Navigatie

Lenovo Tab M10 Review: Entertainmenttablet voor jong en oud

Ben je op zoek naar een tablet voor het hele gezin die alles heeft voor een betaalbare prijs? Dan is de Lenovo Tab M10 van de derde generatie een interessant model voor je! Ondanks zijn lage prijs is hij een uitstekende tablet. In deze review lees je precies waarom!

Pluspunten

  • + Fel scherm met levendige kleuren

  • + Dubbele luidsprekers met Dolby Atmos

  • + Speciale omgeving voor kinderen met Google Kids Space

  • + Makkelijk mee te nemen in je tas

Minpunten

  • - Alleen te gebruiken voor lichtere taken

  • - Geen hele ruime opslagcapaciteit

Belangrijkste specificaties

Besturingssysteem Android
Inchmaat 10,1-inch
Resolutie beeldscherm 1920x1200
Wat zit er in de doos? Oplader, book case, plastic screenprotector
Bijzondere kenmerken Vooraf geïnstalleerde Google Kids Space, aluminium behuizing, blauwlicht-filter

Fel scherm met levendige kleuren

De Lenovo Tab M10 is een mooie tablet met een aluminium behuizing en een lekker fel scherm met levendige kleuren. Beelden op het scherm lopen soepel en worden getoond in een resolutie van 1080p, oftewel Full HD. Als je graag films en series kijkt, dan is dit allemaal wel heel fijn natuurlijk. Daarbij moet ook gezegd worden dat hij een schermgrootte heeft van 10,1-inch. Dat is lekker groot, maar wel iets kleiner dan zijn grotere broer, de M10 Plus. Die is namelijk 10,3-inch.

Ook een hele mooie tablet trouwens, die hebben we eerder al eens gereviewd. Wil je daar meer over weten? Klik dan op de button hieronder!

Lenovo Tab M10 Plus Review

De tekst gaat verder onder de producten:

Filmgeluid over de dubbele luidsprekers

Dat deze tablet ideaal is voor de film- en serieliefhebbers wordt nog duidelijker gemaakt door de dubbele luidsprekers en het Dolby Atmos geluid. Kort gezegd zorgt dit voor een mooi geluid uit de luidsprekers. En in combinatie met dat mooie scherm is deze tablet heel fijn voor het kijken naar films en series. En dat kan op alle streamingsdiensten, of dat nou Netflix, Disney Plus of HBO Max is!

De ideale tablet voor kinderen

De tablet is, naast volwassenen, ook uitermate geschikt voor kinderen. Dat komt vooral door de vooraf geïnstalleerde Google Kids Space. Kinderen ontdekken daarmee hun eigen interesses op leuke nieuwe manieren. Als ouder kijk je op een afstandje mee met de Family Link-app. Daarmee beheer je onder andere de content die je kind kan zien en beheer je heel eenvoudig de schermtijden.

En omdat deze tablet dus ook geschikt is voor kinderen, is hij dus de ideale gezinstablet!

Zeer gebruiksvriendelijke tablet

Hij blijft verder natuurlijk ook nog bruikbaar als een tablet die je meeneemt voor werk of misschien wel je studie.

Zo is hij namelijk, ondanks zijn 10,1-inch scherm, eenvoudig mee te nemen in je tas. Dat komt voornamelijk door zijn licht en draagbaar ontwerp. De behuizing is gemaakt van aluminium, waardoor hij dus vrij licht is. Je hoeft daardoor niet constant een zware laptop mee te nemen.

En als je je tablet veel gebruikt, dan kun je best snel last krijgen van vermoeide ogen. Nou Lenovo begrijpt dat ook en hebben het scherm van de M10 een blauwlicht-filter meegegeven. Daarmee straalt de tablet veel minder schadelijk blauw licht uit, zodat je langer op het scherm kijkt zonder vermoeide ogen te krijgen!

Het gemak van de Lenovo Sleeve

De Lenovo Tab M10 is een mooi setje met de ‘book cover’, zoals Lenovo hem noemt. Wat hieraan heel handig is, vooral als je een serie kijkt, is dat je hem kan omklappen en zo kan neerzetten op tafel bijvoorbeeld! Als je de book cover sluit of opent dan gaat de tablet in en uit stand-by modus. Als je dus even pauze neemt van je serie kijken, klap je 'm dicht. Wanneer je hem dan weer opent, ga je weer lekker verder waar je gebleven was!

Als je voor de bundel van de Lenovo Tab M10 met sleeve kiest, dan krijg je daar ook een screenprotector bij. Daarmee is het scherm van de tablet dus extra goed beschermd tegen vallen of stoten.

Gaming, multitasken en batterijprestaties

Spelletjes spelen op de tablet is ook geen probleem. Hij beschikt over een snelle octa-coreprocessor en tot 3 GB RAM. Hiermee is het vooral mogelijk om te multitasken. Zoals het spelen van een spelletje terwijl je op de achtergrond ook muziek streamt. De zwaarste games zul je met een Lenovo Tab M10 niet gaan draaien, maar daar is hij ook niet echt voor bedoeld. Maar toch, de meeste spellen zullen je goed afgaan.

Daarnaast heeft de Lenovo Tab M10 een goede batterij die genoeg energie heeft om de hele dag mee door te komen en een maximale opslagruimte van 32 GB.

Een uitstekende en betaalbare entertainmenttablet

De Lenovo Tab M10 is een uitstekende tablet voor de prijs die je ervoor uitgeeft. Hij is ideaal voor het kijken van video’s, het browsen van het internet, het ontdekken van nieuwe dingen voor je kinderen en hij is makkelijk in gebruik wat heel fijn is voor je studie of werk!

Hij is iets minder groot en minder helder op scherm dan de M10 Plus. Mocht dat geen probleem voor je zijn? Dan is de M10 een prima keuze voor je, ook aangezien hij betaalbaarder is!