Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over drogers

Nieuwe droger nodig? Expert adviseert u graag!

Wanneer u een droger gaat kopen kunt u uit veel soorten kiezen. Iedere droger heeft andere mogelijkheden. Er zit verschil in model, vulgewicht, geluidsniveau en energieklasse. Hieronder vertellen wij u waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe droger.

1. Warmtepompdroger

Warmtepompdrogers zijn veel energiezuiniger dan andere soorten drogers. Dit komt doordat de warme lucht steeds opnieuw de trommel in wordt geblazen. Ook de lagere droogtemperatuur bespaart energie, en is milder voor uw kleding. In sommige warmtepompdrogers kunt u zelfs veilig kleding van wol of zijde drogen, zonder dat deze krimpt. Condens wordt opgevangen in een condensbak of via een slang naar de waterafvoer geleid. U heeft geen luchtafvoer naar buiten nodig.

Bekijk alle warmtepompdrogers

2. Condensdroger

Bij condensdrogers wordt vochtige lucht opgevangen in een bak in de machine. Deze kunt u zelf legen, of aansluiten op een afvoerslang. U heeft dus geen luchtafvoer naar buiten nodig. Een condensdroger maakt gebruik van hoge temperaturen om uw wasgoed te drogen. Hierdoor is uw was snel droog maar is de droger wel minder energiezuinig.

Bekijk alle condensdrogers

3. Luchtafvoerdroger

Luchtafvoerdrogers pompen de vochtige lucht gewoon naar buiten toe via een opening. Hierdoor heeft u altijd een afvoerbuis naar buiten nodig. Een afvoerdroger droogt uw wasgoed (net als een condensdroger) met hoge temperaturen. Hierdoor is uw was snel droog, maar dit maakt de droger wel minder energiezuinig.

Bekijk alle luchtafvoerdrogers

4. Was-droogcombinatie

  • Gebruiksgemak: wassen en drogen in één
  • Ruimtebesparend
  • Geen condensbak

Een was-droogcombinatie is een wasmachine en droger in één. Met een was-droogcombinatie kunt u zowel losse was- en droogprogramma’s draaien, maar ook een gecombineerd was-droogprogramma.

Let op, vaak verschilt wel het maximale vulgewicht voor wassen en drogen.

Bekijk alle was-droogcombinaties

5. Vulgewicht - Hoeveel was wil ik in één keer kunnen drogen?

Hoeveel wasgoed u in een droger kwijt kunt, wordt de trommelcapaciteit of maximale vulgewicht genoemd.

Onderstaande tabel laat zien welk vulgewicht het beste bij uw huishouden past. Verder hangt het vulgewicht af van hoe vaak u de was doet. Spaart u de was op zodat u maar een keer per week hoeft te wassen? Dan kunt u het beste kiezen voor een droger met een groter vulgewicht (8 Kg of meer). Kijk verder ook naar het vulgewicht van uw wasmachine om te voorkomen dat de was niet allemaal in de droger past.

Aantal personen in het huishoudenAdvies vulgewicht
1 - 2 personen 7kg of minder
3 - 4 personen 8kg
5 personen of meer 8kg of meer

 

Alle drogers met > 8kg vulgewicht

6. Energieklasse - Wat is het energieverbruik van de droger?

Een zuinige droger is niet alleen goed voor het milieu, maar u bespaart ook op de energiekosten.

Hoe zuinig een droger is, wordt aangegeven met de energieklasse. De energieklasse wordt aangeduid met een letter. Energieklasse B is hierbij het minst zuinig en energieklasse A+++ -50% het zuinigst.

 LuchtafvoerdrogerCondensdrogerWarmtepompdroger
Energieverbruik Hoog Hoog Laag
Droogtijd Kort Kort Lang
Droogtemperatuur Hoog Hoog Laag
Luchtafvoer naar buiten Ja Nee Nee

Alle drogers met energieklasse A+++

7. Wat voor soort afvoer heeft de droger?

Condensreservoir
Bij warmtepomp- en condensdrogers wordt het condenswater in een condensreservoir opgeslagen. U moet dit reservoir zelf legen nadat u de droger heeft gebruikt.

Condensafvoerslang
Op sommige warmtepomp- en condensdrogers kunt u een afvoerslang aansluiten. De afvoerslang voert het condenswater af via de waterleiding. U hoeft bij een droger met een afvoerslang dus geen condensreservoir te legen.

Luchtafvoerslang naar buiten
Luchtafvoerdrogers voeren via een slang de vochtige lucht naar buiten af. U heeft hiervoor een gat in uw muur of raam nodig.

Vragen of liever persoonlijk advies?

  • Persoonlijk advies op maat
  •  Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Liever persoonlijk advies ontvangen? Jouw lokale Expert winkel staat voor je klaar! Op basis van je wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat jouw dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!

Bekijk alle Expert winkels