Navigatie

JBL Xtreme 4 review: Hoe Xtreme is die echt?

Door: Annelies

Als het aankomt op feestjes, dan is sowieso één iemand van de partij en dat is de JBL Xtreme 4. De nieuwe speaker heeft een krachtig geluid en is ondanks zijn formaat makkelijk mee te nemen. Wat die nog meer te bieden heeft, lees je in deze review!

Pluspunten

  • + Ondanks groot formaat is hij makkelijk mee te nemen dankzij schouderband

  • + Uitstekend geluid met een diepe bas

  • + Nog grootser geluid met Auracast of JBL PartyBoost

  • + Accuduur van maar liefst maximaal 30 uur

Minpunten

  • - Geen hele grote veranderingen ten opzichte van de JBL Xtreme 3

  • - Is aan de zware kant

Belangrijkste specificaties JBL Xtreme 4

Verbindingsopties
Bluetooth, Auracast en JBL PartyBoost
Accuduur
24 uur + 6 uur Playtime Boost
Wat zit er in de doos?
JBL Xtreme 4 en oplaadkabel
Bijzondere kenmerken
JBL Pro Sound, JBL Bass Radiators, AI-geluidsboost

Nieuwe speaker in de JBL Xtreme-serie

De speaker is de nieuwste in de JBL Xtreme-serie. Een serie die, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit grote speakers met een krachtig geluid. De JBL Xtreme 4 volgt de Xtreme 3 op en in deze review kijken we dus ook met een schuin oog naar de verschillen tussen beide.

Groot in formaat, maar toch makkelijk mee te nemen

JBL Xtreme-speakers zijn altijd al wel forse speakers geweest. De Xtreme 4 is ook nog eens groter dan de Xtreme 3. Het is niet een speaker die je bijvoorbeeld even makkelijk in je tas stopt. Toch is deze speaker heel makkelijk mee te nemen en dat komt door de handige schouderband die je eraan vast kunt maken. Daardoor draag je de speaker lekker makkelijk met je mee.

Als je er met de speaker op uitgaat, dan kun je verwachten dat hij misschien een keertje valt of dat er water opkomt. Maak je geen zorgen want klappen vangt hij door de massieve behuizing vrij goed op en daarnaast is hij IP67-water- en stofbestendig. Daarmee kan hij dus wel wat water hebben, maar te veel daarvan levert dan wel weer schade op.

Verder is de speaker verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo heb je hem in het zwart, in het blauw en ook nog in een speciale versie met camouflagekleuren.

De tekst gaat verder onder de producten:

Groots geluid uit een grote speaker

De JBL Xtreme 4 heeft dus een groot formaat, en een groot formaat betekent ook dat er simpelweg meer ruimte is voor luidsprekers en drivers die zorgen voor een krachtig geluid. JBL noemt het zelf ook wel JBL Pro Sound. Van binnen zitten er twee woofers, twee krachtige drivers en twee JBL Bass Radiators die dus zorgen voor dat goede geluid met een diepe bas en veel detail. Om het zelf eens te ervaren, nodigen we je uit in 1 van onze 140 winkels!

Dat mooie geluid van de JBL Xtreme 4 wordt nog eens beter door de toevoeging van AI-geluidsboost. Wat de speaker doet is, hij analyseert het inkomende signaal en gebruikt tegelijkertijd een AI-algoritme om de beweging van de luidspreker te voorspellen. Klinkt een beetje technisch, maar het zorgt er dus voor dat de drivers in de speaker hun maximale vermogen gebruiken wat dus weer zorgt voor een beter en krachtiger geluid. Daarnaast vermindert het ook vervorming van het geluid.

Hoe meer speakers, hoe meer vreugd

Als het geluid nog niet krachtig en mooi genoeg voor je is, kun je de JBL Xtreme via Auracast koppelen met een andere Xtreme 4 voor een mooi stereogeluid. Je kunt hem ook koppelen met andere JBL-speakers die zijn voorzien van Auracast, zoals de JBL Clip 5 of de JBL GO 4 bijvoorbeeld.

Hoe meer speakers, hoe grootser het geluid. Ideaal voor feestjes natuurlijk. Naast Auracast heeft de Xtreme 4 ook JBL PartyBoost waarmee je hem ook met oudere JBL-speakers kunt verbinden wat volgens ons wel echt een groot voordeel is. PartyBoost zet je aan in de app om hem dan vervolgens met andere JBL-speakers die dit ook hebben te verbinden en je feestje wordt naar een hoger niveau gebracht.

Kom nooit meer zonder muziek te zitten

De grootste veranderingen van de nieuwe JBL Xtreme-speaker zitten hem vooral bij de accuduur. De Xtreme 3 had een maximale afspeeltijd van 15 uur, maar de Xtreme 4 gaat een stuk langer mee, namelijk maximaal 30 uur! Dat is dus het dubbele van zijn voorganger.

De speaker zelf heeft een afspeeltijd van 24 uur, maar met Playtime Boost kun je de accuduur nog eens met 6 extra uur verlengen. Playtime Boost zet je aan in de app van JBL en vervolgens stemt de speaker zijn prestaties af voor een nog langere afspeeltijd.

Ook nieuw is dat je de batterij kunt vervangen. Dus als die leeg is, haal je de batterij eruit en doe je er een volle nieuwe weer in. Eigenlijk, kun je eindeloos doorgaan met de Xtreme 4. Wel belangrijk om te weten is dat je hiervoor los een tweede batterij moet aanschaffen, deze zit namelijk niet standaard bij de levering.

Je kunt hem natuurlijk ook gewoon opladen met de meegeleverde oplaadkabel. Binnen 10 minuten zit er al genoeg in voor 2 uur aan muziek! Een volle lading duurt wat langer dan bij de Xtreme 3, maar dat komt natuurlijk ook omdat de accucapaciteit een stuk groter is.

Net als de Xtreme 3 heeft deze speaker ook een ingebouwde powerbank. Daarmee kun je als je in het park zit bijvoorbeeld je telefoon of andere apparaten opladen!

Controleer alles vanuit de app

Als je de JBL Xtreme 4 in huis haalt, zorg er dan ook voor dat je de JBL Portable app op je telefoon zet. Hier ontvang je namelijk updates, productondersteuningen en kun je dus functies als Playtime Boost of PartyBoost aanzetten.

Daarnaast is het ook de plek waar je de equalizer kunt aanpassen. Ben je een leek op dit gebied? Dan heb je gelukkig de vooraf ingestelde EQ’s waar je uit kunt kiezen. Voor de perfectionisten onder ons heb je ook nog de volledig aanpasbare equalizer waar je zelf kunt kiezen hoe de hoge-, lage- en middentonen klinken.

Xtreme geluid, overal waar je gaat

Ben je op zoek naar een speaker waarmee je een echt feestje kunt bouwen, maar tegelijkertijd ook makkelijk mee te nemen is? Dan is de JBL Xtreme 4 er zeker eentje om in je overweging mee te nemen. Zo komt er een goed geluid uit met een diepe bas. In combinatie met een schouderband en de lange accuduur neem je je muziek overal mee naar toe!