Navigatie

Miele Triflex HX1 | Expert Review

12-02-2020

De eerste draadloze steelstofzuiger van Miele, de Triflex HX1. Hoe neemt deze steelstofzuiger het op tegen de talloze andere draadloze stofzuigers? In deze video zoeken wij het uit!

Ontdek meer

1. Opening

De eerste draadloze steelstofzuiger van Miele is een feit! De Triflex HX1 heet ‘ie. Hoe neemt deze steelstofzuiger het op tegen de talloze andere draadloze stofzuigers? Blijf kijken want in deze video zoeken wij het uit!

2. 1ste draadloze steelstofzuiger Miele

Zoals we net al even kort noemden, is de Triflex HX1 de nieuwste en eerste draadloze steelstofzuiger van Miele. Deze is sinds begin februari van dit jaar beschikbaar. Terwijl Miele bezig was met het ontwikkelen van deze stofzuiger, zijn talloze andere concurrenten Miele al voor geweest… maar waarom heeft Miele op zich laten wachten?

3. Flexibiliteit & powerunit

Allereerst omdat ze niet zomaar een stofzuiger uitbrachten. De Triflex HX1 heeft namelijk een innovatief 3-in-1 systeem. Wil je even snel de bank schoonmaken of je auto uitzuigen? Koppel dan de stofzuiger gemakkelijk los tot kruimeldief, om zo sneller een kleiner oppervlak schoon te maken. Dan hebben we nog de twee andere standen. De een met de powerunit bovenaan, en de ander met de powerunit onderaan. Maar waarom zou je hier nu tussen wisselen? Met de powerunit bovenaan kun je gemakkelijk onder platte meubels komen of haal je wat spinnenwebben van het plafond. Met de powerunit onderaan zuig je het meest comfortabel omdat het gewicht lager zit, ideaal dus voor de grotere oppervlakken. Telefoon die rinkelt of de bel die gaat? De stofzuiger zet je gewoon staande neer voor wat korte pauzes.

4. Accu en accuduur

De grootste overweging bij een draadloze stofzuiger is natuurlijk de accuduur… hoelang kun je er nu mee stofzuigen? De Triflex HX1 heeft een accuduur van één uur in de laagste zuigkracht, voldoende dus voor de grotere schoonmaken. In de 2 hogere zuigkrachten zal dit getal natuurlijk wat lager worden maar de laagste stand is sterk genoeg voor het normale schoonmaakwerk op de harde vloer. Is de accu nu leeg, dan duurt het 4 uur om deze weer volledig op te laden in het acculaadstation.

5. Hygiëne

Nou, je bent klaar met het zuigen, tijd om hem leeg te maken. Nu opletten! Je hoeft eigenlijk maar één keer te draaien en zoals je ziet klikt het reservoir open en kan je alles snel in de prullenbak lozen Daarnaast zit in de powerunit het HEPA Lifetime-filter… deze vangt microscopische deeltjes en allergenen op en filtert deze voor bijna 100% weg. Dus veel minder last van pollen en huisstof in je huis, vooral handig als je last hebt van allergieën.

6. Verschillende varianten

De Triflex HX1 heeft nog 3 andere varianten, de Runner, Cat & Dog en de Pro! De basis variant heeft 1 accu en 3 extra stofzuigkoppen, maar de pro versie pakt verder uit. Deze heeft een tweede accu en led verlichting op de zuigmond zodat je ook onder je meubels het stof ziet liggen. Tot slot, de Cat & Dog versie, deze heeft ook de verlichte zuigmond, maar levert ook twee geheel aparte zuigborstels. Zoals de naam al zegt is deze perfect voor de huisdiereigenaren om zo de hardnekkige dierenharen weg te krijgen.

7. Wandhouder

Klaar met de schoonmaak? Dan bergen we de stofzuiger gemakkelijk op aan de wandhouder. Zo besparen we ruimte en hoeven we de stofzuiger niet ergens in een hoekje kwijt.

8. Conclusie

Wij zijn zeer tevreden met de, enigszins late, maar sterke komst van deze draadloze steelstofzuiger van Miele. Het 3-in-1 systeem maakt het apparaat vrijwel uniek en zorgt ervoor dat je in elke situatie optimaal te werk kunt. Omdat hij 3,5kg weegt is hij wat zwaarder dan andere steelstofzuigers maar door de verschillende modus kun je eigenlijk alsnog altijd comfortabel stofzuigen. De geadviseerde verkoopprijs van de basis versie is €499, de cat & dog variant kost €599 en voor de pro versie betaal je wat meer, namelijk €699.