Navigatie

Samsung Galaxy S22 – snel, mooi en handig

Hier is die dan! De gloednieuwe Samsung Galaxy S22. Deze serie bestaat uit drie smartphones die we voor jullie uitlichten in deze blog. We nemen je mee langs alle gave features en toffe vernieuwingen.

Uitstraling en modellen

De S22, de S22+ en de S22 Ultra zijn de nieuwe pronkstukken van Samsung. Alle drie behoren ze tot dezelfde S22 serie, maar er zitten zeker wel verschillen tussen de telefoons.

Allereerst de formaten. Wat opvalt is dat de S22 en de Plus afgeronde hoeken hebben, terwijl de Ultra juist een hoekig design heeft dat een beetje doet denken aan de Samsung Galaxy Note. Verder valt de grootte van het scherm op. De S22 heeft een 6,1 inch scherm. Bij de Plus is die ietsjes groter, namelijk 6,6 inch. Maar dan is er nog de baas boven baas en dat is de Ultra. Met een 6,8 inch heeft dit model een groot scherm waarmee je alle details van je video goed ziet.

Bij de Ultra is ook te zien dat de camera bump is verdwenen. Het geeft direct een andere look in vergelijking met de voorgaande modellen.

Het frame van de S22 is sterk en kan wel tegen een stootje. Daarnaast zijn het scherm en het achterpaneel goed beschermd met Gorilla Glass Victus+. Dat zorgt voor een betere val- en krasbestendigheid. Verder is de telefoon waterbestendig. Nu is het niet handig om er mee te gaan zwemmen, maar een regenbui is geen probleem.

Vloeiende bewegingen

Zowel de S22 als de Plus beschikken over een FHD+ display. Dat wil zeggen dat alle content waar je voorbij scrolt scherp vertoond wordt. Door het heldere scherm heb je zelfs bij fel zonlicht nog goed zicht op het scherm. Met een refresh rate van 120 Hz geniet je daarnaast ook nog eens van snelle en vloeiende bewegingen als je bijvoorbeeld door je social media heen scrolt.

Bij de Ultra geniet je van een nog scherper beeld. De QHD+ resolutie geeft je ogen de kost! Films kijken op de Ultra is dan ook een feestje. Het display beschikt namelijk over 1750 nits, wat betekend dat je altijd een helder beeld hebt. Daarnaast houdt het display blauw licht tegen, waardoor je geniet van een aangename kijkervaring.

Alle modellen zijn ook nog eens voorzien van de snelste Samsung processor van dit moment. De Exynos 2200 4nm zorgt voor zeer snelle en uitmuntende prestaties. Of je nou zware apps moet gebruiken voor werk of de hele nacht door gamet, deze processor garandeert een soepele ervaring.

Leg alles scherp vast

De camera is natuurlijk wel een belangrijk puntje, want hier leg je tenslotte een stukje van je leven mee vast. We kunnen je verzekeren, met de S22 schiet je geweldige plaatjes!

De camera op de achterkant bij de S22 en de Plus hebben een resolutie van 50MP. Bij de Ultra ligt dat een stukje hoger, maar liefst 108MP. Je kunt je dan wel voorstellen dat je dan echt haarscherpe foto’s maakt.

Dat wordt allemaal nog makkelijker voor je gemaakt met de toegevoegde technologieën van Samsung. Met Night Mode maak je bijvoorbeeld ook goed foto’s bij weinig licht en met Pet Portraits schiet je ook heel makkelijk goede plaatjes van jouw huisdieren. Een andere techniek waar we ook al kennis mee maakte bij de vorige series is Space Zoom. Hiermee krijg je objecten van een afstand ook scherp op je foto of video. Daar waar je bij de S22 en de Plus tot 30 keer kan inzoomen, kan dat bij de Ultra tot wel 100 keer!

Niet alleen de camera op de achterkant zorgt voor fantastische plaatjes, maar ook de front camera geeft verbluffende resultaten. Jouw selfies en vlogs worden daardoor nog beter. Vooral bij de S22 Ultra geniet je dankzij 40MP van scherpe selfies. De resolutie van de front camera bij de S22 en de Plus is 10MP.

Langdurige prestaties

De S22 heeft dus een groot scherm en een goede camera. Daar wil je natuurlijk wel lang van kunnen genieten. Dat is geen probleem voor de S22, want door zijn lange accuduur en snelle oplaadtijd kom je gemakkelijk de hele dag door.

Is de smartphone dan toch een keertje leeg? Dan laad je hem heel eenvoudig op met de handige oplader. De S22 laad je op met de 25 watt Super Fast Charger, waarmee de telefoon binnen 30 minuten op 50% zit. De Plus en de Ultra hebben een 45 watt Super Fast Charger, waarmee je binnen 20 minuten de accu weer op 50% hebt. Dit is dan ook de snelste oplader die Samsung op dit moment heeft.

Geniet van het gebruiksgemak van de S Pen

Bij de vorige series moest je hem nog apart aanschaffen, maar bij de S22 serie zit hij er nu standaard bij. We hebben het over de zogeheten S Pen. Wat we nog niet eerder zagen is dat er een speciaal ingebouwd S Pen-slot is waar je de pen eenvoudig kan bewaren. Belangrijk om te weten is, dat deze alleen aanwezig is bij de Ultra variant van deze serie.

Met de S Pen bedien je de telefoon nog makkelijker. Hij voelt aan als een echte pen en ligt lekker in de hand. Je maakt hiermee aantekeningen of je tikt makkelijk door websites heen. Ook gebruik je hem van een afstand voor het maken van foto’s. Met één druk op de knop maak je een foto en met twee keer drukken switch je tussen de camera voor of achter. Zo maak je eenvoudig familiefoto's!

De S22 heeft het allemaal

Even samenvattend. Een mooi scherm, een goede camera, handige bediening en een fantastische accuduur. Daar komt dan nog bij kijken dat die uiterst betrouwbaar is en wel tegen een stootje kan. De Galaxy S22 is geschikt voor de meest uiteenlopende taken, zoals gamen, vloggen of fotograferen. Of je nou kiest voor de S22, de Plus of de Ultra, je geniet altijd van goede prestaties!

Deel deze blog via: