Navigatie

De beste smartphones voor jouw vakantiefoto's

Om leuke vakantieherinneringen te bewaren wil je leuke foto's van je reis hebben. Daarvoor heb je tegenwoordig niet per se meer een fotocamera nodig. Goede foto's maak je namelijk ook gewoon met je smartphone. In deze blog lees je over de smartphones met goede camera's voor het maken van jouw vakantiefoto's!

Samsung Galaxy A54

Wil je mooie vakantiefoto's, maar niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe telefoon? Dan is de Samsung Galaxy A54 een hele interessante optie. De A54 is een midrange telefoon en is de grotere broer van de Samsung Galaxy A14 en de Galaxy A34.

De hoofdcamera van de Galaxy A54 heeft 50 megapixels. Daarnaast is hij voorzien van een ultrawide- en een macrocamera. In het donker schakelt de camera automatisch over naar 'nachtmodus', daardoor maak je ook 's avonds goede foto's. Ben je nou benieuwd naar de fotoprestaties van de A54? Check dan onze videoreview!

Motorola Edge 20

Voor de prijs van de Motorola Edge 20 krijg je een vrij goede camera! De hoofdcamera telt maar liefst 108 megapixels. Daarmee maak je zeer realistische foto's van de mooie bergen of witte stranden!

Wat de camera van de Motorola Edge 20 extra bijzonder maakt is Super Zoom. Daarmee zoom je tot 30 keer meer in om nog meer details vast te leggen! Daarnaast heeft hij ook nog eens hele interessante functies die niet veel telefoons hebben. Zo maak je bijvoorbeeld gave video's met Superslow-motion of video's met spotkleur, waarbij één object gekleurd is. Genoeg om je uit te leven dus!

iPhone 14

Als je echt het beste van het beste wilt op het gebied van camera's en daar ook bereid bent om iets meer voor uit te geven, dan is de iPhone 14 misschien wel de beste keuze. Dit highend model heeft qua megapixels niet het meeste van alle telefoons, maar maakt wel zeer goede foto's. Het aantal megapixels hoeft niet veel te zeggen over de camerakwaliteit.

Wat de camera vooral uitstekend maakt, is de grotere sensor en diaframga. Daarmee maak je hele goede foto- en video-opnames in alle lichtomstandigheden, zelfs 's nachts. iPhone heeft er heel wat technieken ingestopt om zo goed mogelijk een echte fotocamera na te bootsen. Zo lijkt het wel alsof er een professionele fotograaf jouw vakantiefoto's heeft geschoten.

Samsung Galaxy S23

En nu we het toch over uitstekende camera's hebben, dan mag de Samsung Galaxy S23 niet ontbreken natuurlijk! Vooral de S23 Ultra maakt fantastische foto's. Hij heeft een cameraresolutie van, hou je vast, 200 megapixels! De camera van de standaard S23 ligt met 50 megapixels heel wat lager, maar moet je zeker niet onderschatten!

Met deze telefoon maak je zowel van dichtbij als veraf goede foto's. Een bijzondere techniek is Space Max. Daarmee zoom je heel ver in en maak je alsnog een vrij scherpe foto! Leuk om mee te spelen. Ook bij de S23 is het vooral de sensor die van jouw foto's meesterwerken maakt. Zo zie je maar, het aantal megapixels zegt niet altijd wat over de kwaliteit van de camera.

Foto's maken met je smartphone

Je kunt dan wel een telefoon uitkiezen die mooie foto's maakt, het ligt natuurlijk ook aan jezelf hoe de kwaliteit van een foto is. Kies voor de juiste compositie en speel een beetje met de instellingen. Wil je nou weten hoe je mooie vakantiefoto's maakt? Check onze andere blog dan eens!

Meer in het assortiment

Naast deze vier telefoons zijn er nog meer interessante modellen die uitstekende foto's maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Xiaomi 12T die met de 108-megapixel hoofdcamera ook echt goede foto's maakt. Kun je niet kiezen? Kom eens langs in de winkel om je te laten adviseren door onze Experts!