Navigatie

iPad resetten

Zo reset je je iPad

Gebruik je je iPad veel, dan kan het wel eens voorkomen dat gaat haperen. Soms kan het al schelen om apps te sluiten die je niet actief gebruikt, maar die op de achtergrond doordraaien. Blijft je iPad wat stroef lopen, dan kan het helpen om de iPad te resetten. Hoe je dat doet, dat lees je op deze pagina.

In veel huizen in Nederland vind je tegenwoordig een iPad. Met deze handige tablets van Apple google je snel het antwoord op elke prangende vraag, lees je het nieuws of de mooiste boeken, of kom je tot ontspanning met een video of een spelletje. Maar, na verloop van tijd kan je iPad langzamer worden of zelfs vastlopen. Je iPad resetten kan dan de oplossing zijn.

Volledig opnieuw opstarten

De meest eenvoudige oplossing is het volledig opnieuw opstarten van je iPad. Druk je de aan-/uitknop een keer in, dan zet je de iPad niet helemaal uit, maar zet je hem in de standby-modus. In deze stand lijkt de iPad volledig uit te zijn, wordt bijvoorbeeld het werkgeheugen niet helemaal geleegd en blijven apps op de achtergrond draaien.

Om de iPad volledig opnieuw te starten druk je de aan-/uitknop een langere tijd in, totdat er een balk met rood icoontje in beeld verschijnt. Schuif dit icoontje naar rechts om de iPad helemaal uit ge schakelen. Druk vervolgens na een paar seconde de aan-/uitknop opnieuw in om de iPad weer aan te zetten.

Is je iPad vastgelopen en werkt deze manier niet, dan kan je dit ook forceren. Druk de aan-/uitknop en de Home-knop tot wel 10 seconde tegelijk in, tot het scherm zwart wordt. Wacht enkele seconden en zet de iPad weer aan.

De iPad resetten naar de fabrieksinstellingen

Wil je helemaal met een schone lei beginnen, of wil je de iPad doorgeven of -verkopen, dan kan je de iPad resetten naar de fabrieksinstellingen. Afhankelijk van de keuze die je maakt worden alle geïnstalleerde apps, foto’s, video’s en bestanden verwijderd en is je iPad weer als nieuw. Let er voor je de iPad volledig reset op dat je al je dierbare en belangrijke bestanden en gegevens ergens anders opslaat, anders ben je ze kwijt.

Om je iPad te resetten ga je naar de instellingen, klik je op Algemeen en kies je helemaal beneden voor Stel opnieuw in. Hier krijg je verschillende opties.

  • Met Herstel alle instellingen zet je alleen alle instellingen terug naar de fabrieksinstellingen en blijven je apps, gegevens en bestanden bewaard.
  • Met Wis alle inhoud in instellingen zet je alle instellingen terug en verwijder je alle gegevens en bestanden. Geef je de iPad door aan iemand anders, dan is deze optie aan te raden.
  • Met Herstel netwerkinstellingen wis je alleen de instellingen om verbinding te maken via wifi of 3 of 4G.

De iPad resetten via iTunes

Lukt het niet om de iPad via het toestel te herstellen, dan kan je dit ook via iTunes doen. Sluit de iPad aan aan je computer en open iTunes (als dit niet automatisch gebeurt). Door in dit programma op de knop iPad herstellen te klikken kan je ook makkelijk de iPad herstellen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt