Navigatie

Chromecast

Met een Google Chromecast transformeer je elke simpele tv in een geavanceerde Smart TV. Door dit kleine apparaatje in je tv televisie te pluggen kan je oneindig veel content vanaf je smarthone, tablet of computer laten afspelen op je tv. Wil je bijvoorbeeld de meest recente aflevering van ‘Wie is de mol’ terugkijken, dan open je deze aflevering op de NPO Start-app en druk je op het Cast-icoon, en voor je het weet kan je alweer op zoek naar elke clou op jouw mooie grote tv. Is de aflevering afgelopen, dan toont de Chromecast fraaie afbeeldingen op je tv, zodat je tv niet verandert in een groot zwart vlak. Kies je voor een Chromecast met afstandsbediening, dan heb je een Chromecast met het Google TV besturingssysteem. Hiermee selecteer je via de afstandsbediening eenvoudig de film of serie die je wil kijken, en hoef je dit niet op je telefoon op te zoeken.

Met deze 9 apps haal je meer uit je Chromecast Chromecast instellen

Hoe werkt een Chromecast

Streamen in een handomdraai

Een Chromecast gebruik je op verschillende manieren. Nadat je hem hebt geïnstalleerd stream je eenvoudig vanaf je telefoon of tablet door het ‘Cast-icoontje’ aan te klikken in de app waar je je favoriete film of serie wil kijken. Wil je bijvoorbeeld het nieuwste seizoen van Stanger Things kijken, dan open je de Netflix-app op je telefoon, druk je op Play en daarna op het Cast-icoon. Na het maken van de verbinding speelt de serie af op je tv.

Heb je een nieuwe generatie Chromecast, dan kan je ook via de afstandsbediening het Google TV besturingssysteem bedienen om de serie te zoeken. Google TV is de opvolger van Android TV en te vinden op veel smart-tv’s. Het voordeel van Google TV is dat al jouw favoriete content overzichtelijk gepresenteerd wordt, zonder dat je hoeft te schakelen tussen de apps van de verschillende streamingdiensten.

Meer weten? Lees ook onze adviespagina ‘Zo sluit je een Chromecast aan’.

Wat is een Chromecast

Elke tv smart

Een Chromecast is een klein apparaatje dat je achter in de tv steekt. Hiermee maak je van elke tv een smart-tv en stream je jouw favoriete films en series naar je tv. En een Chromecast is niet alleen een ideaal apparaat om niet-smart-tv’s smart te maken. Heb je een ouder model waarbij niet meer alle apps beschikbaar zijn, of merk je dat je smart-tv er traag begint te worden, dan heb je met een Google Chromecast weer een snel en compleet systeem.

Welke Chromecast kopen

Wat is de juiste Chromecast voor jou?

Er zijn momenteel verschillende versies van de Chromecast op de markt. Wil je de beste beeldkwaliteit, kies dan voor de Google Chromecast 4K met Google TV. Met deze Chromecast ervaar je niet alleen de scherpste beelden, maar ook van de beste kleuren. Deze Chromecast ondersteunt namelijk ook tijdens Dolby Vision. Zo mis je geen enkel detail meer. En doordat deze versie werkt met het Google TV besturingssysteem en een afstandsbediening kijk je makkelijk zonder je telefoon bij de hand te hebben.

Met de HD-versie van de Google Chromecast met Google TV kijk je naar de mooiste films in Full HD-kwaliteit met HDR-ondersteuning. En ook werkt deze versie met Google TV en een afstandsbediening, zodat je de leukste content kan zoeken, gewoon op je tv.

Met de Chromecast V3 stream je films en series via jouw telefoon of tablet naar je tv in Full HD. Vind je een afstandsbediening en besturingssysteem niet belangrijk en hoef je geen 4K- of HDR-beelden te zien, dan kan dit Chromecast zijn die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over de Google Chromecast

Een Chromecast is een veelzijdig apparaat. Voor veel mensen is het echter nog wel een mysterieuze accessoire. Wij hebben de meestgestelde vragen voor je verzameld en beantwoord.

Wat is een Chromecast en hoe werkt het?

Een Chromecast is een mediastreaming-apparaat van Google dat je in de HDMI-poort van je televisie steekt. Het maakt het mogelijk om content zoals video's, muziek en foto's draadloos van je smartphone, tablet of laptop naar je televisiescherm te streamen. Je verbindt de Chromecast met je Wi-Fi-netwerk, waarna je met een eenvoudige tik op het cast-icoon in compatibele apps content naar je tv kunt sturen.

Kan ik met een Chromecast lokale bestanden vanaf mijn computer of telefoon afspelen?

Ja, met een Chromecast kun je lokale bestanden van je computer of telefoon afspelen. Je kunt dit doen via apps die lokale content ondersteunen, zoals VLC of Google Foto's. Ook kun je met bepaalde apps zoals Plex je eigen mediabibliotheek opzetten en streamen.

Heeft Chromecast ingebouwde apps of opslag?

Nee, Chromecast heeft geen ingebouwde apps of opslag. Het is een doorgeefluik voor content die je van andere apparaten streamt. Alle apps en content worden op je mobiele apparaat of computer beheerd en vervolgens naar de Chromecast gestuurd voor weergave op je tv.

Is een Chromecast compatibel met Apple-producten?

Ja, een Chromecast is compatibel met Apple-producten. Je kunt content van je iPhone, iPad of Mac naar de Chromecast streamen met apps die casting ondersteunen. Dit omvat populaire apps zoals YouTube, Netflix, Spotify en meer.

Kan ik mijn televisie bedienen met mijn stem via Chromecast?

Als je een Chromecast verbindt met een Google Assistant-ondersteunde apparaat, zoals een Google Home, kun je je tv bedienen met stemopdrachten. Dit omvat functies zoals het afspelen/pauzeren van content, het aanpassen van het volume en zelfs het selecteren van wat je wilt kijken via spraakopdrachten.