Navigatie

6 tips voor een fris huis met een luchtreiniger

Komt er visite over de vloer? Is het hooikoortsseizoen weer aangebroken? Of heb je gewoon graag een fris huis? Een luchtreiniger is de redder in nood! Alle vuile stofdeeltjes worden uit de lucht gehaald, waardoor jij en je huisgenoten genieten van een frisse en gezonde lucht. In deze blog geven we je 6 handige tips om je huis lekker fris te maken met een luchtreiniger!

De lucht in huis is vaak niet schoon. Sterker nog, de lucht binnen kan een stuk vervuilender zijn dan de buitenlucht. Vervuilende lucht is niet alleen ongezond, maar ook heel vervelend. Om de lucht zo schoon mogelijk te krijgen is een luchtreiniger de perfecte uitkomst. Pollen, tabaksrook, haren van huisdieren of nare geurtjes worden door dit apparaat allemaal uit de lucht gehaald zodat je geniet van een gezond binnenklimaat! Waar je op moet letten en andere handige tips leggen we je uit.

6 tips voor een fris huis met een luchtreiniger

01

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers die werken met verschillende filters. Een luchtreiniger met een koolstoffilter werkt op de klassieke manier. Vuile lucht wordt opgezogen, vervolgens gefilterd en weer schoon terug de kamer in geblazen. Een luchtreiniger met een HEPA- of UV-filter is goed voor het tegengaan van virussen en allerlei allergenen. Verder heb je nog luchtreinigers met een ionisator. Door het uitstralen van ionen worden de stofdeeltjes zwaarder gemaakt waardoor ze langzaam naar de grond zakken. Bij sommige ionisators worden de stofdeeltjes aangetrokken door een soort magneet.

02

Heb je snel last van allergieën, zoals hooikoorts? Dan is het verstandig om een luchtreiniger met een HEPA-filter te nemen. Het HEPA-filter haalt 99,9% van de pollen uit de lucht. Alle soorten allergenen worden opgezogen en vastgehouden in dit filter. Luchtreinigers met een UV-filter helpen ook bij het tegengaan van allergenen. Het UV-filter werkt met een UV-lamp die bacteriën aantrekt en vervolgens doodt. Met deze luchtreinigers zal je binnenshuis dus nooit meer last hebben van allergische reacties. Fijn voor jezelf en voor je huisgenoten.

03

Een luchtreiniger kan dus met verschillende filters werken. Tussen het type filters zit ook weer een verschil. Zo kan het ene filter permanent in de luchtreiniger zitten en is de ander juist vervangbaar. Een vervangbaar filter moet je regelmatig verwisselen met een nieuw filter om de luchtreiniger in optimale staat te houden. Permanente filters dien je schoon te maken om optimale prestaties te behouden. Verstandig is om de handleiding van het apparaat te volgen om te zien hoe vaak je hem moet schoonmaken of vervangen.

04

De beste luchtreiniger voor een fris huis vind je door te letten op de capaciteit van het apparaat. Deze wordt aangeduid in . Voor een kleine ruimte, zoals de slaapkamer, heb je minder capaciteit nodig dan in een grotere kamer. Let daarbij niet allen op het oppervlak, maar ook op de hoogte van de kamer. Verder is het belangrijk om te weten dat hoe groter de capaciteit, hoe sneller het reinigen zal gaan. Wil je meer weten over de capaciteit van luchtreinigers? Lees dan onze adviespagina!

05

De ruimte waar je een luchtreiniger neerzet is belangrijk in je zoektocht naar een luchtreiniger. Niet alleen voor het bepalen van de capaciteit, maar ook om te denken aan andere belangrijke specs. Op de slaapkamer wil je bijvoorbeeld een luchtreiniger die zo min mogelijk geluid maakt. Let daarbij op het geluidsniveau. Apparaten tot 40 dB kan je rekenen tot een stille luchtreiniger. Verder kan een luchtreiniger over veel verschillende functies beschikken. Deze maken het je allemaal makkelijker om je huis op te frissen. Er zijn ook slimme luchtreinigers die je eenvoudig bedient via een app.

06

Als je thuis veel last van verkoudheidsklachten hebt, dan is de kans aannemelijk dat de lucht in je kamer te droog is. Dan biedt een luchtbevochtiger de juiste oplossing. Dit apparaat zet droge lucht om in vochtige lucht waardoor je geniet van een frisse woonkamer! Een luchtbevochtiger is dus een ander apparaat dan een luchtreiniger. We hebben de verschillen naast elkaar gezet op één van onze adviespagina’s!

Met het toepassen van deze tips maak je niet alleen je huis fris, maar ook jouw leefomgeving waardoor je jezelf ook een stuk frisser voelt. Bijna niets is zo lekker om thuis te komen in een fris huis! In ons assortiment vind je veel verschillende luchtreinigers. Twijfel je tussen een paar luchtreinigers of weet je niet welke je moet kiezen? Onze medewerkers in 1 van onze 140 winkels helpen je graag! Je wordt voorzien van persoonlijk advies en je loopt met de perfecte luchtreiniger de winkel weer uit. Meer tips en adviezen over luchtreinigers zijn ook te vinden op onze adviespagina!