Navigatie

Soundbars met multiroom-audio

Wil je een soundbar met multiroom-audio kopen? Hier kan je uit kiezen!

Een soundbar is een fantastisch apparaat om jouw tv-geluid naar een hoger niveau te tillen. Met een soundbar geniet je snel van prachtig geluid bij je films en series waardoor je nog meer geniet. Maar dat niet alleen, soundbars zijn ook uitstekend geschikt voor muziek. En steeds meer werken ook in een multiroomopstelling. Wil je een soundbar die deel uitmaakt van een multiroomopstelling, dan heb je verschillende mogelijkheden. Welke? Dat leggen we op deze pagina voor je uit.

Met een multiroomopstelling luister je in elke kamer van je huis naar de beste muziek. Perfect synchroon, mooi gebalanceerd en met het grootste gemak zet je jouw favoriete album aan in je hele huis, zodat je geen nooit hoeft te missen. Wil je een soundbar kopen om ook muziek mee te luisteren, dan kan je kiezen voor een soundbar die geschikt is voor multiroom. Wil je dit, dan kan je hier uit kiezen.

Muziek via soundbar
Sonos multiroom

Sonos

Om bij het begin te beginnen: Sonos. In 2013 introduceerde dit merk de eerste soundbar op de markt en dit werd ook direct een geliefde multiroomspeaker. Sonos is van oorsprong een audiomerk en dit blijft een belangrijk aspect in Sonos-soundbars. Sonos soundbars zoals de Sonos ARC en Sonos Beam leveren uitstekend geluid en zijn heel eenvoudig te koppelen aan andere Sonos-speakers, zoals de Sonos Era 100 of Sonos Five. Deze kan je overigens niet alleen gebruiken als multiroomspeakers, maar ook als surroundspeakers zodat je helemaal in je favoriete film of serie opgaat.

Heos

HEOS is het multiroomsysteem dat oorspronkelijk door Denon is ontwikkeld. Tegenwoordig vind je HEOS echter ook bij andere audiomerken, zoals Marantz. Wil je een HEOS-soundbar, dan kom je echter wel bij een Denon-soundbar uit. Met HEOS groepeer je heel makkelijk speakers, soundbars en andere apparaten, zodat je snel kan bepalen waar je in huis de muziek hoort. Een groot voordeel van HEOS is dat je niet alleen soundbars en speakers hebt, maar ook receivers en versterkers. Zo heb je veel mogelijkheden om een grootse hifi-opstelling te maken en tegelijkertijd gebruik te maken van multiroommogelijkheden.

Google Chromecast

Kies je voor een soundbar met Google Chromecast, dan maak je makkelijk een multiroomopstelling via de Google Home-app. Muziek luisteren gaat in dit geval niet via de Google-app, maar gewoon via de muziekstreamingsapp die jij gebruikt. Of dit nu Spotify, Tidal of TuneIn Radio is, via de app selecteer je makkelijk de speaker of groep waar jij mee wil luisteren.

Google Chromecast is niet merkafhankelijk, waardoor je makkelijk speakers van meerdere merken kan combineren. Wil je bijvoorbeeld een Harman Kardon Citation-soundbar onder je tv, een stijlvolle Marshall-speaker in de slaapkamer en een kleine Google Nest Mini in de keuken, dan werken deze naadloos samen.

Play-Fi

Play-Fi is het multiroomsysteem dat voornamelijk te vinden is in verschillende soundbars en wifi-speakers van Philips. Play-Fi is ontwikkeld door DTS, ook wel bekend van de audiocodecs die in films te vinden zijn. Met Play-Fi-speakers en -soundbars maak je in de Play-Fi-app of de Philips-app groepen en selecteer je makkelijk of je de muziek uit één speaker, een groep speakers of alle speakers in huis afspeelt.

Bowers & Wilkins Formation

De Bowers & Wilkins Formation-lijn is een van de meest hoogstaande streamingspeakers op de markt. De Formation-soundbar en de Formation-speakers spelen muziek af in de hoogste kwaliteit, waardoor je maximaal geniet van jouw favoriete albums. Via de Formation-app speel je de muziek eenvoudig af via meerdere speakers, zodat je overal in huis geniet. Een groot voordeel van Bowers & Wilkins Formation is dat de speakers een eigen netwerkverbinding met elkaar maken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de wifi-verbinding in jouw huis en heb je minder last van storingen en haperingen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt