Navigatie

Advies over hairstyling

Bekijk alle hairstyling producten bij Expert

Haarstyling tool kopen? Expert adviseert je graag!

Houd je ervan om jouw haar mooi te stylen en wil je daar het juiste apparaat voor kopen? Er zijn veel soorten tools die je daar voor kunt gebruiken, zoals föhns, krulborstels, krultangen en stijltangen. Deze zijn vervolgens ook weer te verdelen in meerdere soorten en maten en met verschillende kenmerken en functies.

Het is dan ook niet eenvoudig om de juiste hairstyling tool te kiezen. Daarom leggen wij je hier uit wat je met de verschillende producten kan en waar je op kunt letten bij de aanschaf ervan. Zo weet je precies welk product bij jou en jouw wensen past!

Föhn kopen bij Expert

Föhn/haardroger

De bekendste hairstyler is toch wel de föhn. Velen hebben of willen deze styler in huis en je komt ze vaak tegen in de bad- en kleedkamers van hotels en sauna’s. Een föhn wordt ook wel een haardroger genoemd, want het versnelt het droogproces van je haar wanneer je het net gewassen hebt. Dat doet het door middel van het blazen van warme lucht.

Met föhns kan je ook volume in jouw haar creëren. Dat kan door middel van een diffuser opzetstuk, maar niet iedere föhn beschikt daarover. Je kunt dan gebruik maken van een ronde haarborstel en de föhn voor het creëren van volume.

Föhns verschillen van elkaar in het vermogen, het aantal warmte- en luchtstanden en extra functies, eigenschappen en technologieën. Wil je daar meer over lezen? Lees dan verder op de adviespagina over föhns.

Bekijk alle föhns bij Expert

Stijltang kopen bij Expert

Stijltang

Met een stijltang kan je jouw haar op verschillende manieren stijlen. Je maakt het er supersteil mee, maar met veel stijltangen kan je het ook mooie golven of krullen geven. Daarvoor is het wel handig dat de stijltang afgeronde en flexibele platen heeft. Dat zorgt voor een goede verdeling van het haar over de platen, wat het meest effectief is.

Stijltangen verschillen voornamelijk van elkaar in de temperatuurinstellingen, grootte en coating van de platen. Wil je daar meer over lezen? Lees dan verder op de adviespagina over stijltangen.

Bekijk alle stijltangen bij Expert

Krultang kopen bij Expert

Krultang

Een krultang is de meest ideale stylingtool om krullen mee te creëren. Het kan ook met een stijltang of krulborstel, maar het is natuurlijk de hoofdzakelijke functie van een krultang. Met verschillende soorten krultangen kan je de meest uiteenlopende krullen maken. Van grote pijpenkrullen tot beachy waves. Welke krullen je met welke tang kan maken, hangt van de diameter van de tang af.

Krultangen verschillen dus van elkaar in diameter, maar ook in temperatuurinstellingen, materialen en of het automatisch of handmatig werkt. Wil je daar meer over lezen? Lees dan verder op de adviespagina over krultangen.

Bekijk alle krultangen bij Expert

Krulborstel kopen bij Expert

Krulborstel

Wanneer je krullen in je haar wilt maken, zal je waarschijnlijk vooral denken aan het gebruik van een krultang. Inmiddels hebben we geleerd dat dit ook met veel stijltangen kan, maar het kan ook met een krulborstel.

Deze stylingtool brengt krullen aan in jouw haar en creëert bovendien volume. Dit doet het niet met verhitte platen, maar met warme lucht. Daarmee krijgt het ook de functie van een föhn, waardoor je de krulborstel goed kunt gebruiken bij vochtig haar.

Krulborstels verschillen van elkaar in het type borstelhaar, de draaibewegingen en de verschillende functies die ze hebben, zoals een keramische functie. Wil je hier meer over lezen? Lees dan verder in het advies over krulborstels.

Bekijk alle krulborstels bij Expert

Waarop letten bij kopen?

Waarop letten bij het kopen van een hairstyling tool?

Hoewel iedere stylingtool een eigen werking en functie heeft, zijn er een paar punten waar je (bijna) altijd op moet letten bij het kopen van een stylingtool.

Zo vertelt de wattage hoe krachtig het apparaat is. Bij een föhn geeft dat bijvoorbeeld aan hoe snel het haar droog is en bij een stijl- en krultang hoe snel hij op temperatuur is.

Ook is de coating erg belangrijk. Bijna alle stylingtools maken namelijk gebruik van warmte, maar dat kan jouw haar beschadigen. Door te kiezen voor een stijltang of krulborstel met bijvoorbeeld een keramische coating, wordt jouw haar beschermd tegen oververhitting.

Als laatste let je bij het kopen van een hairstyling tool op wat je met het apparaat wilt gaan doen:

Voor ieder wat wils

Voor ieder wat wils

Wil je steil haar?

Met een stijltang maak je prachtig stijl en glad haar.

Wil je krullen?

Krultangen zijn gemaakt voor het creëren van allerlei soorten krullen. Ook een krulborstel kan je gebruiken om krullen mee te maken en zelfs met veel stijltangen maak je krullen of golven in jouw haar.

Wil je volume?

Met een krulborstel creëer je extra volume in jouw haar, maar dat kan je ook met een föhn doen. Vooral wanneer deze is voorzien van een diffuser, krijgt jouw haar veel volume.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt