Navigatie

Bluesound

Wat is Bluesound?

Bluesound is een meermaals bekroond draadloos streaming systeem waarmee je in elke kamer van je huis muziek kan afspelen. Luister naar je favoriete online muziekdiensten zoals Spotify of Tidal, kies uit tienduizenden gratis internetradiostations of luister naar eigen muziek die op je thuisnetwerk is aangesloten. Eenvoudig te bedienen via de BluOs app. Bluesound is een zusterbedrijf van NAD, dat al jaren bekend staat om eenvoudige apparatuur met een zeer hoge geluidskwaliteit.

Bekijk alle Bluesound producten

Bekijk alle Bluesound producten

Wat is Bluesound?

Bluesound is een meermaals bekroond draadloos streaming systeem met high-definition geluidskwaliteit, waarmee je in elke kamer van je huis muziek kan afspelen. Luister naar je favoriete online muziekdiensten zoals Spotify of Tidal, kies uit tienduizenden gratis internetradiostations of gebruik je met geripte of gedownloade albums gevulde digitale muziekbibliotheek die op je thuisnetwerk is aangesloten. Eenvoudig te bedienen via de BluOs app. Bluesound is een zusterbedrijf van NAD, dat al jaren bekend staat om eenvoudige apparatuur met een zeer hoge geluidskwaliteit.

Al je muziek, overal in huis

Bluesound is een multiroom audiosysteem dat werkt met het geavanceerde, door Bluesound zelf ontwikkelde BluOS platform. BluOS creëert een stabiel draadloos ecosysteem dat je thuisnetwerk gebruikt om één of meer BluOS apparaten met elkaar te verbinden en je muziek perfect gesynchroniseerd af te spelen. Of om overal in huis verschillende muziek - zelfs van verschillende bronnen - op hetzelfde moment af te spelen. Hiervoor heeft Bluesound verschillende apparaten in het assortiment. Van losse steamers die op een hifi set aangesloten kunnen worden, of een innovatieve soundbar en subwoofer voor bij de televisie, tot actieve all-in-1 luidsprekers voor plaatsen in huis waar geen hifi set kan worden neergezet. Of zelfs portable, voor in de tuin of aan het strand.

Hoe krachtig het Bluesound ecosysteem is blijkt uit het feit dat er maar liefst 64 zones tegelijk kunnen worden aangestuurd. Gebruiksgemak staat bij Bluesound voorop. Daar is dus heel veel aandacht aan besteed. Bluesound is één van de weinige fabrikanten van streaming systemen die een volledig eigen besturingssysteem hebben ontwikkeld dat niet alleen stabiel is, maar ook nog eens heel snel werkt en zich buitengewoon intuïtief laat bedienen. Bovendien sluit het Bluesound ecosysteem qua bediening naadloos aan op reeds bestaande NAD hifi sets.

High Definition geluidskwaliteit

Behalve het grootste bedieningsgemak draait het bij Bluesound ook om de beste geluidskwaliteit. Bluesound is er, net als haar moederbedrijf NAD, van overtuigd dat de beste geluidskwaliteit voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom kunnen alle Bluesound apparaten met alle gangbare high definition audioformaten overweg, zelfs met MQA. Deze audioformaten hebben een hogere resolutie dan een gewone cd, en bieden daardoor een grotere natuurlijkheid, meer klankkleur en meer beleving van de muziek zoals de artiest hem heeft bedoeld.

De mogelijkheid om deze allerhoogste kwaliteit af te spelen is terug te vinden in alle Bluesound apparaten. De losse streamers, al dan niet met ingebouwde versterker of zelfs een ingebouwde harde schijf kunnen het, maar de alles-in-1 actieve luidsprekers en de soundbar met bijpassende subwoofer kunnen het ook. Bedraad via een ethernetverbinding, maar óók draadloos via wifi. Overal in huis kan zo van de best mogelijke geluidskwaliteit worden genoten.

Eenvoudig je muziekbibliotheek beheren

Het BluOS besturingssysteem van Bluesound zorgt er niet alleen voor dat je overal in huis naar je favoriete muziek kunt luisteren, het is ook een uitstekend platform om je muziekbibliotheek mee te beheren. Of je muziek nu op een NAS ergens in je netwerk staat, of op de interne 2TB harde schijf van de Bluesound Vault 2i, en zelfs wanneer je het liefst luistert naar een streamingdienst als Spotify; met de gratis app voor je smartphone, tablet of computer heb je alles overzichtelijk en razendsnel toegankelijk bij elkaar staan.

Bluesound

Bluesound is een dochteronderneming van het oorspronkelijk Europese, maar nu in Canada gevestigde NAD, dat al decennialang bekend staat om haar betaalbare, van overbodige luxe ontdane apparaten met een bovengemiddeld goede geluidskwaliteit. Net als NAD is Bluesound veel méér dan een hifi fabrikant. Het hart van het bedrijf wordt gevormd door een bondgenootschap van muziekliefhebbers, audiofielen en technici met ruime ervaring in de muziekindustrie, die hun leven hebben gewijd aan de ontwikkeling van draadloze, perfecte digitale high-fidelity audio.

Alle kennis en ervaring van NAD is dan ook terug te vinden in de producten van Bluesound. In bedieningsgemak, in onderscheidende vormgeving, maar vooral in de allerbeste geluidskwaliteit. Bluesound heeft ruim tien jaar aan haar producten gewerkt, maar inmiddels hebben ze een unieke serie hoogwaardige draadloze multiroom streaming producten in hun programma, waarvan sommige apparaten al aan hun derde generatie toe zijn.

Bluesound | Te koop bij Expert