Navigatie

Samsung Galaxy Buds2 Pro Review

De Samsung Galaxy Buds Pro hebben een opvolger! De splinternieuwe Samsung Galaxy Buds2 Pro vullen je dagen met je favoriete muziek of podcasts. In de video en in deze blog vertellen we je er meer over!

Herkenbaar ontwerp in kleiner jasje

De draadloze earbuds van Samsung zijn de opvolger van de Galaxy Buds Pro. Let op, dit zijn dus niet de Galaxy Buds 2, maar de Galaxy Buds2 Pro! Het grootste verschil hiertussen is dat de Pro noise cancelling heeft!

Met een nieuw model komen ook er ook vernieuwingen om de hoek kijken. Zo ook bij het ontwerp. Volgens Samsung hebben deze earbuds een ergonomisch en gerond design dat ervoor zorgt dat ze optimaal in je oren zitten. Deze oordoppen wegen slechts 5,5 gram waardoor je ze amper voel zitten. Ook tijdens bewegingen, zoals bij het sporten, blijven ze lekker stevig zitten.

De earbuds zelf zijn IPX7 waterbestendig en kunnen dus prima tegen water. Let wel op dat dit alleen geldt voor de earbuds zelf en dus niet de oplaadcase.

Heb je de oude Buds Pro gebruikt? Dan is het je misschien al wel opgevallen dat deze nieuwe earbuds kleiner dan zijn voorganger is. Lekker compact dus, en fijn mee te nemen in de kleine case.

Als vanouds heb je ook de mogelijkheid om de ‘earbud fit test’ te doen op de mobiele app. Op die manier weet je precies welke pasvorm optimaal in jouw oren zit. Deze earbuds zijn overigens beschikbaar in de kleuren zwart, wit en paars!

Geluid van hoog niveau

Hoe deze buds eruitzien is natuurlijk belangrijk maar wat nog belangrijker is, is de geluidskwaliteit. Dat is waar deze earbuds écht de spotlight pakken. Het geluid is namelijk van hoog niveau.

Als je de earbuds open zou schroeven vind je een 2-wegspeaker, deze zorgt voor een breed en dynamisch geluidsveld. Deze speaker bestaat dan weer uit een woofer voor een diepe bas en een tweeter voor heldere hoge tonen. Het geluid waar dit in resulteert is van topklasse. Hij kan lekker hard maar blijft een mooi gebalanceerd geluid geven in zowel het basgeluid en de hogere tonen.

Tegenwoordig verkennen steeds meer muziekstreamingsdiensten de mogelijkheid van muziek zonder kwaliteitsverlies. Samsung neemt daarbij een sprong in het diepe met het nieuwe 24-bit geluidskwaliteit. De codec van de oordopjes laat je hier vol op van genieten. Zelfs als je audio luistert van 16 bit wordt dit opgeschaald naar 24-bits. Het enige nadeel: deze 24-bit audio codec wordt helaas alleen ondersteund op smartphones van Samsung.

Een andere techniek die Samsung toevoegt is het Intelligent 360 audio. Wat dit doet is, zoals de naam eigenlijk ook al zegt, het geluid vanaf verschillende hoeken laten komen. Of dit nu naast je, achter je of boven je is. Draai je je hoofd dan kan het geluid hier op letten en meedraaien. Opzich klinkt het als een interessante feature en bij het kijken van een film of serie is het een leuke toevoeging. Bij het luisteren naar muziek komt deze techniek echter niet helemaal tot zijn recht. Het is een leuke feature, maar het gaat niet het verschil maken voor de earbuds.

Sluit je af van de omgeving

Heb je de Buds2 Pro verbonden met je telefoon? Dan kan het plezier beginnen. Je doet ze in en je wordt je gelijk bewust van de noise cancelling die deze kleine earbuds te bieden hebben. Een goede pasvorm zorgt natuurlijk al voor een groot aandeel in passieve noise cancelling maar de actieve noise cancelling doet er een schepje bovenop. De 3 microfoons in de buds vangen het geluid van buitenaf en filteren dit vervolgens grotendeels weg. Zo geniet je van je muziek zonder afleidingen van buitenaf. Als je liever toch wel wat omgevingsgeluid hoort, zoals buiten op de fiets, dan kan je met de app de Ambient Mode aanzetten waardoor je toch nog alles om je heen meekrijgt.

Handige features

Deze earbuds hebben nog een aantal andere fraaie features zoals Voice Detect. Dit is een techniek die vaker terug te zien is bij noise cancelling hoofdtelefoons, maar nu ook met deze earbuds te gebruiken is. Wanneer het apparaat hoort dat jij praat schakelt deze de noise cancelling uit en het omgevingsgeluid in zodat je alles om je heen goed hoort. Superhandig!

Heb je een Samsung telefoon dan is het verbinden met deze earbuds nóg makkelijker. Je telefoon vindt ze namelijk automatisch en met 1 druk op de knop koppel je ze. Alle niet-Samsung gebruikers niet getreurd, de Buds2 Pro zijn ook gewoon met jouw telefoon te verbinden!

Heb je wel eens je earbuds in een volle trein laten liggen, of ben je ze wel eens kwijt in huis? Zonde natuurlijk! Maar met het geïntegreerde alarm waarschuwt je telefoon je als je deze earbuds ergens laat liggen terwijl jij wegloopt. Daarnaast zijn ze gemakkelijk terug te vinden met SmartThings Find.

Een andere feature zijn we ondertussen gewend van de meeste koptelefoons en earbuds: de equalizer! Ook deze Galaxy Buds2 Pro bieden je de optie om het geluid naar je eigen smaak aan te passen. Binnen de app van de earbuds vind je deze instelling terug en maak je de keuze die het beste bij jouw voorkeur past.

Kom nooit zonder lege oordopjes te zitten

Ben je een fanatiek luisteraar van muziek en ben je eigenlijk nooit zonder earbuds in je oren te vinden? Geen probleem want deze Galaxy Buds bieden je tot 5 uur afspeeltijd. Dat is genoeg muziek voor je vlucht naar Cairo, Egypte bijvoorbeeld. Met de oplaadcase draag je nog eens een extra 18 uur aan afspeeltijd met je mee.

Gebruik je de noise cancelling op de buds niet dan wordt deze 5 uur aan afspeeltijd verhoogd naar 8 uur afspeeltijd. Dan ga je zelfs de vlucht naar New York redden!

Geniet van kwalitatief geluid

Het volume en geluid wat er uit deze earbuds komt is uitstekend! En door de 5 uur afspeeltijd geniet je ook nog eens non-stop van dat kwalitatieve geluid. Dankzij het brede geluidsveld en de hoge geluidskwaliteit is het een genot om deze earbuds te gebruiken. De pasvorm is erg fijn, mede dankzij het super lichte gewicht. En zo voelt het eigenlijk alsof er bijna niets in je oren zit.

Ook de noise cancelling van deze earbuds is van hoog niveau. Het sluit dan wel niet helemaal af maar zorgt er wel voor dat bijna al jouw omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Het Voice Detect is een fijne feature bij de noise cancelling en heel handig in verschillende situaties.

Heb je een Samsung telefoon? Dan kan je nog nét wat meer uit het gebruik van deze earbuds halen door wat exclusieve features zoals de 24-bit audio, het makkelijke verbinden en de zoekfunctie. De Intelligent 360 audio functie is een leuk extraatje maar voegt bij deze earbuds niet veel toe.

Kom langs in de winkel

Heb je nog vragen over de Samsung Galaxy Buds2 Pro? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels waar er altijd een Expert voor je klaarstaat en je voorziet van persoonlijk advies!

Deel deze blog via: