Navigatie

Wat is belangrijk bij recyclen van je elektrische apparaten?

Recyclen is een populair thema. Steeds meer mensen zijn bezig om een steentje bij te dragen aan een betere planeet! Ook bij Expert staat recyclen en duurzaamheid hoog in het vaandel. In deze blog vertellen we wat jij kunt doen en hoe wij je daarbij kunnen helpen!

Zorg goed voor je apparaten

Een apparaat, zoals een wasmachine, recycle je natuurlijk pas als hij het niet meer doet. Om te zorgen dat een apparaat lang meegaat, is het belangrijk om hem goed te onderhouden door hem bijvoorbeeld af en toe goed schoon te maken. Hieronder vind je een verzameling aan handige adviespagina’s die je handige onderhoudtips geven

Hoe recycle je jouw elektrische apparaten?

Verzamel je elektrische apparaten die je wilt recyclen en breng ze langs bij een Expert-winkel bij je in de buurt. Van koffiezetapparaten tot verlichting, Expert zorgt ervoor dat jouw elektrisch apparatuur op een verantwoorde manier wordt gerecycled. Wil je weten hoe wij je het best kunnen helpen bij het recyclen van jouw oude apparaten? Kijk dan even op onze servicepagina waar we je uitleggen hoe wij jouw apparatuur verantwoord recyclen!

Naast dat Expert je oude apparatuur gratis meeneemt bij een bestelling van een nieuw apparaat, kun je zelf ook actie ondernemen. Er zijn genoeg milieustraten te vinden in Nederland waar je al je oude apparatuur kunt afleveren.

Vervolgens zorgen recyclebedrijven ervoor dat alle bruikbare onderdelen een tweede leven krijgen. Zo wordt het verwerkt in de productie van nieuwe producten. Hiervoor hoeven bedrijven geen grondstoffen uit de natuur te halen. Dit draagt enorm bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot!

Recyclen met Wecycle en Weee Nederland

Expert werkt samen met Wecycle en Weee Nederland die allebei onder Stichting OPEN vallen. Beide bedrijven zorgen voor het verantwoord recycelen van jouw elektrische apparaten. Ze zorgen voor recycling met een hoog milieurendement. Dat wil zeggen dat oud apparatuur zowel efficiënt als milieuvriendelijk wordt gerecycled.

Nationale Wecycleweek 2023

Van 9 tot 15 oktober 2023 is het de Nationale Wecycleweek! Verzamel je kapotte of verouderde apparaten en lampen (e-waste) en lever ze in op één van de verschillende inzamellocaties in Nederland zodat het gerecycled kan worden! Kijk voor meer informatie op www.wecycle.nl.