Navigatie

Met deze tips maak je mooiere foto's met je smartphone

Mooiere foto’s met je smartphone – Kleurcontrast

Van je kinderen, van jezelf of van je mooiste maaltijden… We maken tegenwoordig veel foto’s, waarvan de meeste met onze telefoon. En doordat de camera’s van smartphones veel beter zijn geworden worden de foto’s steeds mooier. Wil jij je foto’s naar een hoger niveau tillen? Dan hebben wij een paar goede tips voor je. Met in dit artikel: kleurcontrast.

Er zijn veel manieren om jouw foto’s mooier te maken. Een aantal daarvan heeft te maken met de compositie, zoals de rule of thirds, leading lines en symmetrie, maar je kan ook gebruik maken van de kleuren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van kleurcontrasten. Wil je nog mooiere foto’s maken, probeer dan verschillende regels te combineren.

Hoe gebruik je kleurcontrast

Met kleurcontrast geef je jouw foto kracht. Om gebruik te maken van kleurcontrast ga je op zoek naar kleuren die op het kleurenwiel tegenover elkaar staan. Deze kleuren, ook wel complementaire kleuren genoemd, versterken elkaar waardoor ze allebei beter naar voren komen en de foto kracht geven. Hoe meer de kleuren tegenover elkaar staan, hoe krachtiger het contrast.

Een kleurcontrast dat veel in de natuur voorkomt is blauw-oranje. Dit zie je bijvoorbeeld in je herfst met oranje bladeren in een donker bos op een regenachtige middag. Maar ook met lekker weer kom je dit contrast snel tegen, bijvoorbeeld tijdens een zonsondergang op een stralend blauwe dag.

Wil je een persoon op de foto zetten, dan kan je ook gebruikmaken van kleurcontrast. Kijk dan even welke kleuren de persoon aanheeft en zoek naar een achtergrond in de contrasterende kleur. Als je nu een portretfoto maakt komt de persoon beter en krachtiger naar voren.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt