Navigatie

Tv voor op de slaapkamer

Let op deze 3 punten om de beste tv voor in je slaapkamer te kiezen

Direct tijdens de aftiteling in slaap vallen? Of op een regenachtige zondag lekkere films kijken zonder je bed uit te komen? Een tv in de slaapkamer is voor veel mensen een luxe waar ze niet meer zonder willen. Wil jij ook een tv op je slaapkamer? Of is het tijd voor een nieuwe? We vertellen je waar je op moet letten.

Als je een tv voor in de slaapkamer wil kopen, zoek je op een andere manier dan als je een tv voor de woonkamer zoekt. Over het algemeen zal je al snel genoegen met iets minder. De meeste geavanceerde features als dynamische HDR, premium design-opties en 3D-geluid zijn minder belangrijk. Waar je wel op moet letten? Wij geven jou de drie belangrijkste punten, zodat jij ook in bed kan genieten van de leukste films.

Een tv kiezen voor de slaapkamer

Een maatje minder

Waar je in de woonkamer al snel een groot model neerzet, heb je in de slaapkamer toch al snel een kleinere tv. Hoe groot precies is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je slaapkamer is en van je smaak, maar over het algemeen wordt een tv van maximaal 43 inch als fijn formaat ervaren.

Staat de tv direct aan het voeteneinde van je bed, dan volstaat over het algemeen een kleiner model, staat de tv iets verder van het bed af, dan is een grotere tv vaak prettig. Twijfel je tussen twee formaten? Dan raden we aan om voor de grotere televisie te kiezen. Een groter beeld went erg snel en zorgt ervoor dat je nog meer geniet.

Tv op je slaapkamer

Resolutie – Ook in bed het scherpste beeld

Ook in de slaapkamer wil je natuurlijk genieten van mooie scherpe beelden. Om een indicatie te krijgen van de scherpte van het beeld kan je kijken naar de resolutie. Kort gezegd is er een aantal termen die aangeven hoeveel pixels de tv heeft. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. HD-Ready-tv’s hebben de laagste resolutie (dus het laagste aantal pixels), gevolgd door Full HD, 4K UHD en 8K UHD. Al is dat laatste misschien een beetje overkill voor in de slaapkamer.

Tv’s van 32 inch en kleiner hebben maximaal een resolutie van Full HD. Dit betekent niet dat deze tv’s minder scherp zijn dan grotere tv’s, maar met dit formaat zorgen de extra pixels niet voor een zichtbaar scherper beeld.

Kies je een tv van 40 of 43 inch? Dan kan je kiezen voor een 4K-tv. Zeker als je wat dichter op de tv zit (of ligt) is dit aan te raden.

Lees ook: Wat is UHD-tv

Smart-tv

Hoe wil je kijken

Hoe wil jij tv-kijken? Wil je al jouw favoriete tv-zenders kunnen blijven ontvangen, of kijk je liever films en series via streamingdiensten zoals Netflix. Wil je dit laatste, dan is een smart-tv, zoals een Android TV een goede keuze. Met een smart-tv kan je namelijk makkelijk met jouw afstandsbediening de film of serie opzoeken die jij wil zien.

Je kan echter ook gebruikmaken een Chromecast. Dit is een klein kastje dat je in tv prikt waarna je allerlei content van je smartphone naar je tv kan streamen.

Lees ook: Wat is smart-tv

Conclusie - Zo kies je de beste tv voor je slaapkamer

Wil je een tv voor de slaapkamer kopen? Dan is een tv van 43 inch of kleiner meestal een verstandige keuze. Ga je voor een tv van 40 of 43 inch, dan heb je met een 4K-resolutie het scherpste beeld. Kies je voor 32 inch of kleiner, dan geeft Full HD het scherpste beeld. Bedenk ten slotte of je vooral tv-zenders wil ontvangen of ook films en series wil streamen. In dat geval is een smart-tv een handige keuze, maar je kan er ook voor kiezen om een Chromecast te kopen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt