Navigatie

Advies over blenders

Blenders kopen? Wij adviseren je graag!

Je wilt een blender kopen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Heel begrijpelijk, want er zijn tegenwoordig enorm veel soorten en maten blenders. Op deze pagina vertellen we je wat meer over de verschillende soorten en mogelijkheden, zodat jij weet wat voor blender je nodig hebt.


Bekijk alle blenders

Blender advies
Blender advies

Waar ga je de blender voor gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je blender voor wilt gaan gebruiken, wil je er je dagelijkse smoothie mee gaan maken of ga je groente pureren voor een soep? Er zit veel verschil in kracht, inhoud van de mengkan en zo is er altijd wel een blender die past bij de wensen die je hebt. Ook zit er verschil in het aanbod van accessoires/opzetstukken, waar veel blenders geleverd worden met 1 kan, zijn er ook apparaten met verschillende (meeneem)mengflessen.

Krachtige blender

Uit het wattage lees je de kracht van de motor, blenders variëren tussen ongeveer 250 watt – 2500 watt. Bedenk goed wat voor producten je voornamelijk in de blender zal gaan doen, zodat je zeker weet welke wattage bij je wensen past. Een lager wattage is prima te gebruiken voor zachte groenten en fruit. Maar wil je noten, ijs of bevroren fruit gaan blenden kijk dan naar een blender met een hoog wattage.

Je zal zien dat er veel blenders op de markt zijn met een 'icecrush-functie', deze zijn dus krachtig genoeg om ijsblokjes tot gruis te malen. Zo kan je gecrusht ijs toevoegen en blijft je smoothie veel langer koud! Aan deze functie is 't ook te zien of je blender sterk genoeg is om bijvoorbeeld bevroren fruit te malen.

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Verschillen in materiaal

Misschien is het je al eens opgevallen dat en verschil zit in het materiaal gebruik van de kan, je hebt de keuze uit een kunststof en een glazen kan. Wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Een glazen kan is mooier en minder gevoelig voor krassen en kan beter tegen hogere temperaturen bij bijvoorbeeld het pureren van een hete soep. Het nadeel van glas is wel dat het een stuk zwaarder is dan kunststof, hier zit soms wel een kilo verschil in! Kunststof is ook minder breekbaar, bij het laten vallen zal een glazen kan sneller breken.

De messen

Het belangrijkste onderdeel in een blender is natuurlijk het mes. Ook hierin zitten verschillen, bijvoorbeeld in het aantal messen en van welk materiaal ze zijn gemaakt. Bij de meeste blenders zijn de messen eenvoudig te verwijderen, op deze manier kun je zowel de beker als de messen goed schoonmaken. De richting van de messen verschilt ook nog weleens, op deze manier wordt een zo groot mogelijk bereik gecreëerd en het resultaat hiervan is dat alles gepureerd wordt en niets achter blijft!

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Extra's en accessoires

Je ziet steeds vaker blenders met handige meeneemflessen. Erg handig: als je smoothie klaar is pak je de beker eraf, draai de dop er op en je bent klaar om te gaan! Wil je je blender ook gebruiken voor het snijden van uien, zou je kunnen kijken naar een blender met een kleine hakbeker erbij. Veel merken leveren ook nog een receptenboek erbij, vol met ideeën voor heerlijke smoothies.


Bekijk alle blenders

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!