Navigatie

Collectie adviespagina's laptops

Laptop

Laptop kopen? Let hierop!

Als je een nieuwe laptop wilt kopen, zijn er best veel dingen waar je op moet letten. Gebruik je de laptop vooral voor onderweg, of juist meer thuis? Wil je vooral Office-documenten bewerken of gamen? Expert adviseert je graag.

Lees verder

Chromebook

Wat is een Chromebook

In je zoektocht naar een nieuwe laptop ben je vast en zeker de naam Chromebook tegengekomen, maar wat is een Chromebook nou eigenlijk? Wij leggen het op deze pagina voor je uit.

Lees verder

Laptop

Laptop of Chromebook? Wat past bij jou?

Als je een nieuwe laptop wil kopen zijn er talloze dingen om uit te kiezen. Een van de meest elementaire keuzes die je kan maken is die tussen een Windows-laptop of een Chromebook. Op deze pagina gaan we dieper in op de verschillen en de voor- en nadelen, zodat jij de juiste keuze maakt.

Lees verder

Laptop

Zo kies je de beste studentenlaptop

Het nieuwe schooljaar gis voor veel mensen is het moment om een nieuwe laptop te kopen. Wij maken de zoektocht naar een nieuwe studentenlaptop makkelijker op deze pagina.

Lees verder

Laptop

Hoeveel RAM heb je nodig in 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, dan is de hoeveelheid RAM in de laptop een belangrijke keuze. Maar hoe veel heb nodig? En wat is RAM eigenlijk? Wij leggen het op deze pagina voor je uit.

Lees verder

Windows

Wat is Windows 11?

Na een tijdje wachten kunnen Windows-gebruikers overstappen op het gloednieuwe Windows 11. Wat er is veranderd en wat je er allemaal mee kan? Expert zet alles overzichtelijk op een rijtje!

Lees verder

Chromebook

Chromebook resetten naar fabrieksinstellingen

Als je veel op je Chromebook zit kan het voorkomen dat er een keer iets misgaat. In dat geval kan de beste optie zijn om de Chromebook helemaal terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe? Dat leggen we voor je uit

Lees verder

Windows

Welke Windows-versie heb je?

Weet jij of je Windows 10 of 11 hebt? En of het 32 of 64 bit is? Wat de verschillen zijn en hoe je erachter komt welke versie van Windows jij hebt, dat leggen we op deze pagina voor je uit.

Lees verder

Chromebook

Zo zoom je in op een Chromebook

Of je nu wat ouder wordt, verder weg van je scherm zit of gewoon omdat het comfortabeler is, soms is het prettig om grotere letters te lezen. Wij leggen je uit hoe je inzoomt op een Chromebook, zodat je altijd prettig leest.

Lees verder

Laptop

Hoelang gaat een laptop mee?

Na verloop van tijd wordt elke laptop trager en trager, tot het uiteindelijk weer tijd wordt om hem te vervangen. Maar hoelang gaat een laptop eigenlijk mee? Wij leggen het uit op deze pagina.

Lees verder

Chromebook

Zo gebruik je je Chromebook offline

Chromebooks zijn snel en krachtig doordat ze veel gebruikmaken van internet. Maar gelukkig zijn er nog wel mogelijkheden om ze offline te blijven gebruiken. Hoe? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Laptop

Wat te doen als je laptop hard blaast

Tijdens een dag werken of relaxen achter je laptop kan deze opeens flink gaan blazen. Hoewel dit in principe geen kwaad kan, kan het wel vervelend zijn. Maakt jouw laptop veel lawaai, dan is er gelukkig wel een aantal dingen die je kan doen. Op deze pagina geven we je een aantal suggesties.

Lees verder

Windows

Werk ongestoord met Windows Focus Assist

Als je hard aan het werk bent kan het erg vervelend zijn om gestoord te worden. Als er continu een pop-up in beeld verschijnt van een nieuwe e-mail kan dat vervelend zijn. Gelukkig hebben we een oplossing: Focus Assist

Lees verder

Laptop

Wat is ransomware en wat kan je doen?

Het is misschien wel een van de grootste digitale gevaren van dit moment: ransomware. Eén verkeerde klik en al je bestanden worden achter slot en grendel gezet met het bericht dat het alleen vrijkomt als je losgeld betaalt. Wat ransomware is en wat je ertegen kan doen, dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Laptop

Zo bescherm je je Gmail

E-mail is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken, maar brengt de nodige risico’s met zich mee. Gebruik jij Google Gmail? Dan leggen wij op deze pagina uit hoe je je emailadres beschermt tegen indringers, zodat je met een gerust hart kan internetten.

Lees verder

Chromebook

Zo beveiligt een Chromebook jouw gegevens

Overweeg je een Chromebook te kopen, dan heb je vast gelezen dat Chromebooks erg veilig zijn. Maar hoe zorgt Google er voor dat er niks met jouw gegevens gebeurt of dat jouw Chromebook niet besmet raakt met kwaadaardige software? Wij leggen het voor je uit.

Lees verder

Windows

Zo maak je een back-up met Windows

Het is misschien wel een van de meest genegeerde adviezen op het gebied van technologie. Maak regelmatig een back-up. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij leggen uit hoe je een back-up maakt op een Windows-laptop.

Lees verder

Laptop

Werkt je toetsenbord niet meer? Dit kan je doen

Als je op een computer of laptop werkt is het essentieel dat je toetsenbord soepel werkt. Werkt het toetsenbord van jouw laptop niet goed meer? Op deze pagina leggen we uit wat je kan doen.

Lees verder

Chromebook

Zo vind je alle sneltoetsen op een Chromebook

Met een Chromebook is ontzettend veel mogelijk. Al deze functies zijn te vinden in de menu’s en bij de instellingen, maar voor een groot deel kan je ze ook direct gebruiken met een sneltoets. Maar hoe vind je de juiste sneltoets? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Windows nachtlamp - Dit is het en zo gebruik je hem

Veel mensen menen dat je slecht slaapt door het blauwe licht van je laptop. Om dit te voorkomen kan je de nachtlampmodus van Windows aanzetten. Hoe je dat doet, dat lees je op deze pagina.

Lees verder

Laptop

Zo verwijder je je geschiedenis en cookies

Heb je via jullie gezamenlijke laptop kerstcadeaus voor je partner gekocht? Sommige dingen wil je voor jezelf houden, dan komt het goed van pas als je weet hoe je je geschiedenis kunt verwijderen. Op deze pagina leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Lees verder

Windows

Zo maak je een screenshot

Een screenshot is als het ware een ‘foto’ van je beeldscherm. Met deze foto kan je laten zien aan een collega waar je mee bezig bent of makkelijk tekst opslaan als een afbeelding. Screenshots kan je maken op verschillende manieren, op deze pagina leggen we je uit hoe.

Lees verder

Chromebook

Zo stel je een tijdslimiet in op een Chromebook

Even een potje gamen kan voor kinderen al snel uitlopen in een urenlange sessie. Soms is daar niks mis mee, maar als dit regelmatig gebeurt kan het verstandig zijn om maatregelen te treffen. Zo stel je een tijdslimiet in.

Lees verder

Windows

Kopiëren en plakken voor gevorderden

Knippen, kopiëren en plakken zijn misschien wel de handigste functies van Windows. Maar veel mensen realiseren zich niet dat deze functie uitgebreider is dan copy + paste. Hoe? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Zorg voor overzicht met Windows Aero Shake

Als je druk bezig bent op je computer heb je voor je het weet veel verschillende programma’s open. Meestal is dit prima, en vaak zelfs nodig, maar het kan voor afleiding zorgen. Gelukkig heeft Microsoft een handig trucje gemaakt in Windows: Aero Shake..

Lees verder

Chromebook

Zo print je met een Chromebook

Heb je een Chromebook, dan kan je met de meeste printers gewoon printen zoals je gewend bent. Maar dan moet je hem wel eerst aansluiten natuurlijk. Hoe je dat doet, dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Chromebook

Zo zet je ondertiteling aan op een Chromebook

Een Chromebook is voor iedereen. Ook als je slechthorend bent. Is je gehoor niet op z’n best, of zit je in een rumoerige omgeving en kan je niet goed verstaan wat er gezegd wordt in een video of audiobestand, dan kan je met een Chromebook altijd ondertiteling aanzetten. Wij leggen uit hoe.

Lees verder

Chromebook

Verdwijnen bestanden op je Chromebook?

Als je veel bestanden downloadt op een Chromebook, dan kan het zijn dat je op een gegeven moment bestanden gaat missen. Wat er aan de hand is en wat je eraan kan doen, dat leggen we voor je uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Wat is Windows 10S

Ben je op zoek naar een laptop, dan kom je laptops tegen die op Windows 10 S draaien. Een speciale versie van Windows 10 die ervoor moet zorgen dat jouw laptop en al jouw gegevens veilig blijven. Maar wat is het ? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Windows starten in de veilige modus

Of je per ongeluk een verkeerde instelling hebt geselecteerd? Soms kan je het probleem makkelijk oplossen in de veilige modus van Windows. Hoe je hier komt en wat je hier kan? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Zo gebruik je Windows systeemherstel

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Systeemherstel kan dan de oplossing zijn. Hoe je het gebruikt? Dat lees je op deze pagina.

Lees verder

Windows

Voeg mappen toe aan start met Windows 11

Met Windows 11 kan je veelgebruikte mappen rechtstreeks in het startmenu zetten zodat je direct bij je goede bestanden bent. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit op deze pagina.

Lees verder

Windows

Apps organiseren in Windows 11

Vaak wil je meerdere vensters tegelijk goed kunnen zien en er soepel mee kunnen werken. Je kan natuurlijk het formaat van de vensters handmatig aanpassen en de vensters slepen naar de plek die je wil, maar met Windows 11 kan dit makkelijker. Wij leggen je uit hoe.

Lees verder

Windows

Eenheden omrekenen in Windows

Heb je een Amerikaans recept en wil je weten hoeveel milliliter, gram of welke temperatuur je moet gebruiken, dan hoef je niet meer zelf alles om te rekenen, maar kan je direct aan de slag met de rekenmachine van Windows.

Lees verder