Navigatie

De 5 handigste smart home gadgets

Je kent ze vast wel, die buurman of die ene zwager die altijd trots laat zien hoe heel zijn of haar huis automatisch beweegt door alle slimme apparaten die zijn aangesloten. En misschien denk je wel, dat wil ik ook. In deze blog bespreken we de 5 meest handige smart home gadgets om je huis een stukje slimmer te maken!

Slim verwarmen met een slimme thermostaat

Dat moment dat je constant de temperatuur aan het aanpassen bent omdat het de ene keer te warm is en de andere keer weer te koud, ken je dat? Met een slimme thermostaat wordt het regelen van de temperatuur in huis een eitje. Hij past automatisch de temperatuur aan op jouw dagelijkse bezigheden. Als het ware ‘leert’ de thermostaat wanneer je wel en niet thuis bent en wanneer je naar bed gaat en ook weer opstaat. Daardoor hoef je nooit meer om te kijken naar de temperatuurregelaar en gaat alles helemaal vanzelf!

Daarnaast helpt een slimme thermostaat je bij het besparen van energie. Hij zorgt er namelijk voor dat de temperatuur nooit te hoog of te laag is. Zo gaat er geen onnodige energie verloren en geniet jij van een comfortabele temperatuur in huis!

Een veilige omgeving met een slimme beveiligingscamera

Een IP-camera, wat we ook wel beter kennen als een slimme beveiligingscamera, geeft je een goed inzicht op wat er zich allemaal in en rondom jouw huis afspeelt. Deze camera’s zijn anno 2023 zo goed uitgebreid dat ze zijn voorzien van bewegingsdetectie, perfect nachtzicht en in sommige gevallen zelfs tweewegcommunicatie. Daarmee hoor je geluid en kan je ook terugspreken via de camera. Handig als er bijvoorbeeld ongewenst bezoek in je tuin loopt.

In het verlengde hiervan heb je ook slimme videodeurbellen die je elk moment op de hoogte houden met wat er bij je voordeur gebeurd. Alle bewegingen worden vastgelegd en direct naar je doorgestuurd via je telefoon of tablet.

Altijd en overal muziek in huis met een slimme speaker

Luister je het liefst de hele dag door naar muziek? Dan wordt je vast blij van een slimme speaker. Dit soort speakers zet je namelijk met elkaar in verbinding waardoor je in verschillende kamers van je huis naar dezelfde muziek luistert. Dit noemen we ook wel een multiroom systeem. Sonos is hier bijvoorbeeld heel bekend mee geworden.

Maar slimme speakers zijn tot meer dingen in staat. Zo gebruik je hem ook als je persoonlijke assistent. Zet je favoriete song op of vraag naar de weersverwachtingen voor morgen door simpel weg tegen de speaker te praten. Het is zelfs mogelijk om je bestelling op te noemen tegen je speaker die het dan vervolgens doorplaatst naar het restaurant. De mogelijkheden met een slimme speaker zijn ongekend.

Bedien je licht op een afstandje met slimme LED-verlichting

Je lichten uitschakelen met het lichtknopje die aan de andere kant van de kamer zit, het kan, maar wat als we je vertellen dat het nog makkelijker kan. Slimme verlichting kun je namelijk uitschakelen via je telefoon of tablet. Daarmee hoef je niet eens meer op te staan vanuit je stoel. Alle verlichting in huis bedien je vanuit een app waardoor je ’s nachts nooit meer hoeft te zoeken naar de schakelaar in het donker.

In de app maak je ook handige schema’s aan waarmee je bepaalt wanneer lichten aan en uit springen. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je op vakantie bent. Door de lichten af en toe kort aan te zetten, lijkt het alsof er nog iemand thuis is. Verder bepaal je de sfeer door de kleuren of de felheid van het licht eenvoudig aan te passen!

Maak je hele huis smart met een slimme stekker

Wil je alles in huis in één klap smart maken? Maak dan kennis met de slimme stekker! Alle apparaten met een stekker sluit je hier op aan en het is smart! Alles wat aangesloten is op de stekker bedien je gemakkelijk vanuit een app. Zo zet je op afstand heel makkelijk apparaten aan of uit. Waar moet je dan aan denken? De mobiele airco bijvoorbeeld. Als je op werk zit en je ziet dat de zon hard gaat schijnen, zet je op afstand de airco alvast aan zodat je vervolgens in een verkoelde kamer stapt. Of zet je koffiezetapparaat alvast aan als je uit bed stapt, zo hoef je daar beneden niet meer op te wachten. En zo kunnen nog wel doorgaan met geniale ideeën die je kunt uitvoeren met een slimme stekker.

Maak je huis smart!

Smart apparaten maken het je thuis vooral allemaal net een stukje makkelijker. Veel gaat automatisch en je bedient alles op een afstandje. Ben je op zoek naar een smart apparaten? Dan zit je bij Expert op de juiste plek. Met ons ruime aanbod aan slimme apparaten zit er altijd wel wat voor jou tussen! Kom langs in de winkel of kijk op Expert.nl!