Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over inbouw ovens

Zoek je een inbouw oven voor je keuken? Of is je oude oven aan vervanging toe? Wanneer je een nieuwe inbouw oven gaat kopen kun je uit vele soorten ovens kiezen. Zo zijn er traditionele ovens, heteluchtovens, combimagnetrons, stoomovens en combi stoomovens. In een stoomoven met volwaardige stoom kun je zelfs vis, pasta of rijst koken waardoor je in principe geen aparte kookplaat meer nodig hebt. We adviseren je graag bij de aanschaf van een nieuwe inbouw oven.

Bekijk alle inbouw ovens

1. Wat voor inbouw oven kiest jij?

Een combimagnetron, heteluchtoven of een stoomoven, welke oven past het beste bij jou? In het onderstaande overzicht vind je een overzicht van geschikte ovens voor bepaalde gebruikssituaties:

Je wilt alleen gerechten kunnen bakken Solo oven (traditionele oven met alleen boven- en onderwarmte)
Je bakt graag grote gerechten, of meerdere gerechten tegelijk Heteluchtoven
Je wilt zowel magnetron- als ovenfuncties gebruiken Combi oven
Je wilt graag vitamines en smaak behouden Stoomoven / Combi stoomoven

Inbouw solo oven
Een solo oven is een traditionele oven zoals je die gewend bent, met boven- en onderwarmte. In een solo oven bak je bijvoorbeeld ovenschotels, taarten en pizza’s.

Inbouw hetelucht oven
Bij een heteluchtoven wordt de hete lucht gelijkmatig over de hele oven verdeeld. Dit is handig voor als je grote gerechten bakt, of voor als je meerdere gerechten op verschillende inschuifniveaus tegelijk wilt bakken.

Inbouw combi oven
Een combi oven combineert alle voordelen van een magnetron met de voordelen van een oven. Met een combi oven kun je bakken, ontdooien en snel eten opwarmen. Een combi oven is meestal groter dan een combimagnetron en hij heeft meer inschuifniveaus. Daarnaast heeft een combi oven zowel boven- als onderwarmte waardoor taarten en ovenschotels overal even gaar worden.

Inbouw stoomoven / Combi stoomoven
Bij een stoomoven kun je tijdens het bakken gebruik maken van stoom. Smaak en vitamines blijven behouden tijdens het koken. En je eten wordt minder vet doordat je geen boter of olie nodig hebt.

Met een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis en groente koken. Je hebt dan in principe geen kookplaat meer nodig.

Een combi stoomoven combineert de functies van een stoomoven met een magnetron zodat je naast bakken en stomen ook eenvoudig eten kunt ontdooien of snel op kunt warmen.

Stoomoven met gedeeltelijke stoom Bij een gedeeltelijke stoomoven wordt alleen aan het begin van het bakproces stoom toegevoegd. Daarna bakt de oven met warme lucht, zoals bij een traditionele oven. Je eten krijgt hierdoor een extra knapperige korst van buiten en is lekker zacht van binnen. 
Stoomoven met volwaardige stoom Een volwaardige stoomoven gebruikt tijdens het koken continu stoom. In een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis, groente, pasta en rijst koken. Je hebt geen kookplaat meer nodig.

Alle inbouw stoomovens Alle inbouw combi stoomovens

2. Inhoud van de inbouw oven

De inhoud van een oven wordt gemeten in liters. Hoe groter het aantal liters, hoe groter de binnenruimte van de oven.

3. Nismaten

De hoogte van de nis bepaalt de hoogte van de oven. Er zijn twee standaard inbouwhoogtes voor ovens: 45 cm en 60 cm.

Ook de breedte en diepte kunnen per model verschillen. Bij een inbouw oven is het daarom belangrijk om alle maten nauwkeurig op te meten.

Ikea inbouwmaten
Inbouw ovens met een standaard inbouwhoogte van 45 of 60 cm passen in een Ikea keuken.

4. Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfel je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw oven meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de oven in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert. Of bekijk de inmeetservice voorwaarden.

5. Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw oven aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de oven? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht. Klik hier voor meer informatie over onze inbouwservice.

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijg je liever een persoonlijk advies? Jouw lokale Expert winkel staat voor je klaar! Wij helpen je met het maken van de perfecte keuze, op basis van jouw wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij jou in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels