Navigatie
8.31 10 384

Expert Zutphen

Plan uw route
 • 9.3 10 “De kwaliteit en de service zijn zeer goed. Vriendelijke mensen.”
 • 8.6 10 “Een aanrader om er heen te gaan als je wat nodig bent!”
 • 10.0 10 “Aangezien onze oude koelkast defect was gegaan direct naar de expert bij ons in buurt gegaan. We zijn erg blij dat ze de zelfde dag nog een nieuwe gebracht hebben wat toch fijn is met het warme weer.”
 • 8.3 10 “prima in het contact, vlotte en attente thuisbezorging”
 • 9.7 10 “Aan te bevelen wegens vakkundige begeleiding en apparatuur.”
 • 7.5 10 “Zie eerder genoemde reactie”
 • 8.8 10 “Bestelling goed afgeleverd”
 • 7.3 10 “kan nog niet over oordelen,ik heb het nog niet gekregen”
 • 8.7 10 “De naam zegt voldoende. Uitstekende service!”
 • 8.0 10 “Ik heb de Philips 43PUS6401/12 TV gekocht en ben daar erg van onder de indruk. De apps waarvoor smart wel moet worden geïnstalleerd en waarvoor je ook wat extra\'s moet betalen, vind ik leuk om erbij te hebben. Helaas doen alle apps het (nog) niet, maar na verloop van tijd wordt dat hopelijk verbet”
Expert Zutphen

Expert Zutphen

Welkom bij Expert Zutphen!

Expert Eliesen is een familiebedrijf met vestigingen in Baak, Hengelo en Zutphen. De opa van de huidige eigenaar Mathijn Eliesen begon in 1935 met de verkoop en reparatie van fietsen in het pand aan de Zutphen Emmerikseweg in Baak. Later breidde hij zijn aanbod uit met radio’s en tv’s. Toen de vader van Mathijn in de jaren zeventig de zaak overnam, gingen de fietsen eruit en breidde hij het assortiment uit met huishoudelijke apparaten. En dat is alleen maar verder gegroeid want in 1993 kwam er een vestiging in Zutphen bij aan de rand van het centrum. Sinds 2014 is er ook een Expert Eliesen in Hengelo (Gld.). Zo hebben we met drie vestigingen een compleet aanbod in witgoed en bruingoed.

De witgoedspecialist in Zutphen

Wilt u een nieuwe wasmachine, wasdroger, koelkast, vriezer of vaatwasser kopen? Voor de aanschaf van en advies of vragen over nieuwe witgoedapparatuur bent u bij Expert Zutphen aan het juiste adres! In onze winkel vindt u apparaten van alle bekende witgoedmerken zoals Miele, AEG, Bosch en Liebherr. U heeft de keuze uit diverse formaten en modellen zodat u altijd vindt wat u zoekt. En ook voor inbouwapparaten en de installatie daarvan kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Nieuwe tv kopen in Zutphen

Op zoek naar een nieuwe televisie? Bij Expert Zutphen vindt u een volledig assortiment televisies van alle grote tv-merken zoals Samsung, Sony, Philips en LG. Wilt u het verschil tussen een OLED- en QLED-tv weten? Kom langs, ervaar het zelf en krijg passend advies. Vooral als u twijfelt over het beeldformaat is het erg handig dat u de verschillende opties eerst in de winkel kunt bekijken. Is uw nieuwe tv toch te groot of te klein? Expert Zutphen heeft de oplossing: met onze beeldformaatgarantie ruilen we het apparaat gewoon om voor het gewenste formaat!

Expert in multimedia

Een nieuwe smartphone, snellere laptop of een tablet voor de kinderen kopen? Bij Expert Zutphen vindt u een breed assortiment aan multimedia-apparaten van alle topmerken. Houd bijvoorbeeld de nieuwste Samsung smartphones en tablets vast en test alle nieuwe functies, of bekijk laptops en Chromebooks van merken zoals Acer, Asus, HP en Lenovo. Wilt u direct met uw nieuwe laptop aan de slag? Expert kan uw nieuwe apparaat direct gebruiksklaar maken. Bekijk de servicepagina voor meer informatie!

Productdemonstraties

In onze winkel staan alle apparaten klaar ter demonstratie. Daardoor kunnen wij u gemakkelijk het verschil laten zien tussen stofzuigers van bijvoorbeeld Miele en Bosch, of de verschillende functies van een wasmachine uitleggen. Luister bij ons naar uw lievelingsmuziek om uw nieuwe speakers te selecteren of proef het verschil tussen een Nespresso of koffie van versgemalen koffiebonen.

Bezorgservice

Als u een nieuwe wasmachine of televisie heeft gekocht, kunnen onze bezorgers uw aankoop netjes bij u thuis afleveren. Op een moment dat ú het beste uitkomt. Wij plannen een afspraak met u in, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Vooraf maken we eventuele extra afspraken met u over bezorging op een etage, levering binnen 24 uur of bezorging op zaterdag. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Wilt u dat wij uw oude apparaat voor u afvoeren? Dat doen wij graag voor u!

Installatieservice

Een nieuwe vaatwasser, koelkast of oven inbouwen is niet eenvoudig. Wij adviseren u dan ook om dit door Expert te laten doen. Wij hebben daarvoor onze speciale inbouwinstallatieservice. Bovendien brengen wij uw aankoop bij u thuis. Wanneer u dat wil! De medewerker zal het huidige inbouwapparaat demonteren en het nieuwe inbouwapparaat vakkundig plaatsen.

Ook bieden wij een installatieservice aan voor andere apparatuur, zoals aansluiten van een nieuwe televisie of home cinema set. Oude apparatuur nemen wij graag voor u mee. Net als het verpakkingsmateriaal laten wij dit recyclen.

Reparatieservice

Niets zo vervelend als een kapotte wasmachine als de wasmand vol is. Of een TV die het niet meer doet als u net klaar zit voor de wedstrijd. Onze reparatieservice lost alle problemen voor u op. De reparatie wordt snel en vakkundig uitgevoerd. Bel ons om een reparatieverzoek in te dienen of vul het reparatieformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Nieuws

Problemen met WIFI opgelost
In veel huishoudens en bedrijven wordt een steeds groter beroep gedaan op de draadloze verbindingen met WiFi. Waar voorheen één pc op die manier draadloos met internet was verbonden is het aantal apparaten dat van diezelfde verbinding gebruik maakt de afgelopen jaren enorm gegroeid. Naast de vaste pc zijn er vaak een of meer tablets in huis, hebben kinderen op de eigen kamer misschien een laptop en maak je ook met smartphones via WiFi verbinding met internet. Als het mooi weer is wil je ook nog graag buiten op het terras met je tablet tv kijken. Op veel plekken gebeurt dat nog met exact dezelfde WiFi-apparatuur die vijftien jaar geleden nog zo goed voldeed. Dat leidt tot klachten over snelheid en verbindingen die weg vallen.

Met een extender kun je het signaal versterken. Dat vraagt wel enige kennis. Plaats je de extender halverwege de woning om op zolder ook bereik te hebben, dan ben je in feite een verzwakt signaal aan het versterken. Het beste resultaat bereik je door het signaal vanaf de bron door te sturen. Expert Eliesen heeft daar goede oplossingen voor, onder meer met Powerline, die gebruik maakt van het elektriciteitsnetwerk om het WiFi-signaal naar andere plekken in huis door te sturen. Als je ook nog randaarde kunt gebruiken bereik je nog hogere snelheden. Ook voor het probleem dat apparaten blijven schakelen tussen WiFi-signalen zijn oplossingen. Met de aanleg van een netwerk los je dat op. “Wij adviseren mensen graag”, licht Mathijn Eliesen toe. “Soms kunnen ze er zelf mee aan de slag, maar waar nodig helpen wij graag. Onze medewerkers hebben de kennis in huis om bij de mensen thuis te beoordelen wat de beste oplossing kan zijn om maximaal profijt te houden van alle voorzieningen.”

Online bij Expert bestellen, lokaal bij Expert kopen
De webshop van Expert koppelt het gemak van online bestellen aan de voordelen van lokaal kopen. Wie op de website van Expert een product besteld, krijgt het thuis gebracht vanuit de dichtstbijzijnde Expert-winkel. Mét de service die daar standaard bij hoort. De online bestelling wordt doorgegeven aan bijvoorbeeld de Expertwinkel in Zutphen, Baak of Hengelo. Van daaruit wordt contact opgenomen met de klanten om een afspraak te maken voor aflevering van het product.

De medewerker van de Expert-bezorgdienst kan ook vragen beantwoorden, helpt mee, als dat nodig is, om het apparaat op de plek te krijgen en neemt bovendien verpakkingsmateriaal mee terug. Kortom: de winkel Expert Eliesen is voor de klant 24 uur per etmaal open!”

Steeds meer gemak en comfort met Home Automation
De term raakt steeds meer ingeburgerd: home automation. De mogelijkheden van internet worden gebruikt dan voor bediening van apparaten. Vaak worden daarvoor sensoren gebruikt. Het zijn soms relatief eenvoudige toepassingen die handig zijn en wonen veraangenamen. Bijvoorbeeld de lamp die aangaat wanneer je vanuit bed naar het toilet gaat, een deur die vanzelf open gaat als je beladen met volle boodschappentassen thuis komt of verlichting of rolluiken die je met de smartphone bedient. Pascal is bij Expert Eliesen de specialist. “Voor ouderen kan een aantal eenvoudige toepassingen het wonen veraangenamen. Met verlichting die automatisch aan gaat, maar bijvoorbeeld ook als je de deurbel niet meer hoort. Je kunt dan zorgen dat de lamp in de woonkamer gaat knipperen.”

De gong waarmee in vroeger tijden werd gewaarschuwd dat het eten klaar is kun je vervangen door een seintje waarmee de tv uitgaat, de verlichting bij tafel verandert in sfeerverlichting en de kinderen met een sms-je wordt gemeld dat ze aan tafel moeten komen. Home automation is op allerlei terreinen in te zetten. Met sensoren kun je op het gebied van veiligheid veel ongemakken voorkomen. Je krijgt een seintje als de elektriciteit uitvalt van de vrieskist, de lekbeveiliging van de wasmachine kan zicht melden of de sensor aan de buitendeur reageert omdat mogelijk een inbreker rommelt aan de deur. Als het dan toch een warme dag wordt zorgt de temperatuursensor ervoor dat de rolluiken of zonneschermen automatisch naar beneden gaan. Afhankelijk van de situatie en wensen kan Expert Eliesen een totaal-oplossing bieden. “Wij beschikken over de kennis en apparatuur om te zorgen voor een goede installatie”, onderstreept Pascal. Hij kan ook een programma schrijven waarin alle wensen om het comfort en gemak in huis te verhogen zijn opgenomen.”

Maak kennis met Expert Zutphen

Arjan stelt zich voor

Arjan

In 2011 kwam Arjan bij Expert Eliesen werken, maar dat was niet zijn eerste kennismaking met de Expert-organisatie. Daarvoor had hij ook al twee jaar in de winkel in Baak gestaan. De klanten konden hem aanvankelijk in alle drie winkels aantreffen. Inmiddels heeft hij een vaste stek in de Zutphense vestiging. “Omgaan met de klanten is wat ik erg leuk vind, vooral ook omdat je heel verschillenden mensen helpt.” Arjan woont met zijn vriendin in Doetinchem.

Ezra stelt zich voor

Ezra

Ezra is stagiair en volgt de éénjarige opleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Hij gaat één dag naar school en werkt vier dagen bij Expert Eliesen, meestal in Zutphen en soms op de vestiging in Hengelo. “Eigenlijk vind ik alles leuk aan mijn werk. Klanten helpen en adviseren over een nieuwe telefoon bijvoorbeeld, maar ik help ook graag met nieuwe producten een plek te geven in de winkel”, vertelt Ezra. Na zijn opleiding wil hij op zoek naar een baan. Ezra woont met zijn ouders en zus in Zutphen en houdt in zijn vrije tijd van gamen.

Luka stelt zich voor

Luka

Voortdurend leert Luka bij. De medewerker van de vestiging in Hengelo staat aan het begin van zijn loopbaan. Hij begon hij als leerling Detailhandel en Verkoop van het Graafschap College in Doetinchem met twee dagen stage bij Expert Eliesen in Hengelo. Daarna volgde hij de beroepsbegeleidende leerweg. Sinds 2018 werkt Luka fulltime bij de vestiging in Hengelo. Hij vindt het fijn dat hij mee kan naar cursussen, bijvoorbeeld van een merk als Loewe, om zich te ontwikkelen tot allround verkoper. Luka woont in Hengelo en heeft voetballen (bij Pax) als grote hobby.

Mathijn stelt zich voor

Mathijn

Eigenaar Mathijn van Expert Eliesen vindt het jammer dat hij steeds meer achter zijn bureau moet zitten dan dat hij in de winkel kan staan. Het rechtstreekse contact met de klant vindt hij toch het leukste. Hij is zoveel als zijn andere werkzaamheden dat toelaten te vinden in de winkels in Hengelo en Zutphen. “Je merkt dan wel dat er echt verschil is; Zutphen is een echte stad. In Hengelo sta je dichter bij de gemeenschap. Die steun je in verhouding ook meer met sponsoring.” Hij begon als ondernemer in Zutphen, toen hij eind jaren negentig als 20-jarige bij zijn vader Jakie in de zaak kwam. Hij is eigenaar van de winkels in Zutphen en Baak. In 2014 nam hij de Expert-winkel in Hengelo over. Mathijn woont met vriendin in Baak, naast de zaak.

Michel stelt zich voor

Michel

Een van de leukste aspecten van zijn vak vindt Michel dat de mensen altijd blij zijn dat hij komt. Hij is de hele dag op pad om te bezorgen, te repareren en aan te sluiten. “Wat is er fijner dan dat je de wasmachine die het niet meer doet meeneemt en een nieuwe komt installeren en aansluiten? Mensen zijn vaak dankbaar dat je dat bij hen thuis komt doen.” Met de opkomst van home automation kan hij ook steeds meer terugvallen op zijn ICT-achtergrond. Voordat Michel in 2016 bij Expert Eliesen aan de slag ging werkte hij voor een groot Telecombedrijf. Michel heeft twee kinderen. Hij woont in Deventer samen met zijn vriendin.

Thijs stelt zich voor

Thijs

Als stagiaire in het kader van zijn opleiding elektrotechniek kwam Thijs indertijd bij Expert Eliesen. Dat beviel van beide kanten zo goed dat Thijs in 2003 meteen na zijn opleiding in dienst kwam en niet meer is weggegaan. Hij komt veel bij de klanten thuis over de vloer, bijvoorbeeld voor het installeren van witgoed of andere apparaten die zijn gekocht en voor het uitvoeren van kleine reparaties. Regelmatig helpt en adviseert hij klanten in een van de drie Expert-winkels. Thijs woont samen met zijn vriendin in Hengelo.

Wesley stelt zich voor

Wesley

Wesley is sinds 2016 bedrijfsleider van Expert Eliesen. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers op de werkvloer en het begeleiden van de stagiairs. Daarnaast staat Wesley zelf ook dagelijks in de winkel om iedere klant van een goed advies te voorzien. “Dat begint met veel vragen stellen en goed luisteren. Ik probeer altijd te achterhalen wat een klant echt belangrijk vindt. Op basis daarvan geef ik een advies. Dat lukt gegarandeerd want we hebben een heel breed assortiment, zowel online als offline . Mijn werk is mijn grote hobby”, zegt Wesley. Naast zijn werk houdt Wesley ook van muziek luisteren en stedentrips. Hij is getrouwd en woont in Zutphen.

Expert Zutphen
Stationsplein 25
7201 MG Zutphen
0575 543202 Contact via e-mail Contact via Whatsapp
Openingstijden
 • Maandag : 13:00 - 18:00
 • Dinsdag : 09:30 - 18:00
 • Woensdag : 09:30 - 18:00
 • Donderdag : 09:30 - 18:00
 • Vandaag : 09:30 - 21:00
 • Zaterdag : 09:30 - 17:00
 • Zondag : Gesloten
Gewijzigde openingstijden
 • 19 April 2024 09:30 - 20:00
 • 28 April 2024 12:00 - 17:00
 • Koopzondag
 • 3 Mei 2024 09:30 - 20:00
 • 17 Mei 2024 09:30 - 20:00
 • 26 Mei 2024 12:00 - 17:00
 • Koopzondag
 • 30 Juni 2024 12:00 - 17:00
 • Koopzondag
Gesloten op
 • 9 Mei
 • Hemelvaart
 • 19 Mei
 • Eerste pinksterdag
 • 20 Mei
 • Tweede pinksterdag
Contact Stuur een e-mail Reparatieverzoek Andere Expertwinkels