Navigatie

10 vragen over Chromebooks

Nu Chromebooks steeds populairder worden en meer bekendheid krijgen, rijzen er ook steeds meer vragen op. Denk jij erover om een Chromebook te kopen maar weet je niet zeker of ’t in jouw geval ook een handige keus is? We hebben de 10 meest gestelde vragen voor jou beantwoord!

10 vragen over Chromebooks

01

Wat is een Chromebook? Een Chromebook is een nieuw type laptop waarmee je al je taken sneller en eenvoudiger kan voltooien. Door dat het besturingssysteem erg licht is, heb je geen zware specificaties nodig om goed te kunnen werken. Een Chromebook is en blijft snel, je klapt ‘m open en kan meteen beginnen!

02

Kan ik offline werken met een Chromebook? Ja, er zijn via Chrome OS veel apps beschikbaar die je ook offline kunt gebruiken. Zodra je weer verbonden bent met het internet zullen de apps gesynchroniseerd worden en zal bijvoorbeeld je net getypte mail verzonden worden.

03

Kan ik printen vanaf een Chromebook? Ja, niet via een USB printer maar je kan je Chromebook eenvoudig koppelen met een printer via het netwerk. Met Google Cloud Print heb je geen kabels meer nodig!

04

Werkt Microsoft Office op een Chromebook? Op alle Chromebooks kun je de meeste Microsoft Office bestanden openen en bewerken. Op Chromebooks die Android-apps ondersteunen is Microsoft Office beschikbaar als Android-app, zo kun je dus gewoon aan de slag met al je documenten!

05

Windows op een Chromebook? Het is niet mogelijk om Windows op een Chromebook te installeren.

06

Heb ik antivirussoftware nodig? Nee, een Chromebook is heel veilig. Dankzij de ingebouwde bescherming heb je geen antivirussoftware nodig.

07

Is een Chromebook handig voor school? Een Chromebook is heel erg handig voor school, via Google Drive kan je gemakkelijk documenten delen met andere studenten en samen verder werken. Let wel op: Heb je voor je opleiding software nodig, zoals bijvoorbeeld Photoshop dan is een Chromebook niet geschikt.

08

Op welk besturingssysteem draait een Chromebook? Op Chrome OS, dit is een uitgebreide versie van de Google Chrome browser die je misschien al eerder hebt gebruikt, dit betekent dat je voornamelijk afhankelijk bent van een internetverbinding. Doordat het systeem draait op internet ben je vrijwel niet meer afhankelijk van een intern geheugen en/of een processor, het resultaat: een supersnelle laptop met een lange accuduur.

09

Welke merken Chromebooks zijn er verkrijgbaar? Wij bieden een groot aantal Chromebooks aan van de merken: Acer, Asus, HP en Lenovo.

10

Waar worden de bestanden opgeslagen? Je kan je bestanden opslaan op de Chromebook zelf en in de cloud (Google Drive). Bij aanschaf van een Chromebook krijg je 100GB aan opslag, zo kan je overal en altijd bij je bestanden!

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen? Bekijk onze video 'Wat is een Chromebook' of lees de adviespagina 'Wat is een Chromebook?' door!