Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over vaatwassers

Wanneer u een vaatwasser gaat kopen kunt u uit veel soorten kiezen. Iedere vaatwasser heeft andere mogelijkheden. Er zit verschil in energieklasse, waterverbruik, geluidsniveau, couverts en de programma’s. Verder kunt u kiezen tussen een vrijstaande of een inbouw vaatwasser. Hieronder vertellen wij u waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser.

Bekijk alle vaatwassers

1. Aantal couverts - Hoeveel vaat past er in de vaatwasser?

Bij een vaatwasser wordt vaak gesproken van het aantal couverts. Een couvert is een set eetgerei voor één persoon (voor- hoofd- en nagerecht). Bijvoorbeeld een setje bestek en een glas, bord en kommetje. Er wordt ook rekening gehouden met opscheplepels en serveerschalen. Hoe hoger het aantal couverts van de vaatwasser, hoe meer er in de vaatwasser past.

Alle vaatwassers voor 10 couverts of meer

2. Zeoliet droogsysteem - Perfect droge vaat en energiezuinig

Zeoliet is een natuurlijk mineraal dat vocht opneemt en een warmteregulerende werking heeft. Wanneer de vaatwasser klaar is met spoelen, absorbeert het Zeoliet het resterende vocht uit de binnenruimte, waarna de droge, warme lucht wordt teruggeleid. Hierdoor krijgt u perfecte droogresultaten, zelfs voor plastic. En het Zeoliet hoeft nooit vervangen te worden, het behoudt zijn werking. Vaatwassers met het Zeoliet droogsysteem zijn extra zuinig omdat drogen met Zeoliet minder energie kost.

3. Aquastop - Beveiliging tegen lekkage

Een aquastop sluit bij een lekkage de watertoevoer automatisch af. Zo komt u nooit met een ondergelopen keukenvloer te zitten. Een aquastop zit bij betere apparatuur standaard ingebouwd, maar kan ook als extern component tussen de kraan en de waterslang worden gemonteerd.

Alle vaatwassers met aquastop

4. Energieklasse - Wat is het energieverbruik van de vaatwasser?

Een zuinige vaatwasser is niet alleen goed voor het milieu, maar u bespaart ook op de energiekosten.

Hoe zuinig een vaatwasser is, wordt aangegeven met de energieklasse. De energieklasse wordt aangeduid met een letter. Energieklasse A is hierbij het minst zuinig en energieklasse A+++ -10% het zuinigst.

Alle vaatwassers met energieklasse A+++

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijgt u liever een persoonlijk advies? Uw lokale Expert winkel staat voor u klaar! Wij helpen u met het maken van de perfecte keuze, op basis van uw wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij u in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels