Navigatie

5 essentiële producten voor als je op kamers gaat!

Jaaa! Het gaat nu echt gebeuren, je gaat eindelijk op kamers wonen. Daar komt natuurlijk een hoop zelfstandigheid bij kijken. Je moet vanaf nu namelijk zelf voor je eten zorgen en ook het wassen van kleding zal niet vanzelf gaan. Er is een aantal producten die belangrijk zijn om bij de hand te hebben als je op kamers gaat. Deze maken het zelfstandige leven niet alleen makkelijk, maar ook nog eens super leuk. Wat zijn dan precies die belangrijke producten? Wij zetten de vijf essentieelste producten voor je op een rijtje. Zo ga je goed voorbereid de verhuizing in.

Ontspan en studeer met een goede laptop of tablet

Naast een hoop lol is het natuurlijk ook de bedoeling dat je je goed kan focussen op de studie, ook wel zo fijn voor je ouders. Voor je studie is het dan ook essentieel dat je beschikt over een goede tablet of laptop. Vooral in tijden van corona is veel schoolwerk online te vinden en ook onlinelessen staan nog in vele getalen op het rooster.

Laptop

De laptop is misschien wel het belangrijkste apparaat dat je als student bij de hand hebt. Al jouw schoolopdrachten, scripties en moeilijke documenten staan tenslotte allemaal verzameld op dat apparaat. Daarnaast is hij ook nog eens heel belangrijk voor de onlinelessen die je volgt. Waar moet je voor een goede studentenlaptop nou opletten? De meest belangrijke specificaties om op te letten zijn de processor en de opslagcapaciteit. Een goede processor, zoals AMD Ryzen en Intel Core, zorgen voor een snel werkende laptop, dat is wel zo fijn. Moet je veel grote documenten bewaren voor school? Dan moet je kijken naar een laptop met een grote opslagcapaciteit. Vanaf 120 GB zit je als student al wel goed. Verder kan je nog letten op de inchmaat. Deze geeft aan hoe groot het formaat van het scherm is. Als student is het fijn om een kleine compacte laptop te hebben. Deze ligt dan ook niet zo in de weg op het bureau.

Tablet

Ook een tablet kan heel handig zijn voor tijdens de studie. Deze zijn vaak compacter dan een laptop en kan er net even wat sneller bij gepakt worden om snel wat op te zoeken. Daarnaast is een tablet het meest geschikte apparaat om lekker te ontspannen op je nieuwe kamer, dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Bij de zoektocht naar een nieuwe tablet kan je het best letten op de opslagcapaciteit en het formaat (inch). Met een grote opslagcapaciteit kan je meerdere apps op je tablet zetten en documenten die binnekomen op de schoolmail zijn eenvoudig te downloaden. Door op het formaat te letten kan je kiezen voor een compacte tablet die je makkelijk op kamers kan gebruiken, maar ook eenvoudig kan meenemen in je tas.

Concentreer je op je eigen ding met een noise-cancelling koptelefoon

Om je echt volledig te kunnen concentreren op jouw leerwerk of studieopdrachten kan je gebruikmaken van een noise-cancelling koptelefoon. Door noise-cancellation heb je geen last van andere geluiden om je heen of van je huisgenoten en kan je met een rustig muziekje goed focussen op het werk. Naast de focus op je werk kan je natuurlijk ook genieten van het fantastische geluid van de koptelefoon. Door jouw favoriete muziek of podcast aftespelen kom je direct in ontspanningsmodus. De koptelefoon is ook te gebruiken voor het kijken naar een mooie film of serie. Tijdens de onlinelessen kan noise-cancelling ook heel handig zijn. Heb je last van de harde muziek van jouw huisgenoten? Door de koptelefoon op te zetten hoor je alleen nog maar de uitleg van de docent.

Geniet van de beste films of games

Naast al het studeren moet je natuurlijk ook kunnen genieten van het feit dat je alleen op kamers woont. Een televisiescherm is daarom fijn om in huis te hebben voor een stukje ontspanning. Na een lange dag plof je lekker op bed en zet je een mooie film of serie aan en droom je lekker weg. Of ben je toch meer een gamer? Ook dat kan op een televisiescherm.

Ik hoor je al vragen, wat is dan de perfecte televisie om te nemen als student? Is de kamer die je hebt niet zo groot? Dan is het goed om eens te kijken naar een compacte televisie. Let daarbij vooral goed op de inchmaten van het scherm. Een televisie van 32 inch is bijvoorbeeld groot genoeg voor het kijken van films of het spelen van games en daarnaast ook nog eens compact. Het voordeel aan 32 inch televisies is dat ze een stuk goedkoper zijn dan televisies met een groot formaat. Ideaal voor de student dus!

Snelle en lekkere maaltijden uit de airfryer

Als je op kamers gaat wonen, moet je vanaf dat moment ook zelf voor je eten zorgen. Je kan, als je dat leuk vindt, zelf je kookkunsten vertonen in de super krappe keuken, maar nog handiger is een airfryer! De airfryer is meer dan alleen een alternatief voor de frituurpan. Je kan er complete maaltijden mee maken. Het is een stuk makkelijker dan koken op een kookplaat en goedkoper dan constant eten laten bezorgen. Omdat de airfryer vaak vergeleken wordt met een frituurpan klinkt het alsof je alleen maar ongezonde gerechten kan maken. Dit is zeker niet zo! Met een airfryer kan je talloze gezonde en bovenal ook lekkere gerechten bereiden. Ben je benieuwd wat je er allemaal mee kan doen? Check dan zeker even onze adviespagina over ‘wat kan er allemaal in een airfryer’. Dit apparaat is ook nog eens heel handig voor de snelle hap. Zo zet je bijvoorbeeld snel lekkere hapjes op tafel als er vrienden langs komen.

Maak er een feestje van

Is het feest? Het is pas echt feest als er muziek aanwezig is, toch? Met een mooie soundbar of bluetoothspeaker dans je mee met de beste muziek die je kent. Je kan ook optimaal genieten van de beste films en series door de speaker te koppelen aan de laptop waarop je Netflix kijkt. De speaker komt op veel momenten heel handig van pas. Ook tijdens het studeren is het lekker om je te concentreren onder het genot van een rustige beat. Tijdens een online les kan je het geluid over de speaker laten komen zodat je nog beter kan meeluisteren en ondertussen gewoon bewegingsvrijheid hebt. Komen je vrienden op bezoek? Ook dan komt de speaker weer zeer goed van pas om een goeie vibe te creëren.

Nog enkele belangrijke producten

Nu je de vijf meest essentiële producten weet, geven we je nog een paar extra tips om aan te denken. Op kamers is het ook belangrijk om een goed werkende wasmachine te hebben. Deze kan je het best delen met je huisgenoten. Dat scheelt namelijk weer in de kosten. Hetzelfde geldt overigens voor de koelkast. Zorg er bij elke aankoop voor dat je op de juiste specificaties let en dat je op kamers vaak compacte producten moet kopen. Deze zijn vaak ook gewoon goed en ook nog eens lager in prijs. Hebben deze tips je geholpen? Geef ze dan ook zeker door aan vrienden die ook op kamers gaan wonen. Verder is het aan jou om nu lekker te gaan genieten!

Deel deze blog via: