Navigatie

Nieuwe wasdroger eerste gebruik

Hoe gebruik je je droger de eerste keer?


Gefeliciteerd met je nieuwe wasdroger! We hebben verschillende tips en advies voor je verzameld zodat je optimaal van je droger kunt genieten. Wat mag er allemaal in de droger? Wat betekenen de droger symbolen op het kledinglabel? Welk droogprogramma moet je gebruiken? Hoe maak je een droger schoon? En hoe kun je energiezuinig drogen? Je leest het hieronder.

Eerste gebruik

Wat mag er in de droger?

In principe mag alle kleding die je op 60 graden kunt wassen ook in de droger. Verder kun je katoen meestal veilig drogen. Fleece, polyester en andere synthetische kleding droog je met het synthetisch programma en op een lagere temperatuur om te voorkomen dat het beschadigt of krimpt. Wol kun je het beste aan de waslijn drogen, maar als je wasdroger een speciaal wolprogramma heeft dan mag het eventueel ook in de droger.

Wat mag er in de droger?

Wat betekenen de droger symbolen?

Op het kledinglabel staan verschillende symbolen die aangeven op welke temperatuur je het kledingstuk moet wassen, of je het mag strijken en of het in de droger kan. Het droogsymbool is een vierkant met daarin een cirkel.

Een droogsymbool met geen of 2 stippen betekent dat je het kledingstuk veilig kunt drogen. 1 stip betekent alleen drogen op lage temperatuur en een kruis betekent dat de kleding niet in de droger mag.

Wat betekent het symbool op de droger?

Welk droogprogramma gebruiken?

Een wasdroger heeft verschillende programma’s voor katoen, synthetisch en soms ook voor delicate kleding zoals wol. Voor katoenen kleding zoals lakens, handdoeken, keukentextiel, jeans, broeken en shirts gebruik je het katoenprogramma. Voor synthetische kleding zoals fleece of polyester gebruik je het synthetisch programma en is het belangrijk om op een lagere temperatuur te drogen om te voorkomen dat het kledingstuk krimpt. Wol kan beter niet in de droger, maar als jouw wasdroger een speciaal wolprogramma heeft dan kun je wollen kleding voorzichtig op lage temperatuur drogen.

Welk droogprogramma kiezen?

Droger schoonmaken

Na elke droogbeurt moet je de pluizen uit het pluizenfilter verwijderen zodat de droger optimaal blijft werken. Verder moet je ook de condensor regelmatig schoonmaken, als je dit vergeet dan verbruikt de droger op den duur meer energie. De binnenkant van de droogtrommel kun je afnemen met een vochtig doekje met een mild sopje. Vooral allesreiniger met citroengeur helpt goed tegen geurtjes.

Droger schoonmaken Wasgoed uit de droger stinkt, hoe los ik dit op?

Wasdroger problemen oplossen

Als je wasdroger na veelvuldig gebruik niet goed droogt, een raar geluid maakt of een storing heeft dan is dat natuurlijk vervelend. Gelukkig is het probleem meestal eenvoudig zelf op te lossen waarna je weer snel verder kunt met de was drogen. Hieronder zie je hoe je verschillende droger-problemen oplost.

Droger droogt niet goed Wasdroger maakt geluid

Wasdroger storing oplossen:

AEG droger storingen Bosch droger storingen Miele droger storingen Sasmung droger storingen Siemens droger storingen Whirlpool droger storingen

Niet te vol

Tips om zuinig te drogen

Als je energie wil besparen met drogen dan hebben we een aantal tips voor je:

  1. Centrifugeer wasgoed eerst op een hoog toerental in de wasmachine. Dan is het wasgoed al minder vochtig wanneer je het in de droger stopt en hoeft de droger dus minder te doen.
  2. Houd het pluizenfilter en de condensor van de droger goed schoon. Zo zorg je ervoor dat de droger goed blijft werken en dat hij zijn energiezuinige werking behoudt.
  3. Spaar wasgoed op zodat je de alleen droogt met een voldoende gevulde droogtrommel.

Verbruik droger en zuinig drogen tips

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt