Navigatie

Numatic Henry Quick Review: de lachende steelstofzuiger

Iedereen kent de befaamde Henry stofzuiger met het lachende gezichtje wel. Elk kantoorpand of schoolgebouw heeft er wel eentje. Numatic trekt de bekende lijn stofzuigers nu door op hun nieuwe serie steelstofzuigers! De Numatic Henry Quick is ideaal voor thuis en heeft een slimme manier om stofzakken te verwijderen. Expert heeft hem voor je getest!

Plus- en minpunten
+ Handig en slim pod-systeem
+ Nog meer vermogen met 'turbostand'
+ Mogelijkheid tot uitschakelen van vloerborstel voor lager geluidsniveau
+ Acceptabel geluidsniveau
- Pods zijn niet herbruikbaar, dus deze moet je opnieuw aanschaffen na gebruik

Belangrijkste specificaties

Geluidsniveau
77 dB
Accuduur
Ruim 60 minuten
Geschikt voor houten vloeren
Ja
Wat zit er in de doos?
Combiborstel, kierenzuigmond, wandhouder voor accessoires, extra accu, 6x pods en ergonomische handgreep
Bijzondere kenmerken
Vriendelijke lach van Henry, slim pod-systeem

Eerste steelstofzuiger van Numatic Henry

De Numatic Henry Quick is de allereerste steelstofzuiger van Numatic. Wat als allereerst opvalt, en daar wordt ik heel blij van, is het bekende gezicht van Henry. De vrolijke grijns heb je vast al wel eens ergens gezien. De bekende ketelstofzuigers met het gezichtje worden, dankzij de grote inhoud, veel gebruikt in grote kantoorpanden of sportscholen. De nieuwe steelstofzuiger is juist meer geschikt voor thuis. Daarmee haal je de lach van Henry dus nu ook in huis!

Steelstofzuigers zijn heel handig en worden steeds populairder. Het grootste voordeel van een steelstofzuiger is dat je hem er makkelijk en snel bij pakt. En omdat hij volledig draadloos is zit je niet vast aan een bepaalde actieradius zoals je dat hebt bij de reguliere stofzuiger. Ideaal wanneer er visite over de vloer komt! Ook de Numatic Henry Quick is er makkelijk bij te pakken en is volledig draadloos!

De tekst gaat verder onder de producten:

Voordelen van het handige pod-systeem

Wat deze stofzuiger echt uniek maakt, is het slimme pod-systeem. Daarmee is het verwijderen van de zogeheten pods, ook wel de stofzak, heel eenvoudig. Zonder de pods aan te hoeven raken, werp je ze zo in de prullenbak.

Ken je dat moment dat als je een stofzak weggooit dat er vervolgens allemaal stof vrijkomt en je even een aantal keer moet niezen? Met dit slimme systeem is dat dus makkelijk te voorkomen. Daarvoor koppel je het bovenste deel los. Met de schuiver open je de klep en de stofzak valt zo direct in de prullenbak. Geen stof en geen enkele moeite! Super handig. Vooral voor mensen met allergische reacties.

De pods zijn dus heel makkelijk te verwijderen, maar ze zijn ook net zo makkelijk weer in de stofzuiger te plaatsen. Het nadeel is wel dat je zo af en toe een lading nieuwe pods moet aanschaffen. Gebruikte pods kun je namelijk niet nog eens gebruiken.

Het vriendelijke gezicht van Henry en Hetty

De ketelstofzuigers van Numatic met het bekende gezichtje hebben veel naam gemaakt en worden tot op de dag van vandaag nog wereldwijd veel gebruikt. Ik denk dat ik ook wel rustig kan zeggen dat dit de bekendste stofzuigers ter wereld zijn. De vrolijke lach van Henry, en die van Hetty niet te vergeten, zijn nu ook beide te zien op de steelstofzuiger van Numatic.

Het handige gebruik

De bediening van deze stofzuiger is vrij simpel. De grote middelste knop is de aan- en uitknop. Daarnaast is er een turboknop aanwezig. Daarmee gaat de motor nog harder draaien waardoor je een nog betere zuigkracht ervaart. Met de knop onder de turboknop is het mogelijk om de gemotoriseerde vloerborstel uit te schakelen. Hiermee gaat het geluidsniveau wat omlaag. Dit is vrij uniek en komt niet voor bij andere steelstofzuigers.

Werkt op alle ondervloeren

Ik heb de Numatic steelstofzuiger een tijd mogen testen en ik waar ik het meest over te spreken ben, zijn de zuigprestaties. Het maakt niet uit welke ondervloer je thuis hebt liggen, want alles wordt goed schoon.

Op een houten vloer zuigt de stofzuiger prima en, misschien wel het belangrijkst, hij laat geen krassen achter. Je mooie houten vloer blijft dus ook gewoon mooi!

Ik heb hem ook nog voor je getest op vloerbedekking en hoog tapijt. Vuil op een vloerbedekking wordt zonder enige moeite opgezogen. De turbostand van de stofzuiger heb je daarvoor niet nodig. In tegenstelling tot hoog tapijt. Dat is prima te doen zonder turbostand, maar met de turbo ingeschakeld gaat het een stuk soepeler.

Hoe is de accuduur van de Henry Quick?

Er worden 2 batterijen meegeleverd. Dat is heel handig, want wanneer je de ene gebruikt, laad je de andere in de tussentijd op en als de één dan leeg is, verwissel je hem snel met de ander waardoor je weer een tijdje vooruit kunt.

Numatic heeft het zelf over ’60 minuten krachtige reiniging’. Dat heb ik getest en daar is het volgende uitgekomen:


Accuduur

Vermogen normale stand

01:11:37 minuten

Vermogen turbostand

17:11 minuten

De accu’s zijn snel en makkelijk op te laden met de meegeleverde oplader die je weer kan bevestigen met de meegeleverde muurbeugel. Daarmee heb je altijd een mooie opbergplek voor je steelstofzuiger en wordt hij tegelijkertijd opgeladen.

Hoe is het geluid van de Henry Quick?

Naast de accuduur vind ik het bij een steelstofzuiger ook altijd fijn om te weten hoe hoog het geluidsniveau is. Met een professionele decibelmeter heb ik het geluid eens getest!

Ik testte de stofzuiger eerst met het normale geluidsniveau. Daarbij is de turbomodus dus niet ingeschakeld en maak ik wel gebruik van de vloerborstel. De meter gaf 77 dB aan. Dit is een acceptabel geluidsniveau.

Vervolgens was ik benieuwd of je het verschil zou merken wanneer de gemotoriseerde vloerborstel uit zou staan. Volgens Numatic zou het geluid dan aanzienlijk minder moeten zijn. Daarmee hebben ze inderdaad gelijk. De decibelmeter geeft 74 dB aan. Je denkt nu misschien: ‘slechts een verschil van 3dB’, maar dit verschil is groter dan je denkt. Een verschil van 3dB is namelijk qua geluidsniveau al de helft minder.

En tot slot heb ik het geluid nog getest met turbomodus ingeschakeld. Daarbij loopt het geluidsniveau flink omhoog naar 86dB. Logisch natuurlijk, want de stofzuiger verbruikt meer vermogen. Ik vind het geluidsniveau voor het aantal vermogen dat hierbij gebruikt wordt nog bijzonder acceptabel.

Hoe is de accuduur van de Henry Quick?

Als je mij vraagt: ‘’waarom moet ik de Numatic steelstofzuiger kopen?’’ Dan zou ik je zeggen dat deze steelstofzuiger over prima prestaties beschikt. Zo is hij geschikt voor meerdere ondervloeren en heeft hij een accu met een goede gebruiksduur. Daarnaast ben ik ook wel te spreken over het handige pod-systeem. Vooral voor mensen met allergieën kan ik deze stofzuiger aanraden. Verder is hij ook gewoon heel handig in gebruik en heeft hij met de vriendelijke lach van Henry een leuk design!

Wil je de Henry steelstofzuiger in het echt bekijken? Kom dan naar 1 van onze 140 Expert-winkels voor persoonlijk advies!