Navigatie

De juiste beveiliging voor mijn huis

Als er thuis iets gebeurt dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Ook als je op het werk of op vakantie bent. Gelukkig zijn er genoeg slimme producten die je op de hoogte houden van de gebeurtenissen in je huis en ongewenste gasten op afstand kunnen houden! In deze blog leggen we je een aantal van die producten voor.

Hou alles in de gaten met een beveiligingscamera

Met een IP-camera wordt jouw huis 24/7 bewaakt. Je blijft namelijk altijd op de hoogte van wat er zich in, maar ook rondom jouw huis afspeelt. Een IP-camera is eigenlijk dan ook gewoon een beveiligingscamera, maar dan verbonden met het internet. Voordeel daarvan is dat je beelden heel snel en eenvoudig kunt terugkijken via je telefoon of tablet. Dit kan zelfs live! Dus daarmee betrap je ongewenste gasten op heterdaad en heb je altijd bewijsmateriaal achter de hand!

IP-camera’s zijn voorzien van slimme technologieën. Met nachtzicht zie je bijvoorbeeld ook ’s nachts heel goed wat er zich afspeelt. Verder zitten in deze camera’s ook bewegingsdetectie en tweewegcommunicatie. Daarmee springt de camera aan als die beweging ziet en kun je geluid horen en ook spreken via de camera.

Wie staat er voor mijn deur?

In het verlengde van de IP-camera, beveilig je jouw huis ook goed met een slimme videodeurbel. Deze deurbellen hebben een camera die het deel bij jouw voordeur filmen. Wanneer er wordt aangebeld of beweging wordt gedetecteerd, krijg je via jouw telefoon een melding en kun je zien wie of wat er voor je deur staat. Door de tweewegcommunicatie is het ook mogelijk om te praten met de bezoekers aan je deur.

Naast dat het voor een stukje beveiliging zorgt, is een videodeurbel natuurlijk ook gewoon heel handig om te hebben. Je ziet precies wanneer je pakketje wordt afgeleverd en je weet wie er aan je deur staat zodat je niet voor verassingen komt te staan!

Een rookmelder redt mensenlevens

Als er rook ontstaat in één van je kamers, dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk te weten komen. Met een rookmelder wordt je direct gewaarschuwd met een schel alarm bij het ontstaan van teveel CO in een kamer. Zo heb je genoeg tijd om jezelf te evacueren en hulp in te schakelen van de brandweer. Sinds 2022 is het verplicht om op elke verdieping van een gebouw een rookmelder te hangen. Hou ook rekening met de plaats van een rookmelder want dit is essentieel.

Naast de standaard rookmelders bestaan er ook slimme rookmelders. Deze zet je in connectie met je telefoon of tablet en zo krijg je de waarschuwingen via een pop-up op je telefoon. Dat is handig als je bijvoorbeeld van huis bent. Daarnaast kunnen slimme rookmelders ook met elkaar in contact staan. Als er dan bijvoorbeeld brand uitbreekt op zolder terwijl je beneden in de woonkamer bent, wordt je alsnog op de hoogte gehouden door het alarm.

Beveilig je huis met slimme verlichting

Hoe helpt slimme verlichting bij het beveiligen van je huis, zou je misschien denken. Slimme verlichting bedien je van een afstand. Dus dat betekent dat je de lichten aan en uit kunt zetten wanneer jij dat wilt. Dit is handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Door af en toe de lampen aan te laten staan, lijkt het alsof je huis bewoond wordt en dat houdt inbrekers op afstand. En wanneer je terugkomt van vakantie schrik je niet van een torenhoge energierekening omdat je per ongeluk de lampen aan hebt laten staan.

Het bedienen van de slimme verlichting gaat via een app op je telefoon of tablet. In die app kun je ook hele handige schema’s aanmaken. Daarmee bepaal je op welk moment van de dag de lichten aanspringen en wanneer ze ook weer uitgaan. Daardoor hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken en gaat alles vanzelf!

Maak je huis smart!

Zoals je ziet heb je genoeg apparaten die je helpen bij het beveiligen van je huis. De meeste apparaten, zoals de rookmelder of de beveiligingscamera, zijn melders en laten je weten wanneer er iets gebeurt. Ook zijn er producten, zoals slimme verlichting, die juist mensen op afstand houdt! Bekijk ons assortiment aan slimme apparaten en kom langs in de winkel om jouw beveiliging in huis te halen.