Navigatie

LG OLED C2 - nog meer helderheid

De nieuwe LG OLED C2 is er! De televisie van de populaire C-serie gaat op een aantal fronten nog een stukje verder dan zijn voorganger, de C1. Hoe is de beeldkwaliteit? Is die geschikt voor gaming? En wat is OLED Evo? We leggen het je allemaal uit in deze blog!

Geniet van de heldere beelden van OLED Evo

De nieuwe LG OLED's zijn de absolute pronkstukken van LG. Alle televisies van de G-serie en de meer betaalbare C-serie zijn voorzien van de OLED Evo-technologie. Deze technologie zagen we eerder alleen op het absolute topmodel, maar is dit jaar verbeterd en ook op de C-serie te zien.

Wat is OLED Evo? OLED Evo zorgt voor een betere helderheid en scherpere beelden. Daarbij wordt er gebruikgemaakt van een extra laag in het OLED-paneel die de beelden beter optimaliseert. Wil je meer weten over OLED Evo? Check dan onze video of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Bij de tv heb je verder de keuze uit verschillende inchmaten. Dat start bij het kleinste model van 42 inch, tot aan het 83 inch model. Daartussen vallen de maten 48, 55, 65 en 77 inch. Eerder had de C-serie nog geen 42 inch model, maar die is er nu dus wel! Dit model is ideaal voor gamers of kleine kamers, zoals de slaapkamer.

Kleuren spatten van het scherm

Het beeld van de C2 is écht heel goed. Vooral de diepe zwartwaarden, de mooie kleuren en het goede contrast die kenmerkend zijn voor OLED, maken deze tv tot een topper!

De tv heeft een aantal mooie technieken die de beeldkwaliteit flink verbeterd. Eerder hadden we het al over OLED Evo bijvoorbeeld, maar LG heeft nog meer in petto. Zo is Dynamic Tone Mapping vernieuwd en zorgt het voor een nog betere beeldkwaliteit. De techniek deelt het beeld op in 5000 verschillende blokken over het hele scherm en optimaliseert elk aparte blok. Daardoor zie je altijd het beste beeld, zelfs bij veel of juist bij weinig omgevingslicht.

Ben je een filmfreak? Dan wil je films natuurlijk op de beste manier beleven. De LG OLED C2 maakt gebruik van enkele technieken die de filmbelevenis een stukje omhoog krikken.

De Filmmaker Mode bijvoorbeeld laat je de film beleven zoals de filmmaker dat voor ogen had. Zo worden de oorspronkelijke beeldverhoudingen en kleuren van een film behouden en niet bewerkt door de instellingen van de tv.

Dolby Vision IQ is ook weer aanwezig bij het model van dit jaar en het voegt ook echt wat toe. De techniek werkt met speciale lichtsensoren die het omgevingslicht in de kamer meten. Daarop wordt het beeld aangepast, waardoor je altijd perfect zicht hebt.

En als je dan nog niet overtuigd bent, dan is er nog de nieuwe processor van deze tv. Deze schaalt onder andere lage resolutie beelden omhoog naar 4K-kwaliteit.

Laat je meetrekken in de film

Ja dan kan je nog wel zo genieten van het mooie beeld, maar zonder geluid blijft de beleving natuurlijk ook een beetje uit. Geen zorgen, want met de OLED C2 geniet je ook gewoon van een meeslepende geluidservaring.

De C2 beschikt over Dolby Atmos wat het geluid realistisch laat klinken. Persoonlijke tip van ons; wil je nou echt meegetrokken worden in de film? Koppel dan je televisie met een LG-soundbar die over Dolby Atmos beschikt. Reken er dan maar op dat het voelt alsof je midden in de scène zit. Let er wel op dat je de soundbar apart moet aanschaffen en niet standaard bij de televisie zit!

Dezelfde processor die zorgt voor hogere resoluties, zorgt ook voor een beter geluid. Dat doet die door de audio te mixen tot een virtueel surroundgeluid. De acties op het scherm voelen daardoor nog echter aan.

Populair onder de gamers

Deze televisie belooft zeer gewild onder de gamers te worden. En dat is zeker niet onterecht, want met een verversingssnelheid van 120Hz game je vloeiender en realistischer. Het beeld is niet alleen vloeiend, het reageert ook nog eens heel snel met een inputlag van 1 ms. Ook technieken als GSync en FreeSync spelen hier op in en gaan beeldhaperingen tegen. De combinatie van dat alles laat je uiteindelijk als winnaar uit de bus komen!

De tv ondersteunt verder ook enkele HDMI 2.1 features die het gamen fijner en beter maakt.

Kijk naar jouw favoriete series via WebOS

LG maakt gebruik van het handige LG WebOS besturingssysteem. Je hebt via dit platform toegang tot streamingsdiensten, apps en websites. Daarmee is er heel veel content beschikbaar. Zo kijk je bijvoorbeeld via de tv naar je favoriete YouTuber of die ene leuke serie waar je zo’n fan van bent.

Het platform is super overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Je kan zelfs zoekopdrachten inspreken via de afstandsbediening met de ThinQ AI spraakassistent.

Aanrader voor filmliefhebbers en gamers

Ben je een gamer, een filmfreak of heb je graag een goede tv? Dan kunnen we je verzekeren dat je met de LG OLED C2 goed zit! Door technieken als OLED Evo en Dolby Vision IQ geniet je van de beste beelden en met een hoge verversingssnelheid is gamen ook zeer geschikt op deze televisie.

Het belangrijkste verschil met de C1 is dat de C2 beschikt over OLED Evo en dus zorgt voor helderdere beelden. Ook de toevoeging van het betaalbare 42 inch model is wat ons betreft een mooi verschil ten opzichte van vorig jaar.

Wil je meer weten of de tv in het echt ervaren? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels. Daar voorzien onze Experts je van persoonlijk advies.

Deel deze blog via: