Navigatie

Advies over keukenmachines


Keukenmachine kopen? Wij adviseren je graag!


Keukenmachines zijn er in vele soorten en maten en ze bieden je heel veel mogelijkheden. Zo kun je met deze apparaten niet alleen kneden, kloppen en mixen, maar met de juiste accessoire ook snijden, raspen of hakken. Hieronder leggen we je precies uit wat een keukenmachine is en welke handige apparaten er nog meer zijn voor de keuken: keukenmixers, foodprocessors, blenders, handmixers, staafmixers en broodbakmachines.

Keukenmachine of keukenmixer

Een keukenmachine wordt ook wel keukenmixer genoemd. Vergeleken met een handmixer is een keukenmixer veel krachtiger en degelijker en biedt het apparaat ook meer mogelijkheden. Met een keukenmixer kun je kneden, kloppen en mixen en hij is ook geschikt voor het kneden van stevige soorten deeg.

Daarnaast kun je een keukenmachine uitbreiden met diverse accessoires, voor nog meer mogelijkheden. Zo kun je er met de juiste accessoire ook mee snijden, hakken of raspen, al gaat dit wel minder efficiënt dan bij een foodprocessor. Ook zijn er accessoires voor pureren, het maken van dikke of dunne sappen, pasta maken en vlees bereiden. Met deze aanvullingen maak je van een keukenmachine een heel veelzijdig apparaat. Als je gebruik wil maken van deze extra functies, let bij de aanschaf dan goed op welke accessoires er bij zitten en welke accessoires er beschikbaar zijn voor jouw apparaat.

Bekijk alle keukenmachines

Foodprocessor

Een foodprocessor is ideaal om verschillende soorten groente en fruit mee te hakken, snijden en raspen. Je kunt bovendien kiezen of je plakjes, schijfjes, reepjes, dik of dun wil. Zo maak je met gemak heerlijk dunne Franse frietjes, of juist extra dikke boerenfriet.

Daarnaast zijn er voor foodprocessors diverse accessoires om de mogelijkheden verder mee uit te breiden. Zo kun je met de juiste accessoire ook kloppen, kneden en mixen, al gaat dit minder efficiënt dan bij een keukenmixer. Ook bestaan er accessoires om mee te pureren en om dikke of dunne sappen mee te bereiden.

Bekijk alle foodprocessors

Blenders

Blenders zijn ideaal om fruit of groente mee te pureren voor het maken van een smoothie, dikke saus of soep. Ook kun je met sommige blenders ice crushen. Met een blender kun je geen helder sap maken en een blender is ook niet bedoeld om bijvoorbeeld een ui in blokjes te hakken.

Blenders zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er blenders to-go, waarmee je je versgemaakte smoothie direct in een handige drinkbeker blend. Daarnaast zijn er extra krachtige Power Blenders, waarmee je ook hardere ingrediënten kunt pureren, Smoothie Makers met een extra grote schenkkan, Vacuüm Blenders voor extra gezonde smoothies met veel vitaminen en een egale structuur, Soepmakers, waarmee je direct in de blender soep kunt maken, en Smart Blenders die je op afstand kunt bedienen via Bluetooth.

Bekijk alle blenders Blender advies Blender, sapcentrifuge of slowjuicer?

Handmixer

Met een handmixer kun je heel makkelijk slagroom of beslag kloppen, of lichtere soorten deeg kneden. De meeste handmixers houd je in de hand, waardoor ze vooral geschikt zijn voor kleinere hoeveelheden, of voor incidenteel gebruik omdat het op een gegeven moment zwaar in de hand kan worden. Daarom bestaan er ook handmixers met een houder, die je vast kunt zetten op de kom. Hiermee kun je langer achter elkaar kloppen, zonder dat je last krijgt van vermoeide armen. Bij de aanschaf van een handmixer kun je letten op het vermogen en op het aantal standen. Een vermogen van boven de 400 watt is ook geschikt om steviger deeg mee te kneden.

Bekijk alle mixers

Staafmixer

Met een staafmixer kun je eenvoudig ingrediënten snijden of pureren. Zo bereid je heel makkelijk soepen of babyvoeding. Daarnaast hebben de staafmixers vaak extra accessoires, zoals een klopper om slagroom of beslag mee te kloppen, en een hakker om noten of kruiden mee te hakken. De betere staafmixers hebben in plaats van een voet van plastic een voet van rvs en daarnaast beschikken ze over een krachtigere motor zodat je moeiteloos hardere ingrediënten kunt snijden.

Bekijk alle staafmixers Staafmixer advies

Broodbakmachines

Met een broodbakmachine kun je zelf thuis heel makkelijk brood bakken. De machine mengt en kneed het deeg en bakt er vervolgens een brood van. Als je bij een supermarkt een brood koopt, heeft het brood meestal een gewicht tussen de 600 en 1000 gram. Broodbakmachines zijn er in verschillende maten, zo kun je bij de aanschaf van het apparaat kiezen hoe groot je je broden wil bakken. Ook kun je tijdens het bakken vaak nog extra ingrediënten toevoegen, zoals noten of rozijnen. Sommige broodbakmachines hebben hier een speciaal bakje voor en bij andere apparaten kun je het halverwege het bereidingsproces zelf toevoegen. Veel broodbakmachines hebben speciale bakprogramma’s voor glutenvrij brood. Dit zorgt ervoor dat het brood niet te droog wordt.

Bekijk alle broodbakmachines

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt