Navigatie

Samsung OLED 2022 - het beste van twee werelden in één

We hebben de fantastische diepe zwartwaarden van OLED en de levendige kleuren van QLED. Wat als je die twee nou eens samenvoegt? Dan krijg je de Samsung OLED van 2022. Het beste van twee werelden komt samen in dit model. Wat de tv nog meer te bieden heeft, vertellen we je in deze blog!

De nieuwe OLED van Samsung

Het is voor Samsung de eerste keer dat ze een OLED-tv op de markt brengen. En niet zomaar een OLED-tv, want deze maakt namelijk gebruik van de gloednieuwe QD OLED techniek! Voor het eerst combineert Samsung Quantum Dot en OLED tot één beeldtechniek wat de tv super uniek maakt.

De Samsung OLED bestuurt het licht door pixels aan en uit te zetten. Zo is de ene pixel diep zwart, terwijl de pixel daarnaast juist veel licht geeft. Daardoor ontstaat er een fantastisch contrast waar je urenlang naar kan kijken.

De quantum dot-technologie laat de kleuren van het scherm spatten. Door het enorme kleurenpalet worden alle kleuren die je je maar kan bedenken weergegeven. Je ervaart films en series op een nog hoger niveau!

Naast dat de quantum dots zorgen voor de mooiste kleuren, geniet je ook van een mooie helderheid. De quantum dots zetten het licht om naar de juiste kleuren. Dat is anders dan bij standaard OLED-tv’s, die gebruikmaken van kleurenfilters waardoor ze minder helder zijn.

Perfect voor een leuke filmavond

Verder heeft de Samsung OLED-tv een zeer ruime kijkhoek. Ga je een avondje gamen met de hele vriendengroep of haal je met je vrienden meer plezier uit een gezellige filmavond? Iedereen heeft vanuit elke hoek goed zicht op de televisie en geniet van hetzelfde contrast en dezelfde rijke kleuren.

Het enige kleine minpuntje bij de OLED is dat je overdag last kan hebben van reflecties. Kijk je graag overdag tv en wil je hier geen last van hebben? Dan is een Neo QLED wellicht een betere tv voor je. Wil je meer weten over Neo QLED? Bekijk dan ons artikel over de Samsung 2022 tv-line-up!

De televisie is verder beschikbaar in de inchmaten 55 en 65.

Laat je meetrekken in de game of film

De televisie heeft een aantal technieken die de filmbelevenis nog eens wat omhoog krikken.

Zo maakt de televisie bijvoorbeeld gebruik van Object Tracking Sound, ofwel OTS. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar het komt erop neer dat deze techniek de actie op het scherm volgt en daar het geluid op aanpast. Daardoor ervaar je alle spannende actiescenes nog intenser!

Verder is ook Dolby Atmos aanwezig. Deze techniek laat je genieten van een realistisch surroundgeluid, waardoor je de film of serie beter beleeft. Wil je Dolby Atmos nog beter tot zijn recht laten komen? Koppel de tv dan met een soundbar, want op die manier kaatst het geluid alle kanten op waardoor je midden in de film zit.

De derde techniek waar de Samsung-tv gebruik van maakt is Q-Symphony. Deze techniek is bedacht en ontworpen door Samsung en zorgt ervoor dat de tv-speakers naadloos samenwerken met een aangesloten Samsung soundbar. Het geluid komt daarbij zowel uit de soundbars als de speakers van de tv. De samenwerking leidt tot realistische en mooie geluiden in de kamer.

Dunner dan dun

De tv heeft een ultradun design dat op z'n dunst maar liefst 3,89 millimeter is. Dat geeft natuurlijk een strakke uitstraling aan jouw interieur! De rand rond het scherm is minimaal, waardoor je van meer scherm geniet. Dus geen lelijke randen meer aan de zijkanten, maar puur alleen de film of serie!

Ga voor een onvergetelijke game-ervaring

De Samsung OLED is er niet alleen voor het kijken naar de leukste films, maar ook voor het spelen van de leukste games. Je speelt al jouw favoriete games in 4K met een beeldverversing van 120Hz! Daardoor mis je geen enkele beweging. Ook de razendsnelle inputlag van minder dan 5,8 ms helpt je bij een onvergetelijke game-ervaring.

Wat heel fijn is om te gebruiken tijdens het gamen is Multi View. Hiermee speel je op het ene venster je game en op het andere venster heb je bijvoorbeeld Discord open om te chatten met vrienden.

Bekijk de leukste films en series via je favoriete streamingsdienst

Het TizenOS besturingssysteem is helemaal nieuw. Het is een stuk handiger en sneller dan voorheen. Je scrolt nu heel makkelijk door het menu heen.

Verder is Samsung TV Plus aanwezig. Je geniet van gratis content en je streamt je favoriete films via Netflix, HBO Max, Disney+ of andere streamingsdiensten. Ook mooi aan deze tv is dat je hem kan koppelen met je pc, laptop of mobiele telefoon wat thuiswerken een stuk makkelijker maakt!

Let op: om gebruik te maken van het Samsung Tizen smart-systeem is een gratis account vereist.

Het beste beeld in een ultradun design

De beeldkwaliteit van de Samsung OLED is echt van hoogstaand niveau en misschien wel de beste van dit moment. Het beste van OLED en QLED komt samen in één model. Met hoeveel mensen je ook in de kamer zit, iedereen geniet van de beste beeldkwaliteit. Films en series klinken nog beter door de geluidstechnieken van deze tv. OTS en Dolby Atmos maken een film of serie nog intenser en naast dat alles is de tv ook nog eens geschikt voor de gamers, filmliefhebbers en de echte tv-kijkers!

Kom langs in de winkel

Wil je de Samsung OLED in het echt zien? Kom dan langs 1 van onze 140 Expert-winkels. Daar hebben onze Experts antwoord op al je vragen en word je voorzien van persoonlijk advies.

Deel deze blog via: