Navigatie

Bespaartips voor media-entertainment

Bespaartips

De energieprijzen stijgen en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk energie te besparen. Heb jij producten in huis die veel energie verbruiken? Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om het energieverbruik van multimediaproducten laag te houden. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

De televisie en andere multimediaproducten zijn een populaire apparaten. Veel mensen zitten dagelijks wel een aantal uur achter de buis om te kijken naar een vermakende sportwedstrijd of een spannende film. Allemaal heel leuk natuurlijk, maar een tv en dergelijke producten verbruiken wel veel energie. Om dat verbruik zo laag mogelijk te houden hebben we de 10 beste bespaartips op een rijtje gezet!

10 Bespaartips voor media en entertainment

01

Er zijn enkele televisies die beschikken over eco-modus. Heeft jouw tv dat? Schakel deze dan zeker in, want daarmee bespaar je al energie.

02

Stel de juiste helderheid voor de tv in. Met een hoge helderheid gaat er energie verloren. Er zijn televisies met een slimme sensor die het omgevingslicht meten en daarop de helderheid aanpassen.

03

Heb je een televisie op de slaapkamer? Door slaapmodus in te schakelen gaat de tv na een bepaalde tijd automatisch uit. Zo wordt er geen energie verbruikt als je in slaap bent gevallen.

04

Muziek kan je beter streamen via een soundbar of wifispeaker in plaats van via de televisie. Zo staat het scherm niet de hele tijd aan.

05

Let bij het aanschaffen van een televisie goed op het energielabel. Deze geeft aan hoe de tv omgaat met de energie.

06

Kijk goed naar welk formaat je nodig hebt. Een grote televisie in een kleine kamer is zonde, want dan gaat er onnodig veel energie verloren.

07

Door de televisie helemaal uit te schakelen, in de plaats van op stand-by, gaat er minder energie verloren.

08

Oude televisies verbruiken vaak meer energie dan de nieuwere modellen. Vervang je oude televisie voor een nieuwe om zo te besparen op de energierekening.

09

Opladers in het stopcontact zonder een apparaat eraan, het gebeurt veel. Ook zonder een apparaat eraan gaat er energie verloren. Haal de oplader na een oplaadbeurt dus altijd uit het stopcontact. Dit is ook beter voor je telefoon.

10

Met een schakelset haal je makkelijk alle randapparatuur van het stroom af zonder daar enige moeite voor te doen.

Besparen op multimediaproducten is eigenlijk niet heel moeilijk. Als je maar let op hoe je de apparaten gebruikt. Ook de kleine details, zoals een oplader uit het stopcontact halen, maken al een verschil op de energierekening. Meer weten over energie besparen met je tv? Check dan onze adviespagina 'Zo bespaar je energie met je tv' of vraag het aan een van onze medewerkers bij een Expert-winkel in de buurt!