Navigatie

JBL Charge 5 vs JBL Flip 5 – Welke Bluetooth-speaker kies jij?

Charge 5 vs Flip 5

In de wereld van de bluetooth-speakers staat een merk eenzaam aan de top: JBL. JBL heeft bluetooth-boxen voor iedereen en voor elk moment. Van de kleine JBL Go die je altijd met je meeneemt tot de enorme JBL Partyspeakers voor enorme feesten. Maar de twee populairste zijn misschien wel de JBL Flip 5 en de JBL Charge 5. Maar welke moet je kiezen? Wij leggen ze naast elkaar op deze pagina en helpen jou de keuze te maken.

Thuis in je slaapkamer, woonkamer of keuken, op het balkon, in de tuin of in de schuur, of onderweg, in het park, op het strand of in de auto. De JBL Charge 5 en JBL Flip 5 zijn ontzettend veelzijdige bluetooth-speakers waarmee je overal geniet van jouw favoriete muziek. Wil je een bluetooth-speaker kopen, dan is de kans heel groot dat deze twee op je shortlist staan. Maar wat is het verschil tussen deze twee speakers? En waarom zou je voor de ene kiezen in plaats van voor een andere? Wij zoeken het voor je uit.

JBL Charge 5

Ten eerste de JBL Charge 5. De nieuwste JBL-speaker van de twee. Vers van de pers in januari 2021 aangekondigd als opvolger van de immens populaire JBL Charge 4 belooft de Charge 5 een regelrecht succes te worden. Hetzelfde legendarische JBL-geluid, maar dan met vernieuwde features en een fris nieuw jasje, de JBL Charge 5 verwachten we in veel parken tegen te komen dit voorjaar.

De JBL Charge 5 is de grotere speakers van de twee en heeft iets meer vermogen, waardoor je deze box wat harder kan zetten dan de Flip 5. Daarnaast beschikt de Charge 5 over PartyBoost, waarmee je met andere PartyBoost-speakers het feestje kan uitbreiden, een accu die het tot 20 uur volhoudt en is de speaker volledig waterbestendig.

Tenslotte heeft de Charge 5 nog een interessante extra functie. Ben je lekker aan het feesten en begint de accu van je telefoon leeg te lopen door al dat streamen? Geen probleem. De Charge 5 beschikt namelijk over een powerbank-functie. Sluit je smartphone of tablet via een usb-kabel aan op de speaker en je telefoon krijgt extra power. Zo kunnen jij en je vrienden feesten tot in de kleine uurtjes.

Charge 5 Roze

JBL Flip 5

De JBL Flip 5 is het kleinere broertje van de Charge 5. Lichter, compacter en daardoor makkelijker mee te nemen, maar met genoeg power om duidelijk naar je muziek te luisteren. Ook als je in een wat grotere kamer zit of met een iets grotere groep in het park zit.

De JBL Flip 5 heeft een accu die het tot 12 uur volhoudt, is net als de Charge 5 volledig waterdicht en beschikt over PartyBoost om het feest grootser te maken. Daarnaast heeft de JBL Flip 5 een ingebouwde microfoon met anti-echofunctie zodat je er ook makkelijk mee kan bellen.

En, interessant voor iedereen met een groen hart: de JBL Flip 5 is ook verkrijgbaar in twee ECO-versies die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zo kan je genieten van jouw favoriete muziek en help je tegelijkertijd de wereld een beetje beter te maken.

Flip 5 Zwart

Side by side

JBL Charge 5 JBL Flip 5

Formaat

22x10x9 cm 18x7x4 cm

Gewicht

980 gram 540 gram

Accuduur

20 uur 12 uur

Waterdicht

Ja, IP67 Ja, IPX7

PartyBoost

Eco-vriendelijk

Powerbankfunctie

Bluetoothversie

5.1 4.2

Welke versie kies jij?

Dat zijn de JBL Charge 5 en de JBL Flip 5. Welke jij het beste kan kopen ligt aan jou. Wil je liever iets groters en nieuwers, met meer accu en powerbankfunctie? Of heb je liever een compacter model dat bijna half zo licht is, minder kost en (eventueel) beter voor het milieu is. Welke jouw voorkeur ook heeft, beide JBL-speakers beschikken over PowerBoost zodat je elk feest kan uitbreiden, zijn waterdicht en daardoor ook geschikt voor een pool party en leveren schitterend geluid.

En waar je ook voor kiest, met beide speakers neem je het legendarische JBL-geluid dat je kent van clubs en concertzalen van over de hele wereld overal mee naartoe.

Welke kies jij

Deel deze blog via:

Menno Visser | Productredacteur bij Expert

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur beeld & geluid bij Expert