Navigatie

Miele Duoflex HX1 Review: stofzuigen was nog nooit zo makkelijk

Wordt deze stofzuiger de meest verkochte steelstofzuiger van het jaar? Die kans is best groot. Want het is allereerst al een Miele, dus qua kwaliteit zit je goed, en daarnaast is hij heel handig in gebruik. Op deze pagina een uitgebreide review van de Miele Duoflex HX1!

Pluspunten

  • + Handig SpeedLock-systeem waardoor de stofzuiger makkelijk in gebruik is

  • + Krachtige motor met Vortex Technology

  • + Accuduur van 55 minuten in de laagste stand

  • + Handige meegeleverde XL-multivloerborstel

Minpunten

  • - Beschikt slechts over één accu die niet verwisselbaar is

  • - Je krijgt minder borstels meegeleverd aangezien dit het basismodel is

Belangrijkste specificaties

Geluidsniveau Max. 79 dB
Accuduur 55 minuten (in de laagste stand)
Stofreservoir capaciteit 0,3 liter
Wat zit er in de doos? Miele Duoflex HX1, XL-multivloerborstel, meubelzuigmond, reliëfborstel, kierenzuiger en muurbeugel
Bijzondere kenmerken SpeedLock-systeem, Digital Efficiency motor met Vortex Technology

Design van de Miele Duoflex HX1

Miele maakt al jaren kwalitatief goede steelstofzuigers. Neem bijvoorbeeld de Miele Triflex HX2 waar we eerder al eens een review over maakten. En nu introduceren zij de krachtige en compacte Duoflex. Een handige 2-in-1 stofzuiger. Zowel te gebruiken als steelstofzuiger, maar ook als handstofzuiger.

De Duoflex HX1 heeft een mooi high-end design waardoor je hem ook prima in je hal kunt ophangen. De stofzuiger wordt geleverd met een muurbeugel die vrij makkelijk is te installeren en niet enorm de aandacht trekt.

Verder weegt hij slechts 3,1 kilo waardoor je hem lekker makkelijk gebruikt. Dus het is niet zo dat je aan het eind van je schoonmaakbeurt een lamme arm hebt gekregen. Het motorblok van de stofzuiger zit bovenaan, waardoor het gewicht wel voornamelijk boven zit en daarnaast kun je hem daardoor ook niet rechtop neerzetten als bijvoorbeeld de deurbel gaat. Maar het voordeel is dan wel weer dat je makkelijk onder de bank komt.

De tekst gaat verder onder de producten:

Het handige SpeedLock Systeem

Maar waar we het echt over moeten hebben bij deze steelstofzuiger is het unieke SpeedLock Systeem. Hiermee bouw je de stofzuiger heel snel om van een volledige steelstofzuiger naar een handstofzuiger!

Dat kunnen op zich meerdere stofzuigers, maar waar het uniek wordt is dat SpeedLock ook werkt met de muurbeugel! Als je de steelstofzuiger recht omhoog uit de muurbeugel trekt, gebruik je hem direct als handstofzuiger. Het andere deel van de stofzuiger blijft in de beugel hangen. Als je de stofzuiger in z’n geheel wil gebruiken, trek je hem naar je toe om hem op die manier uit de beugel te halen.

Dit is hartstikke handig. Als je bijvoorbeeld snel de kruimels van tafel wil zuigen, hoef je niet eerst de hele steelstofzuiger uit de beugel te halen om hem vervolgens nog om te bouwen tot handstofzuiger.

Zuigkracht van de Miele Duoflex HX1

Wat je natuurlijk het liefst wil weten van een stofzuiger is of hij ook goed zijn werk doet. De Duoflex is zeer krachtig, want hij maakt gebruik van de Digital Efficiency motor van maar liefst 210 Watt met Vortex Technology. Dit is een technologie die zorgt voor een hele goede en hoge luchtstroom van meer dan 100 kilometer per uur. Daardoor worden zelfs de kleinste stofdeeltjes goed opgezogen.

En als zuigmond maakt de stofzuiger gebruik van de XL-multivloerborstel. Deze borstel past zich automatisch aan op de ondergrond. Als je bijvoorbeeld van tapijt overgaat op harde tegels, dan wordt het vermogen aangepast en blijft er geen kruimel achter. Voordeel hiervan is niet alleen dat je geen aanpassingen hoeft te doen als je op een andere vloer zuigt, maar ook dat de batterij langer meegaat. Zo kan je langer stofzuigen.

Alle kruimels, stofdeeltjes en andere dingen die je opzuigt worden opgevangen in het stofreservoir met een inhoud van 0,3 liter. Dat is niet heel ruim, maar gelukkig is hij wel heel makkelijk te legen met maar één druk op de knop.

En dan nog het geluidsniveau van de Duoflex. Op maximaal vermogen ligt dat rond de 79 decibel. Vergeleken met een traditionele stofzuiger is dat vrij luid, maar goed om te weten is dat steelstofzuigers over het algemeen een hoger geluidsniveau hebben. Dat komt doordat de motor meer blootligt waardoor je hem beter hoort. Bij een traditionele stofzuiger zit de motor verstopt achter de stofzak.

Filter van de Miele Duoflex HX1

De steelstofzuiger van Miele werkt met een heel effectief tweelaags filtersysteem. De grotere delen worden in de eerste laag eruit gefilterd en verzamelen zich in de stofbak. Het hele fijne stof dat overblijft gaat naar de tweede laag. En hier worden zelfs de kleinste deeltjes tegengehouden door het fijnstoffilter. Hierdoor blijft de lucht in de kamer lekker schoon!

Het filter is makkelijk schoon te houden met de ComfortClean-functie. Je haalt hem er zo uit en na het leegkloppen kun je hem direct weer gebruiken. Hierdoor blijft de zuigkracht op een goed niveau en gaat je stofzuiger langer mee. Daarnaast scheelt het ook moeite en tijd omdat je het filter niet handmatig hoeft te verwijderen om schoon te maken.

Accuduur van de Miele Duoflex HX1

Met een steelstofzuiger zit je ook vast aan een bepaalde looptijd. En laat de Miele Duoflex nou net uitblinken in de accuduur. In de laagste stand en zonder de elektroborstel ingeschakeld te hebben gaat hij tot wel 55 minuten mee. In de hoogste stand met de elektroborstel wel ingeschakeld wordt dat teruggebracht naar 12 minuten. Dat laatste klinkt misschien niet als heel veel, maar zeker vergeleken met andere stofzuigers op de hoogste stand is dit vrij goed. Maar, als het goed is, gebruik je hem het meest in de automatische stand. En dan gaat hij een stuk langer mee.

Nadeel is wel dat de stofzuiger maar één accu heeft die ook niet verwisselbaar is. Dus je kunt er ook geen tweede accu bijkopen om de accuduur te verlengen. Je moet het dus doen met de accu die erin zit.

Door de steelstofzuiger aan de wandlader te hangen, laad je hem op. In ongeveer 3,5 uur is hij weer volledig opgeladen en klaar voor een nieuwe schoonmaakbeurt.

Meegeleverde opzetstukken

Naast de wandoplader worden er ook nog handige opzetstukken meegeleverd. Dat is dus onder andere de XL-multivloerborstel, maar ook een meubelzuigmond, een reliëfborstel en een kierenzuiger.

Dit geldt alleen voor het basismodel. Er zijn ook nog uitgebreidere versies van de Duoflex HX1 die meer opzetstukken meeleveren. Zoals de Cat&Dog die ook een mini turboborstel heeft, ideaal voor dierenharen, of de Duoflex Extra die ook nog een extra zachte universele borstel meelevert, voor krasgevoelige oppervlaktes. Maar voor dit model blijft het dus beperkt tot drie meegeleverde opzetstukken.

De kwaliteit van Miele stelt niet teleur

DeMiele Duoflex HX1 is een kwalitatief goede steelstofzuiger met een compact en high-end design. Door zijn unieke SpeedLock-systeem is hij niet alleen snel om te bouwen naar handstofzuiger, maar trek je hem ook uit de muurbeugel als handstofzuiger. Daarnaast zijn de zuigprestaties erg goed, mede dankzij de krachtige motor en de XL-multivloerborstel.

Verder gaat de accu tot wel 55 minuten mee in de laagste stand waarmee je al je stof in huis opzuigt. Het stofreservoir is alleen niet heel erg ruim, maar gelukkig is hij wel heel makkelijk te legen.

Kom langs in de winkel om de stofzuiger te bekijken of bestel hem direct via expert.nl!