Navigatie

Advies over hifi-speakers

Advies over hifi-speakers van Expert

Stereogeluid regeert in de muziekwereld, want er is maar weinig muziek beschikbaar in meerkanaals geluid. Daarom zijn muziekliefhebbers meer gebaat bij een goede hifi-installatie met bijbehorende luidsprekers, dan met een soundbar of home cinema set.

Passief of Actief, hifi-speakers zijn er in veel verschillende vormen en maten. Van compacte boekenplank- en wandspeakers tot hoogwaardige zuilspeakers op de vloer.

Bekijk alle hifi-speakers

Wat is een hif-speaker?

Hifi-speakers bestaan uit verschillende soorten boxen (drivers) van verschillende grootte en uitgangsvermogen. In de basis bestaat een goede hifi-speaker uit drie typen drivers:

  • woofers zijn de grootste drivers en ontworpen om lage tonen te produceren
  • tweeters zijn klein en laten de hoge tonen horen
  • het geluid van midrange-speakers zit tussen dat van woofers en tweeters in.

De meeste hifi-speakers hebben een receiver of versterker nodig om geluid te produceren (passief), maar er zijn ook hifi-speakers met ingebouwde versterker (actief) zoals de R128DB van Edifier.

Zuil- of boekenplankspeakers?

Wilt u een speaker om flink geluid te laten klinken? Neem dan een set zuilspeakers. De grote behuizing van deze hifi-speakers zorgt voor een vol geluid en duidelijke lage tonen. Boekenplankspeakers zijn een stuk kleiner en laten daardoor lagere tonen ook minder goed horen. Nog kleiner dan boekenplankspeakers zijn zogeheten satellietspeakers. Deze speakers combineert u het beste met een subwoofer om ook lage tonen te kunnen horen.

Vragen of liever persoonlijk advies?

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Liever persoonlijk advies ontvangen? De lokale Expert-winkel staat altijd klaar! Op basis van uw wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat uw dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!

Bekijk alle Expert-winkels

EDIFIER R1280DB