Navigatie

JBL GO 4 review: Misschien klein van stuk, maar wel groots in geluid

Door: Dagmar

JBL heeft een nieuwe speaker, de JBL GO 4. Dit is een vrij kleine speaker waardoor die lekker makkelijk is mee te nemen. Ondanks zijn formaat, komt er wel echt een goed geluid uit. Wordt dit jouw nieuwe bluetooth speaker voor de zomer? Je leest het in deze review!

Pluspunten

  • + Speaker is erg compact waardoor je hem makkelijk meeneemt

  • + Verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren

  • + Ondanks het kleine formaat heeft hij een verrassend krachtige bas

  • + Verbind hem via Auracast met andere speakers voor mooi stereogeluid

Minpunten

  • - Qua geluid verschilt hij niet veel met de JBL GO 3

  • - Accuduur is niet super hoog

Belangrijkste specificaties JBL GO 4

Verbindingsopties
Bluetooth en Auracast
Accuduur
7 uur + 2uur Playtime Boost
Wat zit er in de doos?
JBL GO 4 en oplaadkabel
Bijzondere kenmerken
Auracast, Playtime Boost, IP67-rating

Kleine speaker voor ‘on the GO’

De JBL GO 4 is de allernieuwste speaker in de JBL GO-serie. Na ruim drie jaar heeft de populaire JBL GO 3 daarmee dus een opvolger.

Wat de JBL GO-serie al jaren zo populair maakt, is het formaat. Net als de voorgaande modellen is de JBL GO 4 lekker compact waardoor je hem makkelijk meeneemt. Hij is niet veel groter dan je handpalm en is voorzien van een handig lusje, waardoor je hem bijvoorbeeld ook aan je broekriem draagt.

Ten opzichte van de GO 3 zijn er een paar kleine veranderingen. Zo is de GO 4 in de breedte ongeveer een centimeter groter. De hoeken zijn wat anders afgewerkt en zowel het lusje als de bedieningsknoppen zitten op een andere plek. JBL heeft er ook voor gekozen om het logo op de speaker wat aan te passen en heeft er oranje accenten aan toegevoegd. Met uitzondering van de grijze variant, want deze heeft juist weer groene accenten.

De JBL GO 4 komt in veel verschillende kleurtjes. Zo heb je de standaard zwarte versie, maar hij is ook verkrijgbaar in het paars, rood, wit, roze, camouflage en blauw. Kortom, hij komt in alle mooie kleuren die je maar kunt wensen.

De speaker is dus makkelijk mee te nemen naar het park, het strand of noem het maar op. Dat betekent ook dat hij wel tegen een stootje moet kunnen als je hem een keertje laat vallen bijvoorbeeld. Daarvoor heeft hij een stevige rubberen rand die de klappen goed opvangt. Daarnaast is hij IP67-water- en stofbestendig. Dus daarmee kan hij wel wat water en stof hebben, maar ook weer niet te veel daarvan.

De tekst gaat verder onder de producten:

Groots geluid in klein formaat

Hoe is het geluid dat uit deze kleine speaker komt? Ondanks z’n formaat komt er een serieus goed geluid over de speakers. Hij levert vooral een verrassend krachtige bas.

Om echt zelf het geluid te ervaren, kun je het best even langskomen in 1 van onze 140 winkels in het land. Dan weet je pas echt waar we het over hebben!

Nieuw dit jaar is dat de JBL GO 4 een Auracast-speaker is. Dat wil zeggen dat je hem met andere JBL Auracast-speakers kunt koppelen voor een mooi stereogeluid. Dat is natuurlijk heel mooi, want daarmee gaat je muziek nog beter klinken.

Om je JBL GO 4 met een andere Auracast-speaker te verbinden druk je op de Auracast-knop. Dat doe je ook bij de andere speaker en vervolgens kun je beide speakers gebruiken voor het afspelen van je muziek. Hoe meer speakers, hoe grootser het geluid klinkt!

Ruime afspeeltijd voor een gezellig middagje in het park

In de JBL GO 4 zit een afspeeltijd van 7 uur. Dat is lang genoeg voor een hele middag plezier in het park. Heb je toch nog wat extra afspeeltijd nodig? Dan kun je dat verlengen met Playtime Boost. Dit zet je aan in de JBL Portable-app op je telefoon. De speaker stemt de prestaties zo af dat je nog eens extra 2 uur aan afspeeltijd hebt, zonder dat het echt ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

Als hij dan toch echt helemaal leeg is, laad je hem op met de meegeleverde oplaadkabel. Let wel op dat er geen oplaadblok is meegeleverd.

Vind je een accuduur van maximaal 9 uur toch wat weinig? Dan zou je ook kunnen kijken naar de JBL Clip 5. Deze is net ietsjes groter dan de GO 4, maar net zo makkelijk mee te nemen. De accuduur bij die speaker bedraagt maximaal 15 uur.

Duik de instellingen in met de JBL Portable-app

Voor deze speaker is het ook handig om de JBL Portable-app op je telefoon te zetten. Hier kun je dus Playtime Boost aanzetten, maar je ontvangt ook updates, productondersteuning en je ontgrendelt andere functies rechtstreeks vanaf je telefoon. Daarnaast is dit ook de plek waar je je geluid afstemt met meerdere opties voor EQ-voorinstellingen, maar je kunt ook de volledig aanpasbare equalizer gebruiken om zelf met de hoge-, lage- of middentonen te spelen.

De speaker die overal mee naar toe neemt

De JBL GO 4 is dé speaker als het aankomt op draagbaarheid. Door zijn compacte formaat neem je hem overal mee naar toe. Ondanks dat hij zo klein is, komt er toch een verrassende krachtige bas uit. Daarnaast is hij met Auracast ook nog eens te verbinden met andere speakers waardoor het geluid nog mooier gaat klinken.

Kortom, de JBL GO 4 is gewoon erg goed. Ben je nog op zoek naar een speaker die je de zomer doorloodst? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels of bestel hem op Expert.nl.