Navigatie

Nespresso Pixie review: compact en stijlvol, geschikt voor de kleine ruimtes

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat dat zo klein is, dat je hem bijna overal kan neerzetten? Maak dan kennis met de Nespresso Pixie! In deze review vertellen we je er meer over!

Pluspunten

  • + Zeer compact koffiezetapparaat waardoor die in elke keuken past

  • + Stijlvol industrieel design

  • + Het apparaat is heel eenvoudig te bedienen

  • + Makkelijk schoon te maken door losse onderdelen snel af te spoelen

Minpunten

  • - Geen mogelijkheid om maal- en graadinstellingen aan te passen voor het perfecte bakje koffie

  • - Geen ontkalkingswaarschuwingslampje

Belangrijkste specificaties Nespresso Pixie

Koffiespecialiteit
Espresso en Lungo
Afmetingen
23,5 cm x 11,1 cm x 32,6 cm (HxBxD)
Bediening via app
Nee
Wat zit er in de doos?
Nespresso proefpakket
Inhoud waterreservoir
700 milliliter

Klein, licht en stijlvol

Eén van de grootste voordelen en ook één van de grootste redenen om dit koffiezetapparaat te kopen, is het feit dat hij zo compact is. Sterker nog, het is één van de kleinste en lichtste Nespresso-apparaten die er is. Qua afmetingen is hij 23,5 centimeter hoog, 32,6 centimeter diep en 11,1 centimeter breed. En hij weegt slechts 4,3 kilo. Dus het maakt niet uit hoe klein je keuken is, de Nespresso Pixie kun je er sowieso kwijt.

Naast zijn compacte formaat is hij ook gewoon stijlvol en straalt hij echt industrieel design uit. Aan beide zijkanten is hij voorzien van metalen platen. Heel kenmerkend aan de Pixie is de hendel waarmee je de capsulehouder opent. Op de achterkant zit nog het waterreservoir met een inhoud van 1 liter. Dit reservoir kun je makkelijk loshalen om hem zo te vullen onder de kraan.

De tekst gaat verder onder de producten:

Koffie met één druk op de knop

Je hebt met de Nespresso Pixie keuze uit twee kopgroottes, espresso en lungo. Het voordeel daarvan is dat dit koffiezetapparaat heel simpel te bedienen is. Je hebt geen eindeloze keuzes of moeilijke instellingen, maar je drukt gewoon op één van deze twee en de koffie komt eruit lopen!

Het koffiezetapparaat zet je aan door op één van de knoppen te drukken. Dan neemt die even de tijd om op te warmen, maar dit duurt niet veel langer dan zo'n 25 seconden.

Zoals alle andere Nespresso-apparaten maakt de Pixie gebruik van capsules. Die stop je in de capsulehouder die tevoorschijn komt als je de hendel omhoog doet. Hier stop je dan een capsule in en je doet de hendel weer omlaag.

Voor een espresso gebruik je een kopje die makkelijk onder de koffieuitloop past. Voor een lungo heb je een grotere koffiemok nodig. Mocht je er nou eentje hebben die niet onder de koffieuitloop past, dan kun je heel makkelijk de lekbak verwijderen waardoor de grotere mok er alsnog onder past. Dus hierdoor passen de meeste koffiemokken prima onder de uitloop.

Als de capsule erin zit en de koffiemok eronder staat, hoef je alleen nog maar op de knop te drukken en de koffie begint te lopen! Daarbij hoef je dus geen moeilijke instellingen of eindeloze variaties langs te gaan, maar heb je gewoon koffie met één druk op de knop. Heel lang heeft die ook niet nodig om jouw kopje koffie te zetten. Na 20 seconden is hij namelijk al klaar met z’n zetbeurt.

Een schoon koffiezetapparaat in mum van tijd

Na gebruik hoef je het koffiezetapparaat niet uit te schakelen, dat doet die namelijk zelf na 2 minuten van inactiviteit. Wat je wel zelf moet doen, is het apparaat schoonmaken.

De capsule die je gebruikt hebt, valt na gebruik automatisch in de opvangbak. Deze heeft ruimte voor zo’n 10 capsules. De bak haal je er heel makkelijk uit om vervolgens de cups eruit te halen en te recyclen.

Alle losse onderdelen kun je snel en eenvoudig omspoelen zodat ze weer schoon zijn voor een volgende zetbeurt. De buitenkant van het koffiezetapparaat maak je schoon met een vochtige doek. Allemaal heel makkelijk dus.

Wel goed om te weten is dat de Nespresso Pixie geen ontkalkingslampje heeft dat je waarschuwt wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken. Dit moet je dus zelf goed in de gaten houden en het is gewoon het beste om dat 1 á 2 keer per jaar te doen.

Duurzaamheid van Nespresso

Tot slot ook nog even kort wat over de duurzaamheid van dit apparaat. Omdat je vanwege het capsulegebruik maar 5 gram koffie nodig hebt, in plaats van 9 gram bij een volautomaat, verbruik je veel minder grondstoffen. Zelfs wanneer je je capsules niet zou recyclen, ben je alsnog beter bezig op het gebied van duurzaamheid.

Het perfecte koffiezetapparaat voor elke keuken

De Nespresso Pixie zet goede koffie en is ook nog eens een heel compact koffiezetapparaat dat enorm handig in gebruik is. Met één druk op de knop heb je al een bakje koffie voor je neus staan. Als je je koffie zelf wilt malen, dan is een wat uitgebreider apparaat wat meer voor je. Hier kun je zelf nog meer instellingen aanpassen. Vind je dat minder belangrijk? Dan is dit apparaat echt een aanrader. Het werkt snel, makkelijk en je kunt hem in welke keuken dan ook kwijt!