Navigatie

Stofzuigen - een makkie met de Miele steelstofzuiger

11-02-2020

Ken je dat moment na een drukke werkweek, een gezellig weekend met vrienden of een heerlijke vakantie, wanneer je ziet dat het toch wel een hele stoffige en vieze bende is geworden in jouw huis? Ik zeker.

En dan kan ik nog niet eens meepraten over het hebben van kinderen met zandbakken als laarzen of een huisdier die haar behoeftes regelmatig in diezelfde zandbak doet en het nodig vindt om de resten daarvan mee naar huis te nemen.Wat kan het dan soms fijn zijn om het hele huis van top tot teen te hebben gestofzuigd. Om de handen uit de mouwen te hebben gestoken en te kunnen genieten van een schoon huis. Een heerlijk resultaat, maar die uitvoering is een hele klus…

Eerst moet ik dat logge ding uit de berging halen, trekkend aan de slang om dat karretje mee te krijgen. Vervolgens moet het snoer hélemaal uitgerold worden - het is me ooit verteld dat dat het beste is voor de stofzuiger - om hem vervolgens in een net niet goed bereikbaar stopcontact te steken, waar ik hem na een halve minuut alweer uit moet halen, omdat ik niet bij de mat van de voordeur kan komen. En dan heb je het verdere gehannes met het karretje dat steeds achter hoekjes en tafelpoten blijft haken. Niet goed voor de stofzuiger zelf en zeker niet voor de kleur van mijn muren.

Op zo’n moment verlang ik echt naar een stofzuiger die ik er even snel bij kan pakken, waar ik geen gedoe met snoeren mee heb. Eén zonder karretje, zodat ik mijn muren heel kan laten en bovendien één die heerlijk licht is, die ik makkelijk de trap op til, waardoor ik ook wat vaker de verdieping boven zal gaan stofzuigen. Op dit moment laat ik die nogal ‘verstoffen’, want alleen al het traplopen met het karretje in de ene hand en de slang in de andere, is levensgevaarlijk. En ja: niemand die er iets van merkt.

Op zo’n moment verlang ik echt naar een stofzuiger die ik er even snel bij kan pakken

Al is dat niet helemaal waar. Mijn vriend heeft namelijk een huisstofmijtallergie. Het komt regelmatig voor dat hij ’s avonds in bed ligt en uit het niets een hoestaanval krijgt. Soms gaat dat zo ver dat hij begint te piepen bij het ademhalen en hij een pufje nodig heeft om weer op adem te komen. Op zo’n moment zou ik wensen dat ik me er toe kon zetten om vaker even snel een stofzuiger door onze slaapkamer te halen.

And there was Miele, of beter gezegd ‘Und da war Miele’. Ik heb de Miele Triflex HX1 Pro steelstofzuiger mogen uitproberen. Dit model en haar drie zusjes beantwoorden alle bovenstaande wensen en hebben bovendien een filter waarmee bijna 100% van de microscopisch kleine deeltjes en allergenen uit de lucht worden opgevangen. Ik haalde hem er makkelijk bij, alleen al omdat hij rechtop opgeborgen kon worden.

Hij is erg licht en geeft ook licht. Daar was ik voorafgaand nogal sceptisch over: wat heb ik daar nou aan? Ik ben niet van plan om in het donker te gaan stofzuigen en kan het stof in hoekjes gewoon goed zien. Daar ben ik wel op teruggekomen, want je ziet er echt meer mee, zelfs in gewoon daglicht. Het stofzuigen werd hierdoor nog maar een klein klusje en ik heb gelijk het hele huis gestofzuigd – ook boven. Ik nam hem makkelijk in één hand mee de trap op en dankzij de flexibele PowerUnit kon ik makkelijk onder het bed stofzuigen. Daar haalde mijn vriend direct opgeluchter adem door.

Bekijk alle Miele Triflex steelstofzuigers

Bekijk de Miele Triflex videoreview

Deel deze blog via:

Blog van:

Jill

Productredacteur bij Expert