Navigatie

Hoe ontkalk je de De'Longhi Magnifica?

De'Longhi Magnifica ontkalken

Om te blijven genieten van de lekkere koffie die de De'Longhi Magnifica je geeft, is het belangrijk om het apparaat af en toe te ontkalken. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het daar aan toe is. Hoe je het apparaat ontkalkt en wat je er allemaal voor nodig hebt, leggen we je uit op deze pagina!

Heb je geen De'Longhi Magnifica? We hebben ook adviespagina’s over het ontkalken van andere koffiezetapparaten. Misschien staat die van jou wel tussen de onderstaande pagina’s:

Nespresso ontkalken Senseo ontkalken Koffiezetapparaat ontkalken Dolce Gusto ontkalken

-

Hoevaak ontkalken?

Het ontkalken van de De'Longhi Magnifica blijf niet bij één keer. Je doet er goed aan om het apparaat één keer in de 2 of 3 maanden te ontkalken. Zo blijft het apparaat in zijn beste staat en geniet je van optimale smaak en temperatuur.

Om kalkaanslag te verminderen, maak je gebruik van het handige waterfilter van De'Longhi. Daarmee wordt het kalk gefilterd uit het water en hoef je minder vaak het apparaat te ontkalken.

Wat heb je nodig?

Voordat je gaat beginnen is het handig om te kijken wat je precies nodig hebt. Eigenlijk zijn het maar twee dingen, een opvangbak waar ongeveer 2 liter water in kan en een ontkalker van De'Longhi. De opvangbak is belangrijk voor het opvangen van het water en de ontkalker voor het kalkvrij maken van het koffiezetapparaat. Verder is het handig om in de buurt van een kraan en gootsteen te zijn.

Ontkalk de De'Longhi Magnifica

Zet als allereerst het apparaat aan. Vervolgens leeg je de lekbak en het waterreservoir. Heb je een waterfilter? Verwijder die dan uit het waterreservoir.

Pak nu het ontkalkingsmiddel erbij en giet ongeveer 100 ml in het waterreservoir. Voeg daarna 1 liter water uit de kraan toe en plaats het reservoir terug in de koffiemachine. Dan is het nu tijd om het opvangbakje erbij te pakken en hem onder het stoompijpje en de koffieuitloop te plaatsen. Deze gaat straks al het water dat uit de machine komt, opvangen.

Staat de opvangbak eronder? Druk dan 5 seconden op het ontkalkknopje. Als het stoomlampje gaat knipperen dan draai je de stoomknop in de linkerbovenhoek naar stand ‘I’. Nu gaat het koffiezetapparaat beginnen met ontkalken. Dit kan ongeveer een halfuur duren. Neem in die tijd wat rust of ga iets anders doen.

Nadat het koffiezetapparaat klaar is met het ontkalken draai je de stoomknop weer terug naar stand ‘O’. De opvangbak zit, als het goed is, nu vol met water. Leeg de opvangbak boven de gootsteen en zet hem vervolgens weer terug onder het stoompijpje. Het waterreservoir van de Magnifica is na de ontkalking leeg. Haal het reservoir eruit, spoel hem goed om onder de kraan en vul hem vervolgens tot de max. Nadat je het waterreservoir weer terug in de machine hebt gezet, ga je de Magnifica nog één keer spoelen.

Kijk nog even goed of de opvangbak wel onder de stoompijp staat. Draai vervolgens de stoomknop weer naar stand ‘I’ en het spoelen kan beginnen. Dit duurt weer een tijdje. Na verloop van tijd is het waterreservoir helemaal leeg. Je draait de stoomknop weer naar stand ‘O’ en je leegt de opvangbak weer boven de gootsteen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het waterreservoir vullen. Zet hem terug in de machine en het ontkalken is helemaal klaar. Nu zet je weer de lekkerste bakjes koffie voor jezelf en anderen.

Heb je hulp nodig voor je De'Longhi apparaat?

De'Longhi heeft een handige productassistent die je antwoord geeft op bijna al je vragen over De'Longhi koffiemachines, keukenapparaten, airconditioners, elektrische kachels en luchtontvochtigers en -bevochtigers.

De'Longhi Product Assistent

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt