Navigatie

LG OLED G2 – kunst aan je muur

De LG OLED G2 is de beste OLED-tv die door LG op de markt gebracht wordt. Het topmodel heeft een prachtig OLED Evo scherm en is onder anderen zeer geschikt voor gamen. Dus of je nou een filmliefhebber bent of een gamer, deze tv is de perfecte uitkomst. In deze blog schijnen we ons licht op de LG OLED G2 en vertellen we je alles wat je moet weten!

OLED Evo – helderde beelden

Net als vorig jaar heeft de tv weer een mooi OLED Evo scherm. Daarmee heeft de LG een hogere helderheid dan normale OLED tv’s. Je merkt het vooral wanneer je overdag tv kijkt. Het scherm is, ondanks de lichtinval, nog steeds goed zichtbaar.

Wat de OLED G2 van dit jaar beter maakt dan die van vorig jaar is dat het nu over Brightness Booster Max beschikt. Daarmee worden beelden naar een hoger niveau gebracht. Deze techniek levert namelijk tot 30% meer helderheid.

Wil je meer weten over OLED Evo? Hier hebben we een video over gemaakt! Je bent ook altijd welkom in 1 van onze 140 winkels. Onze medewerkers willen je graag van alles vertellen over OLED Evo.

Kunstwerk in je kamer

De televisie hang je super strak tegen de muur en zet je niet op een tv-meubel. Dankzij de ingebouwde muurbeugel op de achterkant hang je hem heel dicht tegen de muur. Voordeel is, het ziet er echt super strak uit! Het lijkt net alsof je een schilderij in de woonkamer hebt hangen.

Door de Gallery Modus te activeren verschijnen er fraaie schilderijen of foto’s op de tv. Daarmee wordt de televisie omgetoverd tot een prachtig kunstwerk die je huiskamer net even die extra sfeer geeft.

Verder is de tv heel erg dun, hij is zo’n beetje een duimbreedte dik. Het ultradunne ziet er prachtig uit en geeft de kamer een strakke uitstraling.

Er zitten geen pootjes aan de onderkant. Overigens zijn deze wel los te verkrijgen. Verder is de tv verkrijgbaar in meerdere inchmaten van 55 tot en met 83 inch.

Films beleef je op z’n best

Wat dit jaar nieuw is, is Dynamic Tone Mapping. Deze verbetert het beeld nog meer. De techniek laat kleuren tot in het kleinste detail tot leven komen. In combinatie met het OLED Evo-paneel worden films en series nog mooier.

Films en series worden puurder met Filmmaker Mode. Deze techniek zorgt ervoor dat oorspronkelijke beeldverhoudingen en kleuren worden behouden zoals ze bedoeld waren door de filmmaker.

De beleving van jouw favoriete film schiet ook omhoog met Dolby Vision IQ. Deze techniek maakt gebruik van ingebouwde lichtsensoren die de omgeving meten en dus het beeld hierop aanpassen voor een nog betere beeldkwaliteit.

De processor in deze televisie is verbeterd. Deze processor is een grote factor in de kwaliteit van het beeld. Objecten op de voor- en achtergrond krijgen meer diepte en kleuren worden levendiger.

Realistische geluidservaring

Wil je echt helemaal meegezogen worden in de film? Dan is goed geluid natuurlijk onmisbaar. De LG OLED G2 beschikt over Dolby Atmos. Deze techniek zorgt ervoor dat het geluid van meerdere kanten komt en het dus lijkt alsof vliegtuigen over je hoofd vliegen.

Het geluid uit de luidsprekers van de tv klinkt mooi, maar het kan nog veel beter en mooier. Door hem bijvoorbeeld te koppelen met een LG-soundbar wordt het geluid nog fantastischer. Het geluid van een soundbar klinkt namelijk een stuk realistischer, waardoor het lijkt alsof je zelf ook meespeelt in de film.

In één streep naar de overwinning

Aan de gamers is dit jaar ook weer gedacht. Je gamet in hoge resolutie bij hoge verversingssnelheden van 120Hz. Verder ondersteunt de tv HDMI 2.1 features zoals, G-Sync en Freesync, dus hoe je ook gamet, PC, Xbox of Playstation, je beelden zijn altijd vloeiend. Ook de superlage responstijd van 1ms helpt je met het behalen van betere resultaten.

Met het Game Optimizer tabje pas je verschillende instellingen aan, zoals het contrast of het blauwe licht. Daarnaast schakel je VRR en AMD FreeSync heel eenvoudig in via dit menu. Met de juiste instellingen zorg je ervoor dat al je games helder en vloeiend zullen zijn, met minder vertraging en haperingen. Zo ga je in één streep op de overwinning af!

Keuze uit meerdere streamingsdiensten

Het besturingssysteem van LG vult, net als vorig jaar, het gehele scherm. Dat geeft een heel duidelijk overzicht. Je scrolt ook heel makkelijk door het LG WebOS systeem heen.

Ben je op zoek naar een goede film voor je filmavond? Films en series verschijnen onder verschillende tabjes. Zo zie je wat er op dit moment trending is of wat er voor jou wordt aanbevolen. Je hebt de keuze uit veel verschillende streamingsdiensten zoals, Netflix, Prime Video of HBO Max.

Voor de filmliefhebbers en gamers

Alles bij elkaar, maakt de LG OLED G2 dus het absolute topmodel van LG! Vergeleken met vorig jaar is vooral de beeldkwaliteit vooruitgegaan. Beelden zijn een stuk helderder en kleuren komen beter tot hun recht. Ook het ontwerp valt op. De televisie is nu heel mooi en strak weg te werken tegen je muur. Daardoor is het een genot om naar te kijken, ook als er geen beelden vertoond worden.

Kom langs in de winkel

Wil je de tv een keer in het echt bekijken? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels, waar onze Experts altijd klaarstaan om je van persoonlijk advies te voorzien.

Deel deze blog via: