Navigatie

Philips Shaver Series 8000 review: moeiteloze reiniging en supergladde resultaten

Philips Shaver 8000 series review | Expert

Zeg je scheerapparaten, dan zeg je automatisch Philips, toch? Het Nederlandse merk is al jaren één van de grootste spelers in deze markt. Dat komt met name door de kwalitatief goede scheerapparaten die ze maken. Wij mochten één van de populaire scheerapparaten, de Philips 8000-series, onder de loep nemen. In deze review lees je onze bevindingen.

Pluspunten

  • + Uitstekende scheerprestaties zonder last te krijgen van huidirritaties

  • + Koppelen met handige GroomTribe-app

  • + Wet&Dry scheren

  • + Inclusief Quick Clean Pod

Minpunten

  • - Scheerapparaat niet te gebruiken als hij aan de oplader ligt

  • - Cleaning cartridge van de Quick Clean Pod moet je vervangen met een nieuwe als hij leeg is

Belangrijkste specificaties

Batterijduur 50 minuten
Nat en droog scheren Ja
Uitklapbare precisietrimmer Ja
Wat zit er in de doos? Philips scheerapparaat, reisetui, Quick Cleaning Pod, cleaning cartridge, borsteltje, oplaadkabel, oplaadstandaard
Bijzondere kenmerken Verbinden met GroomTribe-app, Wet&Dry, NanoTech Dual Prescision-mesjes

Wat zit er in de doos?

Allereerst, wat zit er in de doos? Het scheerapparaat kan zelf natuurlijk niet ontbreken al is het wel even zoeken. Hij zit namelijk verstopt in het meegeleverde reisetui. Er zit een C7-oplaadkabel met een USB-A-aansluiting bij. De oplaadkabel gaat zowel in je scheerapparaat als in het meegeleverde oplaadstation. Er zit geen oplaadblokje bij. Dit is een duurzaamheidskeuze van Philips. Je kunt het oplaadblokje van je telefoon of een ander apparaat gebruiken, je hebt er vast nog wel eentje thuis liggen!

Verder vind je in de doos nog een Quick Cleaning Pod met daarbij de cleaning cartridge, wat een potje met reinigingsvloeistof is. Hiermee hou je je scheerapparaat lekker schoon, maar daar verderop in deze review meer over. Er zit ook nog een klein borsteltje bij en uiteraard kunnen de boekjes, waaronder de handleiding ook niet ontbreken!

Philips 8000-series scheerapparaat
Reisetui
Quick Cleaning Pod
Cleaning cartridge
C7-oplaadkabel zonder oplaadblok
Oplaadstandaard
Borsteltje
Handleiding

De tekst gaat verder onder de producten:

Hoe zijn de scheerresultaten?

Wat je natuurlijk heel graag wil weten van een scheerapparaat is, hoe zijn de scheerresultaten? Als we Philips zelf moeten geloven zouden de NanoTech Dual Precision-mesjes met tot wel 150.000 scheerbewegingen per minuut voor een glad scheerresultaat zorgen.

Over het algemeen zorgt hij inderdaad voor een zeer gladde scheerbeurt. De meeste haartjes worden goed weggeschoren, hoe klein ze ook zijn. Vooral in combinatie met de app waarmee je je heel bewust bent van de scheerbewegingen kun je bijna geen haartje meer overslaan. Ook de grotere haartjes scheert hij makkelijk weg. Daarbij maakt het scheerapparaat gebruik van de zogeheten PowerAdapt sensor. Die past de snelheid van het scheren automatisch aan op de haardichtheid.

Voor de snelle scheerbeurt is die wel wat minder geschikt hebben we gemerkt. Haartjes worden namelijk best lastig weggeschoren als je er snel overeen gaat. Zolang je precies te werk gaat, wordt je gezichtshaar heel goed geschoren.

Na het scheren heb je geen last van irritaties zoals snijwonden of jeuk. Hoe dat is voor mensen met een gevoelige huid kunnen we niet echt goed inschatten. In de app staan speciale ‘scheerplannen’ die heel handig zijn voor mensen met een gevoelige huid. Daar zie je namelijk precies hoe je het best kunt scheren, zonder daarbij last te krijgen van huidirritatie.

Voegt de GroomTribe-app wat toe?

En over de app gesproken, deze is echt enorm handig. De Philips GroomTribe-app koppel je heel makkelijk met je scheerapparaat. Maar waarom is die volgens ons zo handig?

De app kun je vinden in de AppStore of in de Google PlayStore. Het enige wat je hoeft te doen is bluetooth aanzetten op je telefoon en de rest gaat zo’n beetje vanzelf! Voordat je het weet is je scheerapparaat gekoppeld met je telefoon!

Maar wat kun je vervolgens met de app? Op het home-scherm zie je interessante artikelen staan met betrekking tot het bijhouden van je gezichtshaar. Daarnaast toont de app handig advies voor het gebruik van de Quick Clean Pod en geeft hij je dus die uitgebreide scheerplannen voor het aanpakken van huidproblemen bij het scheren.

Naast al het handige advies geeft de app je ook praktische hulp. Wat namelijk naar onze mening echt het mooiste aan deze app is, is het stukje ‘begeleid scheren’. Tijdens het scheren hou je de app erbij waarmee je dan precies ziet of je wel de juiste bewegingen maakt. Een wijzertje dat omhoog en omlaag loopt geeft aan hoe goed jouw bewegingen zijn. Nadat de scheerbeurt voltooid is, zie je precies hoe lang je hebt geschoren en of je wel de juiste bewegingen hebt gemaakt.

Wat ook nog wel grappig is, is de zogeheten ‘stijlspiegel’. Hiermee opent de app jouw selfiecamera en kun je met verschillende filters zien hoe een bepaalde baard of snor je zou staan. Dus ben je altijd al benieuwd geweest hoe een volle snor of een kunstzinnige goatee je zou staan? Bekijk het in de GroomTribe-app!

Kwaliteit van Philips

Je betaalt er wat voor, maar je krijgt er ook zeker wat voor terug. Het scheerapparaat ligt goed in de hand en voelt kwalitatief goed aan, precies zoals we gewend zijn van Philips.

De scheerkop beweegt flexibel mee. Het maakt niet uit welke contouren jouw gezicht heeft, het scheerapparaat volgt ze naadloos. Geen enkel haartje dat daarmee gemist wordt! Daarnaast heeft hij ook nog een uitklapbare trimmer om de lijnen van je baard of snor mooi bij te werken!

Het scheerapparaat is overigens 100% waterdicht. Daarmee kun je dus ook nat scheren en is hij zelfs bruikbaar onder de douche! Dat is nog eens een enorm gebruiksgemak!

Hoe is de accuduur?

Het apparaat gaat vrij lang mee op één volle lading. Je kunt namelijk tot vijftig minuten lang draadloos scheren. Dit klinkt misschien niet als veel, maar laten we het in een ander perspectief zetten. Een scheerbeurt voor iemand met alleen wat kleine stoppels duurt ongeveer twee tot vijf minuten. Op een volle accu haal je er dus meer dan tien scheerbeurten uit!

Als het scheerapparaat leeg is, kun je hem op twee manieren opladen. Je kunt de C7-oplaadkabel direct in het scheerapparaat stoppen of je stopt hem in het oplaadstation. Op beide manieren wordt het apparaat goed opgeladen. Het grote voordeel van het oplaadstation is dat het ook direct als standaard dient. Door hem na elke scheerbeurt terug in het station te zetten, weet je zeker dat hij nooit leeg is op het moment dat je hem nodig hebt.

Het laden gaat vrij snel. We hadden een timer gezet toen we hem aan de oplader legden. Na een kwartiertje zat hij al op vijftig procent. De honderd procent haalde hij na veertig minuten al. Het voordeel van het snelle opladen is dat er na vijf minuten al voldoende stroom inzit voor één volledige scheerbeurt!

Wat ons wel opviel, is dat je tijdens het laden niet de mogelijkheid hebt om te scheren. Je moet hem daarvoor eerst van de lader afhalen. Maar goed, vijf minuten wachten is natuurlijk ook niet het einde van de wereld. Daarnaast viel het op dat het scheerapparaat vrij los in het oplaadstation zit. Niet zo los dat hij er makkelijk uitvalt, maar het voelt ook niet super stabiel aan.

Is hij eenvoudig te reinigen?

Tot slot nog, de reiniging van het scheerapparaat. Dit is namelijk wel iets wat dit scheerapparaat uniek maakt. De meeste scheerapparaten maak je schoon door ze onder de kraan te houden. Dat kan ook met de Philips 8000-serie, maar het gaat nog makkelijker met de Quick Clean Pod.

Dit is letterlijk een pot waarin je de meegeleverde cleaning cartridge stopt. Door het scheerapparaat omgekeerd in de Quick Clean Pod te zetten wordt hij grondig schoongemaakt en tegelijkertijd gesmeerd. Onder hoge druk spuit de Quick Clean Pod drie stralen reinigingsvloeistof uit de cleaning cartridge rechtstreeks in het scheerapparaat. Op die manier worden de haartjes verwijderd. Het duurt slechts een minuutje voordat die weer helemaal schoon is.

Het voordeel van de Quick Clean Pod is niet alleen het enorme gebruiksgemak, maar dat het ook nog eens goed is voor de levensduur van je scheerapparaat. Een goed onderhouden scheerapparaat gaat namelijk een stuk langer mee. Het nadeel van de Quick Clean Pod is dat je telkens nieuwe cleaning cartridges moet kopen wanneer hij leeg is. Daarmee ben je dus elke keer weer wat geld kwijt.

Breng je gezichtshaar in shape met de Philips 8000-series

De Philips 8000-series is wat ons betreft een uitstekend scheerapparaat, maar bovenal vrij uniek. Het is namelijk een scheerapparaat dat je kunt koppelen met een app en kunt schoonmaken met een reinigingsstation. De scheerresultaten zijn goed, je gebruikt hem zowel droog als nat en de kwaliteit van het apparaat zelf is ook prima in orde, zoals je mag verwachten van Philips.

Ondanks zijn goede en precieze scheerresultaten merkten we wel dat hij bij een snelle scheerbeurt wat haartjes oversloeg. Het draait bij dit scheerapparaat dus vooral om de secure bewegingen. Daarnaast is het jammer dat je hem niet kunt gebruiken als hij aan de oplader ligt. Maar goed, daar tegenover staat dan wel weer een uitstekende accuduur en een snelle oplaadtijd.

Kortom, de Philips 8000-series is een goed scheerapparaat die beschikt over prima scheerresultaten en makkelijk in gebruik is. Kom langs in de winkel om hem te halen of bestel hem op expert.nl.