultra Foam Cleaner voor je auto, dat een stralend resultaat geeft en waarmee je je auto reinigt met schuim. Verder is er steen- of gevelreiniger voor zwaar vervuilde terrassen, gevels en muren. Met een reinigingsmiddel maakt een hogedrukreiniger nog beter schoon.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt