Navigatie

Welke vaatwasser kopen?

Welke vaatwasser kopen? Wij adviseren je graag!

Wanneer je een vaatwasser gaat kopen, kun je uit veel soorten kiezen. Iedere vaatwasser heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser.

Expert biedt een ruim assortiment vaatwassers, van o.a. Miele, AEG, Bosch en Siemens. Zo weet je zeker dat je bij Expert een vaatwasser koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle vaatwassers bij Expert

Vaatwasser advies
Vaatwasser advies

Soort vaatwasser– Vrijstaand of inbouw?

Naast vrijstaande vaatwassers zijn er zijn drie soorten inbouwvaatwassers: onderbouw, geïntegreerd en volledig geïntegreerd. Wat zijn de verschillen tussen deze vaatwassers en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.

Vrijstaande vaatwasser

Met een vaatwasser hoef je nooit meer zelf af te wassen. Een vrijstaande vaatwasser past meestal naast het keukenblok of in de bijkeuken, bij een kraan met waterafvoer. Het voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat deze niet hoeft te worden ingebouwd waardoor je hem eenvoudig kunt plaatsen.

Bekijk alle vrijstaande vaatwassers

Vrijstaande vaatwasser

Onderbouw vaatwasser

De vaatwasser wordt onder het keukenblad geplaatst en heeft geen frontpaneel. Je kijkt tegen de deur van de vaatwasser aan.

Bekijk alle onderbouw vaatwassers

Onderbouw vaatwasser

Geïntegreerde vaatwasser

De bediening van de vaatwasser zit aan de buitenkant. Het frontpaneel bedekt alleen de deur van de vaatwasser.

Bekijk alle geïntegreerde vaatwassers

Geïntegreerde vaatwasser

Volledig geïntegreerde vaatwasser

De vaatwasser wordt helemaal weggewerkt achter een frontpaneel. De bediening zit aan de binnenkant.

Bekijk alle volledig geïntegreerde vaatwassers

Volledig geïntegreerde vaatwasser
Vaatwasser couverts

Aantal couverts - Hoeveel vaat past er in de vaatwasser?

Bij een vaatwasser wordt vaak gesproken van het aantal couverts. Een couvert is een set eetgerei voor één persoon (voor- hoofd- en nagerecht). Bijvoorbeeld een setje bestek en een glas, bord en kommetje. Er wordt ook rekening gehouden met opscheplepels en serveerschalen. Hoe hoger het aantal couverts van de vaatwasser, hoe meer er in de vaatwasser past.

Alle vaatwassers voor 10 couverts of meer

Vaatwasser met Zeoliet droogsysteem

Zeoliet droogsysteem - Perfect droge vaat en energiezuinig

Zeoliet is een natuurlijk mineraal dat vocht opneemt en een warmteregulerende werking heeft. Wanneer de vaatwasser klaar is met spoelen, absorbeert het Zeoliet het resterende vocht uit de binnenruimte, waarna de droge, warme lucht wordt teruggeleid. Hierdoor krijg je perfecte droogresultaten, zelfs voor plastic. En het Zeoliet hoeft nooit vervangen te worden, het behoudt zijn werking. Vaatwassers met het Zeoliet droogsysteem zijn extra zuinig omdat drogen met Zeoliet minder energie kost.

Vaatwasser met AquaStop

Aquastop - Beveiliging tegen lekkage

Een aquastop sluit bij een lekkage de watertoevoer automatisch af. Zo kom je nooit met een ondergelopen keukenvloer te zitten. Een aquastop zit bij betere apparatuur standaard ingebouwd, maar kan ook als extern component tussen de kraan en de waterslang worden gemonteerd.

Alle vaatwassers met aquastop

Energieklasse vaatwasser

Energieklasse - Wat is het energieverbruik van de vaatwasser?

Een zuinige vaatwasser is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook op de energiekosten.

Hoe zuinig een vaatwasser is, wordt aangegeven met de energieklasse. De energieklasse wordt aangeduid met een letter. Energieklasse A is hierbij het meest zuinig en energieklasse G het minst.

Alle vaatwassers met energieklasse C en zuiniger

Inbouw nismaten van een vaatwasser

Inbouw: Nismaten en de hoogte van het frontpaneel

Hoogte, breedte en diepte verschillen per model vaatwasser. Daarom is het belangrijk om alle nismaten nauwkeurig op te meten.

Het frontpaneel moet precies op de voorkant van de vaatwasser passen. Kijk goed of het bedieningspaneel van de vaatwasser aan de binnen- of de buitenkant zit.

Ikea inbouwmaten
Het Ikea METOD keukensysteem (vanaf juni 2014) heeft een frontpaneel van 80 cm hoog. Het is belangrijk dat de vaatwasser hierbij past, anders kan de deur van de vaatwasser niet open. Verder moet het bedieningspaneel van de vaatwasser aan de binnenkant zitten (een volledig geïntegreerde vaatwasser).

Oudere Ikea keukens (voor juni 2014) hebben een frontpaneel van 70 cm hoog.

Inbouwvaatwasser inmeetservice Expert

Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfelt je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw vaatwasser meten zij gratis* voor je in. Zo weet je zeker dat de vaatwasser in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert Of bekijk de inmeetservice voorwaarden

Vind de dichtstbijzijnde Expert winkel









* In eerste instantie kost het inmeten van een vaatwasser €89,95. Ga je na het inmeten over op aankoop, dan wordt dit bedrag als korting verrekend waardoor het inmeten de facto gratis wordt.

Inbouwvaatwasser inbouwservice Expert

Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw vaatwasser aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de vaatwasser? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht.

Meer informatie over onze inbouwservice

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!