Navigatie

Back to School

Elektronica voor het nieuwe schooljaar vind je bij Expert!

De zomervakantie nadert het einde en het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur! Om goed voorbereid back to school te gaan, heeft Expert de handigste producten geselecteerd!

Begin het nieuwe studiejaar goed, met een nieuwe laptop of tablet. Ben je veel onderweg of wil je in alle rust kunnen studeren? Bekijk dan onze noise-cancelling koptelefoons!

Back to School – klaar voor het nieuwe schooljaar met Expert

Met de onderstaande Back to School tips van Expert bereid je je goed voor op je nieuwe school- of studiejaar. Naast laptops, tablets en smartphones, vertellen we je alles over waarom back-ups belangrijk zijn, hoe je het scherm van je tablet het beste kunt beschermen en hoe je fris en fruitig aan je dag begint met een wake-up light.

Covers, screenprotectors en laptoptassen

Vergeet niet om een degelijke cover bij je nieuwe tablet of iPad te kopen. De meeste tablets hebben een beeldscherm van glas dus dat maakt ze redelijk kwetsbaar. Het zou natuurlijk zonde zijn als er aan het begin van het schooljaar al een barst in het scherm zit. Idem dito voor laptops en smartphones: zorg ervoor dat je nieuwe apparaat goed is beschermd tegen vallen, stoten en krassen.

Harde schijven en USB-sticks, want back-ups zijn belangrijk

Laptops zijn degelijke apparaten, maar er kan natuurlijk altijd wat mis gaan. Je kunt hem per ongeluk laten vallen en computervirussen liggen op de loer. Daarom is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Dit doe je heel makkelijk op een externe harde schijf of met een USB-stick. Want als je bezig bent met een werkstuk of scriptie wil je natuurlijk niet dat al je harde werk verloren gaat. Een andere optie is om je werk online op te slaan in de Cloud. Meer back-ups is altijd beter.

Koptelefoons, voor je favoriete muziek

Als je in de trein of tijdens een studie-uur geconcentreerd wil werken zijn noise-canceling headphones ideaal. Hiermee sluit je de drukke omgeving even buiten zodat jij je volop kan concentreren op je huiswerk of op het proefwerk van morgen. En goede muziek of een leuke podcast is natuurlijk ook heel fijn om aan het eind van de dag nog even lekker mee te ontspannen.

Back to School laptops, Chromebooks en tablets

Steeds meer lesmateriaal bekijk je gewoon op je tablet of iPad. Lekker makkelijk, want geen zware tas met schoolboeken meer. Bij de meeste scholen en opleidingen kan een tablet dus niet ontbreken tijdens de les. Daarnaast is natuurlijk ook een laptop essentieel. Om dingen op te zoeken, teksten te schrijven en huiswerk mee te maken. En als je daarna nog tijd over hebt, kun je hem ook gebruiken om naar je favoriete serie op Netflix te kijken. Voor gamen zijn de meeste schoollaptops minder geschikt; daarvoor kies je een grotere, zwaardere laptop. Bij Expert vind je een ruim aanbod laptops, Chromebooks, tablets en iPads voor school of voor je studie. Kijk online of vraag om advies bij de lokale Expertwinkel.

Smartphones, van appen tot zoomen

Naast een laptop en een tablet is ook de smartphone onmisbaar. Hiermee overleg je niet alleen met je klas- of studiegenoten over je huiswerk maar zet je ook alles overzichtelijk in je agenda, zoek je tussendoor dingen op Wikipedia, YouTube of Google, luister je naar je favoriete muziek en speel je je favoriete games. Een mobiel is een minicomputer in je broekzak; je kunt er dus praktisch alles mee en je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor.

Vroeg uit de veren met wekkers & wake-up lights

Na de vakantie is om zeven uur opstaan altijd weer even wennen en je wil natuurlijk niet meteen de eerste dag al te laat zijn. Om je hierbij te helpen is een goede wekker of wake-up light heel fijn. Wordt op een prettige manier wakker met je favoriete muziek of van de zonlicht-imitatie van je wake-up light.