Navigatie

Samsung RB38A7B6AS9/EF: de zuinigste koelkast van dit moment

Bespaartips

De koelkast is natuurlijk een essentieel apparaat in de keuken. Etenswaren en dranken worden op een koude temperatuur behouden, zodat het lekker vers blijft. Daarbij verbruikt een koelkast wel een hoop energie. Gelukkig zijn er ook koelkasten die dat verbruik laag weten te houden. Dit soort koelkasten zijn te herkennen aan een groen energielabel en zijn handige technieken. De Samsung RB38A7B6AS9/EF is de enige koelkast met energielabel A en is daarmee ook de zuinigste van dit moment.

Naast dat je een hoop energie bespaart, bespaar je ook geld met de Samsung koelkast. Dat is, gezien de energieprijzen, natuurlijk heel fijn. Het is dan ook niet voor niks dat deze koelkast het zuinigste energielabel A draagt. Volgens Samsung is het apparaat bewezen energiezuinig, zonder in te leveren op prestaties en functionaliteit. Dat wordt vooral mogelijk gemaakt door de unieke technieken waar deze koelkast over beschikt.

6 energiebesparende technieken van de Samsung RB38A7B6AS9/EF:

01

Met Twin Cooling Plus wordt de temperatuur in de koelkast geoptimaliseerd. Hierdoor blijft de koeltemperatuur in de koelkast gelijkmatig en wordt er geen energie verspild. Daarnaast blijven etenswaren langer vers!

02

No Frost is een hele handige en belangrijke technologie. Het voorkomt namelijk ijsvorming in het vriesvak en dat is handig want een laagje ijs van slechts 2 mm dik verbruikt tot wel 10% meer energie. No Frost zorgt dus voor automatische ontdooiing waardoor je het dus niet meer handmatig hoeft te doen.

03

Je geniet van extra ruimte met de Space Max-technologie. Dankzij de effectieve isolatie wordt er ook energiezuiniger gekoeld, zonder dat de wanden van de koelkast dikker zijn dan bij een minder zuinige koelkast.

04

De koelkast verliest koude lucht als je de deur vaak opent. Met de Metal Cool plaat is die verandering van de temperatuur minimaal. Het herstelt warmteverlies supersnel, waardoor het energieverbruik ook lager blijft.

05

De Digital Inverter Compressor draagt ook bij aan een lage energierekening. De temperatuur in de koelkast blijft door de compressor namelijk heel constant, waardoor energieverbruik minimaal is.

06

Ga je op vakantie? Door de vakantiemodus in te schakelen schakelt de bovenste zone zich uit om energie te besparen.

De Samsung RB38A7B6AS9/EF is een energiezuinige koelkast van de hoogste plank. Zo verbruikt hij op jaarbasis slechts 108 kWh, zonder dat daarbij ingeleverd wordt op prestaties.

Daarnaast zorgt de koelkast ervoor dat etenswaren langer vers blijven. Daarvoor heeft het de bovenstaande benoemde technieken, maar ook technieken als Optimal Fresh+ en Humidity Fresh helpen daarbij. Dit zijn speciale zones waar je de ideale omstandigheden creëert voor al jouw etenswaren, waardoor ze twee keer langer vers blijven.

Tenslotte geniet je ook van de extra grote ruimte in de koelkast. De unieke Space Max-technologie zorgt voor een effectievere en dunnere isolatie. Zo heeft het koelgedeelte een inhoud van 273 liter en het vriesgedeelte 144 liter. Je hebt daardoor alle ruimte om jouw boodschappen op te bergen. Dankzij zijn efficiënte isolatie en andere energiezuinige technieken is deze koelkast de zuinigste die je kan vinden.