Navigatie

Zo haal je anno 2020 alles uit je platenspeler

Voor de echte muziekliefhebber is het nog altijd dé manier om thuis ultiem van muziek te genieten: vinyl. Lp’s zijn niet meer alleen voor grijze mannen en hipsters, de platenspeler vindt steeds vaker de weg naar de woonkamer van geluidsaficionado’s. En hoewel vinyl al decennia lang gebruikt wordt om muziek af te spelen, betekent dit niet dat het niet met de tijd meegaat. Sterker nog, een platenspeler past perfect in een moderne geluidsopstelling. Hoe? Dat leggen we voor je uit.

Er zijn natuurlijk allerlei manieren te bedenken om toch bij elkaar te zijn, bijvoorbeeld door middel van een wandeling, het opsplitsen van groepen of op meerdere dagen Kerst vieren. Echter, het fijne aan Kerst vind ik dat je juist met z’n allen bij elkaar bent, aandacht voor elkaar hebt en alles uit de twee Kerstdagen haalt. De oplossingen daarvoor zijn vooral online te vinden.

Geniet je graag van de mooiste muziek in de hoogste kwaliteit? Dan kom je al snel bij vinyl terecht. De langspeelplaat zoals we hem nu kennen is al in 1948 geïntroduceerd en is nog altijd zeer geliefd. Na de introductie van de cd liep het aantal verkochte lp’s wat terug, maar tegenwoordig worden er weer meer lp’s verkocht dan cd’s.

Vinyl is dus weer helemaal terug. En dat is ook te zien in de platenspelers die je tegenwoordig kan kopen; die zijn voorzien van de nieuwste snufjes zodat je kan genieten zoals jij dat wil.

Vinyl is weer helemaal terug

Old meets new

De lp mag dan al meer dan 70 jaar oud zijn, de techniek staat niet stil. De nieuwste platenspelers zijn vaak uitgerust met de nieuwste technieken, zodat je kan genieten van jouw favoriete muziek zoals het jou uitkomt. Zo zijn er platenspeler, zoals de Sony PS-LX310BT, met ingebouwde bluetooth-transmitter. Hiermee kan je de muziek draadloos versturen naar een bluetoothspeaker of draadloze koptelefoon en heerlijk genieten van jouw platencollectie.

Multiroom met vinyl – genieten in je hele huis

Een mooie platenspeler verdient een mooie plek in jouw woonkamer. Het ritueel van het opzetten van jouw favoriete plaat verdient het om te gebeuren op een prominente plek in huis. Wil je een keer genieten van de mooiste muziek terwijl jij je in een andere kamer bevindt, op zolder bijvoorbeeld, dan kan dit wat lastig zijn. Meestal is het niet de moeite waard om alles los te koppelen, naar boven te tillen en weer aan te sluiten. Gelukkig is er een oplossing. Het is tegenwoordig makkelijk dan ooit om jouw platenspeler deel uit te laten maken van een draadloze multiroom-opstelling.

Platenspeler kopen? | Expert helpt je verder

Koop je bijvoorbeeld een Sonos Port of receiver met HEOS-technologie, dan kan je vrijwel elke platenspeler toevoegen aan jouw multiroom-opstelling en over elke (compatibele) draadloze speakers in je hele huis synchroon de muziek van jouw platenspeler af laten spelen. Dan hoef je alleen nog naar beneden om de plaat om te draaien.

Platenspeler kopen? Expert helpt je verder

Deel deze blog via:

Menno Visser | Productredacteur bij Expert

Review van:

Menno Visser

Productredacteur beeld & geluid bij Expert